GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
150 kwh'yi aşınca direkt olarak bütün fatura mı %125 zamlı olacak? Yoksa 150 kwh'lık kadar olan tüketim %52 üzerinden hesaplanıp, 150kwh'yi aşan kısım mı %125 zam yiyecek?
abi sana ek olarak benimde aklima takilan şu önümüzdeki günlerde fatura kesilecek firmalar çakallık yapıp aralık ayı kullanımını mı yeni fiyattan yansıtacak yoksa şu tarihten itibaren çıkacak 2.fatura mı bu tarifeyle olacak.
Yaninin yanisi firmalar çaktırmadan halka çakacak mı?
Ben 1 saat oncesine kadar ne kadar tuketim fiyatindan hesaplanmış diye bakmadım hic ama onumuzdeki faturada bakacagim.
Ayrica senin sordugun sorunun cevabi 150 kwa kadar şu ustu şu sekilde degil yanlış okumadiysam 150 ustu direkt 2.06 katsayisi ile carpilacak.

kwh/gün diyormuş o rakamı 30 ile çarpacaz sanırım o zaman 195 rakamı çıkıyor o da senin baktığın siteden hesaplayınca 178 tl tutuyor. Sitede yanlışlık var sanırım ya da ben faturayı okumayı beceremedim. :D

16 Ekim 2020 "Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde geçiş ücreti yalnızca Avrupa - Asya yönünde geçişlerde alınmaktadır. Başka bir uygulama söz konusu değildir; kamuoyuna duyrulur."

1 Ocak 2022 "15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirilmiştir. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlenmiştir."

Haram zıkkım olsun

abi sana ek olarak benimde aklima takilan şu önümüzdeki günlerde fatura kesilecek firmalar çakallık yapıp aralık ayı kullanımını mı yeni fiyattan yansıtacak yoksa şu tarihten itibaren çıkacak 2.fatura mı bu tarifeyle olacak.
Ben 1 saat oncesine kadar ne kadar tuketim fiyatindan hesaplanmış diye bakmadım hic ama onumuzdeki faturada bakacagim.
Ayrica senin sordugun sorunun cevabi 150 kwa kadar şu ustu şu sekilde degil yanlış okumadiysam 150 ustu direkt 2.06 katsayisi ile carpilacak.
Deme ya kötüymüş o zaman. Faturalar otomatik ödemedeydi şimdi baktım da 150-170 arası gelmiş hep bu da demek oluyor ki 330-350 tl'ye çıkacak benim fatura.

İlk bölümdeki sorunu atlamışım, tam emin değilim ama muhtemelen dediğin gibi iki fatura gelir heralde, takip etmek lazım.

site yazilimi daha guncellememistir yav 2 saat once aciklanan oranlar icin hemen oranlarin guncellenmesini beklemeyelim. 1-2 gune guncellenmis yazilimlar ortaya cikar.

Dagitim bedeli sabit kalsa bile diğer kalemlerin hepsi birbirine orantili.

site yazilimi daha guncellememistir yav 2 saat once aciklanan oranlar icin hemen oranlarin guncellenmesini beklemeyelim. 1-2 gune guncellenmis yazilimlar ortaya cikar.

Dagitim bedeli sabit kalsa bile diğer kalemlerin hepsi birbirine orantili.
kwhyi güncellemişler aslında ama yine bir yamukluk var
yarın daha dogru sonuclar goruruz

Deme ya kötüymüş o zaman. Faturalar otomatik ödemedeydi şimdi baktım da 150-170 arası gelmiş hep bu da demek oluyor ki 330-350 tl'ye çıkacak benim fatura.

İlk bölümdeki sorunu atlamışım, tam emin değilim ama muhtemelen dediğin gibi iki fatura gelir heralde, takip etmek lazım.

01 ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kwh'e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 tl/ kwh, aylık tüketimlerin 150 kwh'ın üstündeki kısmı için ise 2,06 tl/ kwh olarak uygulanacaktır.

şöyle yaziyormuş abi.

Benim son elektrik 204 kw
150 ye kadar olan kismı oldugu gibi kabul edip zam yapilmamis kabul edersem
fazladan olan 54 kw icin 2.06 = 110 lira civari bir rakam sadece burasi ediyor.
üzerine gelecek olanlar.
150 kw kullanim
+dagtim bedeli(o da sanirim faturaya gore artiyor)
+kdv
eklenecek.
150 kw kullanim bedeli yeni 1.37liralik tarifeye göre 206 lira tutuyor.
206+110= 316 ile basliyoruz uzerine dagitim ve diger eklentiler geliyor.

Aralik 9 da gelen faturam 189 liraymis ayni kullanim uzerinde hesapladim.
gecmis birim fiyat 0.74 tl.
bu kafadsn ikiye katlaniyor zaten

Galiba GG. bunmakta

Aylık ortalamalarım evde ısınma için elektrik kullanmıyorum bütün cihazlar a+++ gerisini siz düşünün ne gireceğini.Eee yüzde 50 zam yapıp ondan aşağı zam vereceklerini mi düşünmüştünüz Screenshot_20220101-030750_Chrome.webp

Bu hükümet vatandaşı ekonomi uzmanı yaptı şimdi de kW hesaplamayı öğretecek ,daha önce kaç kişi tükettiği kW kontrol etmiştir? Halk sürekli yeni terimler öğreniyor utanmasalar bununla övünürler sayemizde neler neler öğrendiniz , bilinçlendiniz diye.Şimdi de kanallarda nasıl daha az tüketim yapacağımızı öğretecek işin “ehli”insanları çıkarırlar.
Daha neler görebiliriz ki diyemiyorum çünkü göreceğimizi biliyorum

sabaha çılgın tasarruf planları paylaşımları yapmak üzere geri donecegim hadi iyi geceler

Effective immediately 🤣

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Millet kafayı bulup şakşakiye işlerine dalmışken, arada zamları geçirdiler.

20 aralik tarihli fatura 321 TL gelmiş bizim,
Bu ay 500 küsür gelir diye tahmin ediyorum her türlü mokoko

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt