- 12 Ocak 2013
- 49.034
- 56.733
- 4.128
Tırlarla mültecide geliyor reis haberin yok galiba.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Keşke bunu dolar 9-10 iken yapsaydı. Millet güvenip bozacak mı dövizlerini görelim bakalım.İki taraflı da düşünülebilir. Normalde ciddi döviz satışı talebi gelmesi gerekiyor, bunu karşılayacak kadar da TL gerekiyor piyasada TL'den bol ne var zaten. Bu durumda dolara short açmış oluyoruz.
Dediğim gibi kağıt üstünde mantıklı ama etkisi sınırlı olacaktır.
İki taraflı da düşünülebilir. Normalde ciddi döviz satışı talebi gelmesi gerekiyor, bunu karşılayacak kadar da TL gerekiyor piyasada TL'den bol ne var zaten. Bu durumda dolara short açmış oluyoruz.
Dediğim gibi kağıt üstünde mantıklı ama etkisi sınırlı olacaktır.
Keşke bunu faizleri düşürmeye başlamadan önce açıklasalardı.Şöyle özetleyip kaçıyorum, iki senaryo var.
1. Açık açık diyorlarki dövizinizi bozun, sonra TL mevduata yatırın, döviz daha da artarsa mağdur etmiyoruz, farkı ödüyoruz. Dövizini satan pozisyonunu aldı diyelim TL mevduatta.
2. Elinde döviz bulundurup bu mevduata yatırmayanlar o an tetikte olacak, piyasa bunu olumlu karşılar düşüş başlarsa, seve seve panik olup satacaklar, tekrar döviz yükselişinden korktukları için de akılları hep o mevduatta olacak.
İlk ve ikinci pozisyondan hangisini alan fazla olursa o kazanır, buna üçüncü etki de devletin ve yabancıların pozisyonu olacaktır, dört taraflı bir savaş başlayacak kısacası, bakalım kim kazanacak.
Keşke bunu dolar 9-10 iken yapsaydı. Millet güvenip bozacak mı dövizlerini görelim bakalım.
Kaldı 495.000 dolar... Yazıklar olsun.Bir 5000 $ satarım reise feda olsun
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu model zengini yine zengin edecek olan yine orta ve alt sınıfa olmayacak mı? Bankada paramiz yokken züppelerin para katlaması için para basilacak döviz artacak, çok garip geldi bana
Ben bu sistemi çok sakıncalı buldum parası olmayan adam iki kat daha fazla fakirleşir bu sistemde
Döviz olmayıp bankaya mevduat hesabı açtırameyecek olan insanlar Oluşacak enflasyon yüzünden hala alım gücünde kayıp yaşamaya devam edecekler Öte yandan döviz kuru ya da faiz olsun nakit parası olanlar daha da çok zenginleşecek belki döviz kuru düşer ama enflasyon aynı oranda artar diye düşünüyorum dolayısıyla market teknoloji vs bütün ürünlerin fiyatı aynı şekilde artmaya devam eder belki de daha fazla artar
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu yeni bir enstruman degil, piyasada 20 yıldır var zaten. dcd denir yani dual currency deposit. tl faizi normal mevduat faizinden dusuktur. aradaki fark opsiyon primi olarak kesilir ve mevduat vadesine usd/tl opsiyon yazılır. yani musteriye aynı vadeli mevduat artı call opsiyonu satarsın. anapara korumalı fonlar da aynı mantıkla calısır.