GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hani meşhur fıkra da emekçi kadınımız hakimin eşine ithafen "40 yıllık fahişeyim böyle o.puluk görmedim" diyor ya. Teşbih te hata olmazmış. Adamlar % 127 lik zam mı Dar gelirli haneleri korumak ve Enerji tasarrufu sağlamak üzere yapılmış bir değişiklik olarak lanse ettiler. 43 yıllık yurttaşım ben böyle ........ görmedim . Lan bunlar yatak odasının gardropunda yakalansalar, abi kırışıklıkları düzeltiyoruz derler. Bu millete de bu müstehak (y)
Neyini gizleyecekler ya gelecek ay fatura gelmeyecek mi?

Mesken ayrı işyerlerine ayrı geçirdiler.

Eski çalıştığım yere aylık zaten rahat 30.000 TL elektrik faturası geliyordu şimdi olmuştur 60 -70.000 TL inşallah patron kapatmaz. Yazık o kadar çalışana

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maaş zammını kasım enflasyonuna göre alan ücretliye aralık enflasyonu şoku

Y-ÜFE Aylık %19,08 Y-ÜFE Yıllık %79,89

üretici enflasyonu %80 neredeyse! bu kol gibi zamların devam edeceğinin habercisi!!!

O değil de emekliye yapılacak olan % 25 kendi açıkladıkları enflasyonun bile 12 puan altında. Hayır cep telefoncu dayılar ı zora sokuyorlar ayıptır.

IMG_2621.webp

Bu Nasıl bir makastır ya

Sizce dolara müdahale gelir mi gün sonunda Reis açıklama yapacak kabine toplantısından sonra

Ekli dosyayı görüntüle 145570

Bu Nasıl bir makastır ya

Sizce dolara müdahale gelir mi gün sonunda Reis açıklama yapacak kabine toplantısından sonra

Enflasyon oranı açıklandıktan sonra sert ivme bekleniyordu. Şu anda arka kapıdan ufak ufak satış yapıyor olabilirler. Ancak istedikleri seviyelerde geziyor şu an. Benim tahminim 14.5 15 e kadar aleni müdahale etmezler. Dolar 15 geldiğinde satma yönlü genel bir hareket te olabilir. Bankalara gelince alenen soygun yapıyorlar ancak bu ülke de bu soyguna razı olmak zorundasın. Gecenin bir vakti çarpılmak istemiyorsan yapacak başka bir şey yok. Zira sabah döviz bürosu açılana kadar iş işten geçmiş olabilir.

13 Aralık'ta yapılan dördüncü müdahalede, Merkez Bankası 3,12 milyar dolar sattı.

1 Aralık'ta yapılan ilk müdahalenin büyüklüğü 844 milyon dolar olurken VİOP'ta da 340 milyon dolarlık işlem yapıldı.

3 Aralık'ta yapılan ikinci müdahalenin büyüklüğü 504 milyon dolar olurken VİOP'ta da 51 milyon dolarlık işlem yapıldı.

10 Aralık'ta yapılan üçüncü müdahalenin büyüklüğü ise 687 milyon dolar oldu.

Beşinci müdahaledeki tutarın da bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Merkez Bankasının Aralık ayı içinde rezervlerindeki düşüş de dikkat çekti. brüt rezervler son haftada 116,5 milyar dolardan 110,8 milyar dolara gerilerken net uluslararası rezervler ise

12,2 milyar dolardan 8,6 milyar dolara geriledi. Ayrıca swap hariç net rezervler -55,7 milyar dolar oldu.

Yazar: Necdet Erginsoy

O zaman hakikaten bu beşinci müdahale de satılan dolar en az 7 milyar $ olmalı. Buna bankaların ve diğer çevirilerinde destek verdiği düşünülürse gerçekten de çift haneli dolar satılmış olmalı o gece

13 Aralık'ta yapılan dördüncü müdahalede, Merkez Bankası 3,12 milyar dolar sattı.

1 Aralık'ta yapılan ilk müdahalenin büyüklüğü 844 milyon dolar olurken VİOP'ta da 340 milyon dolarlık işlem yapıldı.

3 Aralık'ta yapılan ikinci müdahalenin büyüklüğü 504 milyon dolar olurken VİOP'ta da 51 milyon dolarlık işlem yapıldı.

10 Aralık'ta yapılan üçüncü müdahalenin büyüklüğü ise 687 milyon dolar oldu.

Beşinci müdahaledeki tutarın da bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Merkez Bankasının Aralık ayı içinde rezervlerindeki düşüş de dikkat çekti. brüt rezervler son haftada 116,5 milyar dolardan 110,8 milyar dolara gerilerken net uluslararası rezervler ise

12,2 milyar dolardan 8,6 milyar dolara geriledi. Ayrıca swap hariç net rezervler -55,7 milyar dolar oldu.

Yazar: Necdet Erginsoy

O zaman hakikaten bu beşinci müdahale de satılan dolar en az 7 milyar $ olmalı. Buna bankaların ve diğer çevirilerinde destek verdiği düşünülürse gerçekten de çift haneli dolar satılmış olmalı o gece

Bundan zerre şüphem yok. Beni asıl kaygılandıran bu dolarların nereden geldiği. Hangi faiz oranlarıyla temin edildiği. Bu arada piyasada genel bir tedirginlik var. Adam ne zaman konuşacak olsa piyasalar tedirgin oluyor. Dolayısıyla bankalarda ki makas açıklığı da artıyor. Altın da 830 ları görür diyordum ama altın yatırımcısı da tedirgin belli ki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt