GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben önümüzde ki haftayı merak ediyorum. Doları 13 14 arasında tutmaya niyetli olduklarını zaten beyan ediyorlardı. Altında 800 - 830 aralığında olacak zannımca. Lakin yükselmenin önü alınamaz ve yine fırlarsa ellerinde yükselişi durdurmak için ne kadar dolarları kaldı. Ya da kaldı mı?

panikle satis yapanlar ciddi maddi zarara sokuldu

giderayak son bir vurgun yaptilar bu manipulasyon ile

dolar yine basamaklari tirmanmaya baslamis

cok mide bulandirici isler dönüyör

ben öyle kurdan, borsadan pek bir sey anlamam ama son yillarda sahit oldugum bir olay var ki bu da bu zamana kadar hic sasirtmadi beni; dolar gördügü yeri unutmuyor türkiyede

bu dalgalanmalara güvenip panik satislar yapmayin hicbir zaman

Bu ülkede doların ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez. Benim diyen ekonomistler bile doların ne olacağını kestiremiyor. Bakan Nebati bile o gece ulan biz ne yaptık, kur neden bu kadar düştü diye gözlerine inanamamış. Dolar üzerinde çok manipülasyonlar dönüyor. Yahu bir ülkede dolar 2 ayda %40 artıp bir gecede %30 düşer mi? Mübarek bitcoin mi bu çoğu coin'de bile böyle dalgalanma, böyle volatilite, oynaklık yoktur. Şimdi biz neyine güvenip te yatırım yapacağız bu ülkede. Tamamen küçük yatırımcının gözünü korkutma taktiği bak sakın ola dolar almayın geçen yaptığımız gibi bir gecede %30 düşürürsek görürsünüz diyorlar da tamam dolar almayalım ama ne yapalım siz söyleyin stabil bir dolar kuru mu var artık bir rayına otursun kaçtan oturacaksa 12'den mi 13'ten mi artık ondan sonra her ay düzenli olarak enflasyon oranında artan bir kur olsa ne ala. Ayrıca bu fiyat istikrarı da sağlanmalı. Gıdanın, etin, sütün, yumurtanın, unun, yağın, evin, arabanın, elektroniğin fiyatları düşmeli ve stabil bir şekilde her ay gerçek enflasyon oranında artmalı. Dolarla hiç işi olmayan uyanık tüccarlar bile doların artışını fırsat bilip sattığı ürünlere 2 kat zam yaptılar. Ama haklılar aldığı ürünler 2 katına çıkınca sattığı ürünlerini de ucuza mal etseler bile 2 katına satmalılar sonuçta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt