GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En son 119 ödedim elektrik faturasına.
Tüketimim aynı kalırsa bile yeni güncellemelerle ! 220 civarına çıkacak :red:

Elektrik dağıtım piyasasını 5 aile yönetiyor zaten!!

Ülkede enflasyondan az artan bir şey yok ama enflasyon % 20 falan.
Yalancıyı z... keşke.

Memura ve emekliye rekor zam yapılacak diye haber paylaşmışlar sabah haberin içeriğine baktım.

Zaten %12 civarında garanti edilen bir zam var bunun üzerine Ocak ayında belirlenecek olan enflasyon oranı göz önünde bulundurularak %17lere çekilmesi düşünüyor muş ek zam vs de hesaplaninca %20 civarında bir zam öngörülüyor.

Rekor olarak ifade edilen zam bu yani

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Elektrik konusuna değinecektim herkes benden erken davranmış .

Anadalu yakasında oturuyorum aynı zamanda apartmanı yönetiyorum.

89 m2 ev var - 200-220 aralığında geliyordu ki geçecen seneye göre azaltmışım kullanımı tasarruflu dikkatli kullanarak.

son faturama bakıyorum birim fiyat 0.79 - uzun küsüratı yazmıyorum. Şimdi belli oldu neden aralık içinde ekstradan fatura kesildği (anadoluda Ayesaş 3 haftalık bir fatura kesti kasım faturasını takiben - 5.5 haftada 2 fatura olmuş oldu)

yav bu şimdi 150 KW altında 1.37 TL (Zaten neredeyse iki katı)
150 KW üstünde olursa 2.06 TL (2.5 katı falan kabaca)

çok çok özür diliyorum herkesten uyarıda alabilirim ama eşşeğin **ki bu ne lan...

heralde katsayılı tarife dedikleri bu ? zaten adaletsiz, adamların mantığında villa ile gecekondu arasında aynı oranda ödemek örneğini duymuştum haberlerde. e ulan zaten villa diğerinin 3 belki 4 katı ile 10 katı arasında elektrik harcaması olur. bu şekilde tarifelendirince bilekten dirseğe geçiriyorum demek. düşük kat sayıdaki adamda 1 gıdım fazla kullansa farketmeden yandı bitti.

afedersinizde sokayım dolara - ayak üstü kendi insanını ipmektir bu ya hayret bir şey.

150 kwh aşmayin aman elektrige fena zam gelmiş.

2022 ilk postu ekonomi üzerine oldu

onlar düşünür ak parti yaparrr

150’yi aştığımızda komple 2.06 kw/ h alamazlar bence

145 olduğunda komple 1.36 kw/h

155 olduğunda 150’si 1.36 kw/h + kalan 5 kw 2.06 kw/h olarak hesaplanır

Diğer türlü akla ve mantığa ters, yukarıda yaptıgım hesabı baz alın bence

Ocak 1'e kafada bir ton sorunla uyandıranların yatacak yeri yok.

Adamlar seçmenine kuru ekmek yiyin akşam elektirikleri söndürün muamelesi çekti resmen. Verdikleri zamları kepçeyle geri aldılar, daha çok fakirliğe sürüklediler insanları.

150 kwh aşmayin aman elektrige fena zam gelmiş.

2022 ilk postu ekonomi üzerine oldu

onlar düşünür ak parti yaparrr

hocam neredeyse imkansız ben iki kişi yaşıyorum - çocuk falan yok . evde minimum kullanım her şey. abartmıyorum ekmek kızartma makinesini bile her sabah kullanmıyoruz. mikrodalga zaten yok-kullanmıyoruz. Fırın 40 yılın başında bir yemek bir şey için kullanılıyor.

kişisel olarak PC var zaten kullanmıyorum her şey laptop üzerinden - sadece arada çalıştırıyorum 2 - 3 saat ki güç kaynağı vs zamanla ölmesin.

en minimum kullanımda bile 200 ün altına hiç inemedim

150’yi aştığımızda komple 2.06 kw/ h alamazlar bence

145 olduğunda komple 1.36 kw/h

155 olduğunda 150’si 1.36 kw/h + kalan 5 kw 2.06 kw/h olarak hesaplanır

Diğer türlü akla ve mantığa ters, yukarıda yaptıgım hesabı baz alın bence
Muhtemelen böyledir düşününce doğrusun.

Ama bu türlüsü bile mantıksız be hocam - katsayı matığı nedir , soygundan farksız işler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt