GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
25 kuruş olduğu gibi vergiye gidecek.

Bu para çevreyi koruma ya da ormanlarla ilgili bir vakıfa gidiyordu sanırım o parayı devletim aktaracaklar yani

Bence 0,50 TL olsun ÖTV altında 0,25 TL fazladan devlete verelim

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kwh/gün diyormuş o rakamı 30 ile çarpacaz sanırım o zaman 195 rakamı çıkıyor o da senin baktığın siteden hesaplayınca 178 tl tutuyor. Sitede yanlışlık var sanırım ya da ben faturayı okumayı beceremedim. :D
site güncellenmiş üstat...
1641131746980.webp

bizim evde 450-550 gelecek galiba

bu arada twitterda doğuya taşınıp kaçak kullanmak lazım diye t. geçiyor millet ama son 10 yıldır kaçak elektrikle mücadeleye baya para yatırdı devlet/firmalar. kaçak kullanım artık yok gibi bir şey. Kullanana anında 1.5k+ çakıyorlar

bizim evde 450-550 gelecek galiba

bu arada twitterda doğuya taşınıp kaçak kullanmak lazım diye t. geçiyor millet ama son 10 yıldır kaçak elektrikle mücadeleye baya para yatırdı devlet/firmalar. kaçak kullanım artık yok gibi bir şey. Kullanana anında 1.5k+ çakıyorlar
Yourube da takip ettigim biri var gezgin hakkari taraflarında bi köyde misafir oldugu evde yerden ısıtma döşemiş ev sahibi.kacak kullanmasa öyle yerden ısıtma döşeyemez

Yourube da takip ettigim biri var gezgin hakkari taraflarında bi köyde misafir oldugu evde yerden ısıtma döşemiş ev sahibi.kacak kullanmasa öyle yerden ısıtma döşeyemez
vay anasını jadas. ben birkaç il gezdim şehir merkezinde kaçak imkansız da köylerde falan vardır belki

vay anasını jadas. ben birkaç il gezdim şehir merkezinde kaçak imkansız da köylerde falan vardır belki
Ya bunda emin olmayalım reyiz.
Türkiye baya baya buglarla dolu bir ülke buna inan.

Tek söyleyeceğim ya apartman altina elektrik dagitimi icin ayrı sayaç iç tesisata ayrı sayaç kullanacak firmalar yada apartman elektrik tesisat işi ciddi denetimlere tabi tutulup cok ciddi testler yapılmadan apartmanlara elektrik verilmemeli. Günümüzde belki bu denetim vardır insaatçı yada müteahhit değilim ama ciddi sıkıntılar bence var ve bunun engellenmesinin tek çözümü var onu da yazdım.

Ya bunda emin olmayalım reyiz.
Türkiye baya baya buglarla dolu bir ülke buna inan.

Tek söyleyeceğim ya apartman altina elektrik dagitimi icin ayrı sayaç iç tesisata ayrı sayaç kullanacak firmalar yada apartman elektrik tesisat işi ciddi denetimlere tabi tutulup cok ciddi testler yapılmadan apartmanlara elektrik verilmemeli. Günümüzde belki bu denetim vardır insaatçı yada müteahhit değilim ama ciddi sıkıntılar bence var ve bunun engellenmesinin tek çözümü var onu da yazdım.

Elektrik saatleri dışarda artık. Eskiden binanın içindeydi. Elektrik telleri de yer altına alındı. Millet çengel atıp elektrik çekiyordu önceden. Saatleri Dışarıya alınan binada kaçak imkansız. Kentsel dönüşümün başlamadığı mahalle ve köylerde yine kullanılıyordur ama şehir merkezinde zor artık.
2020nin rakamlarına %25 azalmış 2021 rakamlarında düşüş daha keskin olur

Elektrik saatleri dışarda artık. Eskiden binanın içindeydi. Elektrik telleri de yer altına alındı. Millet çengel atıp elektrik çekiyordu önceden. Saatleri Dışarıya alınan binada kaçak imkansız. Kentsel dönüşümün başlamadığı mahalle ve köylerde yine kullanılıyordur ama şehir merkezinde zor artık.
2020nin rakamlarına %25 azalmış 2021 rakamlarında düşüş daha keskin olur
Ya bu işte bir muhabbet ortamındayken kulak misafiri olmuştum. Kisiyi de tanımıyorum görmedim bile bayağı cay ocaği ortamıydı varoş bir ortam :asd
Duyduğumdan yaptığım çıkarımı yazdım.
Düşününce birde kaba inşaat ortamını görünce beyin otomatikmen oha lan aslında yapılırmış işine gidiyor.
müstakil değil de belirli yaşın üstü apartmanlar bu konuda açık var diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt