Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.846
- 29.230
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
:red:Demin yoldayken gördüm benzin 1,89€ olmuş. Geçen hafta 1,72'ye almıştım. Rusya savaşının direkt etkisi.
İlk defa bu denli bir artış gördüm benzin fiyatında.
Demin yoldayken gördüm benzin 1,89€ olmuş. Geçen hafta 1,72'ye almıştım. Rusya savaşının direkt etkisi.
Vay anasını adamların derdine bak, biz de ekmek 5 lira olursa ne yaparız diye kara kara düşünüyor ve hesap yapıyoruzDün akşam ben mazotu fulledim.
1,65 den 81 Euro tuttu.
Bu sabah 1,78 olmuş mazot.
Süper kurşunsuz 2,02 yazıyordu.
6 ay da 70% zamlandı, enflasyon 5%, maaşlara 1,5% zam.
3000 Euro net geliri olmayan herkes, artık hesap kitap yapacak.
Renktaş niye öyle diyon.Vay anasını adamların derdine bak, biz de ekmek 5 lira olursa ne yaparız diye kara kara düşünüyor ve hesap yapıyoruz![]()
Renktaş niye öyle diyon.
70% ısınma ve ulaşıma zam koyuldu.
Maaşlara 1,5% zam yapıldı.
3000 bin Euro maaş da sadece pozisyonu olan eleman kazanıyor.
Normal maaşlar 1500-2000 arası.
Dün akşam ben mazotu fulledim.
1,65 den 81 Euro tuttu.
Bu sabah 1,78 olmuş mazot.
Süper kurşunsuz 2,02 yazıyordu.
6 ay da 70% zamlandı, enflasyon 5%, maaşlara 1,5% zam.
3000 Euro net geliri olmayan herkes, artık hesap kitap yapacak.
Demin yoldayken gördüm benzin 1,89€ olmuş. Geçen hafta 1,72'ye almıştım. Rusya savaşının direkt etkisi.
2000 euro ve litre fiyatı 1,78 eurodan mazot
4500 lira ve litre fiyatı 17 liradan mazot
Sizin orada yaşadığınız sorunlar geçici sorunlar. Geçici sorunlarınız bile bizim hayal ettiğimiz seviyeden iyi. Hiç görmeyene çok görünüyor tabii.
Yüzde 5 dediğin enflasyon oranı, bizim 20 yıllık hükümetimizin hiçbir zaman ulaşamadığı hayali olarak kaldı. Hesap et.
Bugün güven vermeyen resmi rakamlara göre %48, bağımsız kuruluşlarca açıklanan orana göre de %114 enflasyonda yaşıyoruz. Yaşayan da hangisinin doğru olduğunu biliyor.
Asgari ücretle çalışma dediğin, Avrupa'da en yüksek Slovenya'da. Orada bile çalışanların %15 kadarı asgari ücretle çalışıyor. Almanya'da %6 civarında.
Türkiye'de resmi rakamlara göre asgari ücretle çalışanların oranı %42. Ki bu oranın %50 üzerinde olduğu da söylenebilir.
Türkiye'nin sorunu herkesin yoksullaşması değil. Çoğunluğun fakirleşmesiyle azınlığın çok daha zengin olması ve bu zenginliğin de haksız kazançlarla sağlanması.
Bozuk ekonomi herkesi fakir yapmaz, çarpık bir düzen yaratır. Birileri karun olur, yığınlar fakir.
O yüzden senin bahsettiğin sorunlar Türkiye yaşayan halk için anlamsız. Yer yer sinek vızıltısı. Zaman zaman da sinir bozucu.
@At Kafası2000 euro ve litre fiyatı 1,78 eurodan mazot
4500 lira ve litre fiyatı 17 liradan mazot
Sizin orada yaşadığınız sorunlar geçici sorunlar. Geçici sorunlarınız bile bizim hayal ettiğimiz seviyeden iyi. Hiç görmeyene çok görünüyor tabii.
Yüzde 5 dediğin enflasyon oranı, bizim 20 yıllık hükümetimizin hiçbir zaman ulaşamadığı hayali olarak kaldı. Hesap et.
Bugün güven vermeyen resmi rakamlara göre %48, bağımsız kuruluşlarca açıklanan orana göre de %114 enflasyonda yaşıyoruz. Yaşayan da hangisinin doğru olduğunu biliyor.
Asgari ücretle çalışma dediğin, Avrupa'da en yüksek Slovenya'da. Orada bile çalışanların %15 kadarı asgari ücretle çalışıyor. Almanya'da %6 civarında.
Türkiye'de resmi rakamlara göre asgari ücretle çalışanların oranı %42. Ki bu oranın %50 üzerinde olduğu da söylenebilir.
Türkiye'nin sorunu herkesin yoksullaşması değil. Çoğunluğun fakirleşmesiyle azınlığın çok daha zengin olması ve bu zenginliğin de haksız kazançlarla sağlanması.
Bozuk ekonomi herkesi fakir yapmaz, çarpık bir düzen yaratır. Birileri karun olur, yığınlar fakir.
O yüzden senin bahsettiğin sorunlar Türkiye yaşayan halk için anlamsız. Yer yer sinek vızıltısı. Zaman zaman da sinir bozucu.
Gürkan yazmış da artık ben bu düşüncesizliği anlamlandıramadığım için pek bir şey de söylemek istemiyorum.
Burada kendini yetiştirmiş, yıllarca okumuş, emek vermiş insanlar dahi maddi yönden rahat yaşayamıyor. Yoksulluk sınırı dün 15 bin TL oldu. Avrupa'da dikkate alınan konu ise belki de %10un bile almadığı asgari ücretle geçinilememeye başlandığı. Burada zaten geçinilemiyor? İnsanlar evlerinden çıkmıyor, dışarda yemek yemiyor, bir şey içmiyor, günlük yemek paralarından arttırıp market alışverişi yapıyor; hayal dahi edemezseniz Türkiye'de yaşayan insanların güncel durumla nasıl savaştığını.
50 litrelik bir deponun dolum maliyeti 850 lira; yani asgari ücretin 5te biri. Avrupa'da 100 euroya doluyor, asgari ücretin 15te 20de biri.
Avrupa'da yaşasam şuraya gelip bunlardan bahsetmeye utanırım, şımarıklık çünkü başka bir şey değil.
Kimse size alım gücünüz düşmedi demiyor ama sizin yaşadıklarınızı biz yıllardır misliyle yaşıyoruz; evrensel bir sorundan değil direkt olarak kişilerin aldığı liyakatsiz kararlar yüzünden, bir çoğunuz da o kararları alanları savunuyordunuz. Demekki burada olsanız kimbilir neler diyeceksiniz.
Şimdi gelip tamam da biz bahsetmeyelim mi bunlardan diyenler olacaktır, etmeyin abi gidin kendi ülkenizdekilere anlatın, biraz hassas olun yeter yav.