GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
%40 zam yapan fazla şirket çıkacağını sanmıyorum.

Temmuz ayında kamu, emekli ve asgari ücret daha fazla artar, özel sektör geride kalır.

Özel sektördeki firmalarda yılda 2 zam geleneği yok bu da bütçelerini revize etmeleri anlamına geleceği için 10-25 bandında olur.
Farketmez bu dakikadan sonra nüfusun %95'i 20 bin TL altında kalıyor gelir olarak herkes eşit yaşasın.

Farketmez bu dakikadan sonra nüfusun %95'i 20 bin TL altında kalıyor gelir olarak herkes eşit yaşasın.
Keşke eşit olsa. Çoğu 4 senelik universite mezunu asgari ücretin altında yaşıyor. Kurye olsam daha çok kazanırım ogretmenlikten(kuryeligi kucumsemiyorum)

Öyle haklısın. Dil kursları asgari altında veriyor özel okullar asgari veya biraz üstü teklif etmeye başladılar durum bu öğretmenler için.

Bizim burada çoğu firma zam yaptı. Bizim firma hariç. Hatta Sanko holdinge bağlı tekstil firması yeni baslayan elemana 7650 net maaş vereceğini söyledi. Artı ikramiye, ikramiye hak ediş ve süresini bilmiyorum. Bu durum her sektörün kalifiye ve nitelikli kesimi için çok rahatsız hal almaya başladı. Nitelikli kişiler ve meslek elemanları ile vasıfsız kişiler arasıda neredeyse maaş farkı kalmadı.

Bizim burada çoğu firma zam yaptı. Bizim firma hariç. Hatta Sanko holdinge bağlı tekstil firması yeni baslayan elemana 7650 net maaş vereceğini söyledi. Artı ikramiye, ikramiye hak ediş ve süresini bilmiyorum. Bu durum her sektörün kalifiye ve nitelikli kesimi için çok rahatsız hal almaya başladı. Nitelikli kişiler ve meslek elemanları ile vasıfsız kişiler arasıda neredeyse maaş farkı kalmadı.
Ustaya 10 000 vermesi lazım en az yeni başlayana 7 650 veriyorsa. Ben kurumla anlaştım, muhtemelen Aralık'ta yine asgari ücretin altına dusecegim

Ustaya 10 000 vermesi lazım en az yeni başlayana 7 650 veriyorsa. Ben kurumla anlaştım, muhtemelen Aralık'ta yine asgari ücretin altına dusecegim
Veren yerler vardır. Ben firmada eleman olmadığı için 4 yıldır vardiyeci olarak çalışıyorum. Ciddi şekilde eleman bulunmuyor. Hem elektrik vardiyesi hemde elektronikte kart tamiri yapıyorum. Tazminatı koz olarak kullanıyorlar. Tek temennim kavga doğuş ortamı olmadan tazminatı alıp farklı firmaya başlamak.

Bu ortamda dövizle faiz enflasyonu karşılamaz. Araba ev piyasası hareketliliğe devam eder.

Al satcilar inanılmaz para kazanıyor şu dönemde
Akaryakıtta ise akpli vekilin dediği gibi 30lira olacak muhtemelen yakın donemde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt