Umut Şimşek
Büyük Kaptan
- 21 Haziran 2012
- 25.365
- 21.341
- 2.238
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kripto para yasası hazır, geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız.”
%20 vergiden bahsediliyor bence az alinan gelire gore %35e kadar cikmali guzel para kaldirilabilir bu sekilde..reis bunu da kotarirsa secim oncesi iyce koltugunu saglamlastirmis olacaktirCumhurbaşkanı Erdoğan: “Kripto para yasası hazır, geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız.”
%20 vergiden bahsediliyor bence az alinan gelire gore %35e kadar cikmali guzel para kaldirilabilir bu sekilde..reis bunu da kotarirsa secim oncesi iyce koltugunu saglamlastirmis olacaktir
Çoğu dediğinde haklısın ama şunu kaçırmayalım.Yahu dolar düştü acaba biraz rahatlaycak mıyız , para haricinde bir şeyleri düşünme lüksü milletin zerre kadar olacak mı derken 2 gündür haber izliyorum bununla ilgili, göz ışıltılarına bakıyorum, iyice ikileme düşüyorum arkadaş. İyi bir araç olabilir dedik - acaba işe yarar mı dedik.
Bu akşam haberlere sunuluyorki dolar mevduati hiç azalamamış düşüş yaşanan gece - hatta ARTMIŞ.
E o zaman baba kim bozdu/sattı dolarınıda bu düşüş yaşandı ? Hakikaten küsür milyar doları MB tepeden bozup fiyatı indirdi - sonra bu paketin reklamı ile milletin TL'si ya da bozan varsa o zararla doları belirlidiği şartlarda geri alıp dolar rezervi mi yapmaya çalıştı ? sormadan edemiyorum.
Bu eğer böyleyse vah halimize - merkez bankası düzelme amacıyla sunduğu paket ile milletinin parasıyla döviz rezervi tazelemek istiyorsa (verigler, onlar bunlar haricinde kaynak yaratmaya çalışıyor ise ) hakikaten vah halimize. Bildiğin bir düzen kurduk olta attık , dolarını zararına bozarsa millet bizde ucuz dolar alırız rezerve , vadelere görede istediğimiz manipülasyonu yapar düşükte tutatrız tuttuğumuz kadara geliyor iş biraz.
Adam zaten TRT'de gözleri parlak parlak konuşurken bir noktada "Kurun tekrar çıkmayacağını öngörüyorsunuz" sorusuna "Gayet tabi" gibi bir cevap vermiş. Peki bu şekilde doları olan adamı bu pakete çekebilecek misin misal ? Adam belik farklı şekilde kullanacak zararını karşılamak için başka yöntemlere çevirecek. Çünkü senin sunduğun programda paraya dokunamıyorsun vadesine kadar? Ayrıca ne zaman ödemesi nasıl yapılacak kur farkından kaynaklanabilecek farkı? O net mi onuda bilmiyorum.
Gözleri parlayan bakanımız demişki "Finansör biliyor düşeceğini , büyük yatırımcı biliyor ...ÇARPILAN küçük yatırımcı oldu" demeci nedir mesela ? ben "ahahahah salaklar hahahah" demiş gibi hissediyorum bakınca. Ayıptır yav.
Bu durum böyle ise ve bu düşüş sürecinde ülkede dolarizasyon rekor kırarark kısa sürede - ocak sonu diyelim hadi - azalma göstermez ise , bir arakadaşın yaptığı yorum gibi dolar yerini unutumaz gibi olmasın.. valla yarın öbür gün 15 TL lik doları arar halde olmayalım. Çok fena olur.
Her haber izleyişimde tadım kaçıyor yemin ederim ya
Çoğu dediğinde haklısın ama şunu kaçırmayalım.
18den 10a doların düştüğü yerde kimse dolar bozmaz. Dolar bir noktada ara yükseliş yapacak ve insanlar bunu kaçış görüp çıkacak o hesaba yatıracaktır. Nasıl olsa döviz bazlı garanti var. Sonrasnda ise seçime kadar dövizi tutma çabası olacaktır. Psikolojiye oynuyorlar tamamen, 10dan 12den 14ten almayanlar 18 olduğunda al tuşuna bastı ya da basmak üzereydi piyasa psikolojisi, bir şeyleri kaçırma korkusu teknik analizde önemli bir noktadır.
Kısacası film bitmedi daha yeni başlıyor. Tabii bu benim öngörüm.
Nasılki yine 8.6taki Albayrak istifasına benzer bir şey olacak ve döviz çakılacak dediysem bu da tamamen psikolojiye göre yorumuma dayanıyordu bu da yorum, tahmin.
alım fırsatı diyenler milletin 3 kurusuna göz dikmiş kimseye inanmayın piyasa çok karışık. bugün biraz yükseldi gibi oldu bunu görüp alan yine kaybetti gün sonunda