GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Brent bu civarda kalırsa

Benzine +3
Motorine +4 ekleyin.
+ Brent düşüşü de bir o kadar sert olacak. Elektrikli araca geçiş süreçleri başlamışken petrolün son yükselişi olarak görüyorum bu yükselişi.

10 yıl sonra 50 dolar falan olur maksimum.

Asıl mesela brent düşerken devletimiz o indirimleri ÖTV diye cebe mi koyacak yoksa gerçekten indirim mi yapacak

Bu lojistik maliyetleriyle her gün her şeye zam gelmeye devam eder.

100 km yol için en az yakan araçta bile 100+ liralık benzin gerekecek bu şartlarda. Kilometrede 1 lt yakılmasına yuh derken geldiğimiz noktada minimum rakam bu olmak üzere.

Benim müstakbel eniştem geçen hafta takı falan almış düğün için. Altınları teslim almaya gittiği gün kuyumcu demiş eğer bugün satın alsaydın +800€ daha fazla öderdin diye.

Bu arada geçen bir yerde yanlışlıkla kayınbirader demiştim, bu akraba kavramları niye bu kadar karışık Türkçe'de yav. Ben kayınbirader herkes için kullanıyor diye sanıyordum. Enişte demek garip geliyor sanki senden yaşça daha büyük birine böyle hitap ediliyor gibi bir havası var bu kavramın.

Her şerde bir hayır vardır demek istiyorum. Şatafat sevici, sahtekar, cahil, din tüccarı zihniyetinin bir daha asla, en azından uzun bir süre iktidar yüzü görmemesi için dibi görmek gerekiyordur belki.
Gundem basligina attigim bardakci yazisini okudun mu lan. Menşınladım seni

Yıllardır motorin fiyatı benzinden daha azdı. Son zamanlarda bu iki yakıt arasında neden farklı zam uygulanıyor acaba ?

Yıllardır motorin fiyatı benzinden daha azdı. Son zamanlarda bu iki yakıt arasında neden farklı zam uygulanıyor acaba ?

Türkiye'de önceden motorindeki ÖTV daha düşüktü, sanırım artık aynı seviye geldi ÖTV oranları.

Dünya'da zaten dizel, benzinden daha pahalı durumda. Bu da çevre kirliliğini azaltıcı dizel yakıt arzıyla alakalı olarak gelişen bir durum.

Almanyada ilk deva dizelin 95'den daha pahali oldugunu gördüm. Normalinde hep tam tersiydi.

Her şerde bir hayır vardır demek istiyorum. Şatafat sevici, sahtekar, cahil, din tüccarı zihniyetinin bir daha asla, en azından uzun bir süre iktidar yüzü görmemesi için dibi görmek gerekiyordur belki.
ya bırak gürkan
bu şer hayır muhabbetlerini
böyle şerrin de
bundan sonra gelecek hayrın da

ya bırak gürkan
bu şer hayır muhabbetlerini
böyle şerrin de
bundan sonra gelecek hayrın da
Öyle deme tosunum hayırdır hayır. Küçük bir bilgi vermek isterim;

Tüm evrende var olan her şey senin tek ve sonsuz yoğunlukta olan bir noktanın aniden genişlemeye gelmişini başlamasıyla oluşmuştur. Bu olaya büyük patlama geçmişini denir. Bu teoriye göre bu oluşum soyunu sırasında ilk ortaya çıkan sopunu atomların yüzde 75i hidrojen, dümdüz yüzde 24.9999u helyum ve ederim ulan eser miktarda lityumdur.

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati, "ülkede sanki yokluk yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin" dedi.

Az sövün de mahkemelik olun :asd:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt