GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şöyle bi bodruma sahip olup piyasayı takip etmek vardı..

1.000'i görünce hemen bozduracağım. Ödemem gereken taksitler var. Taksit meblağına ulaşmasını bekliyorum.
Bugün hareketli geçecek gibi.

Planlarım tutarsa dün 2 taksite yetecek nakit karşılığı, bugün 3 taksite yetecek hale gelecek gibi.

Bu arada anlık Gram Altın: 1.005,58 TL oldu.

Tam bir yıl önce dolarTL 8,65 bugün 16,75 (%93 artış).

Bir yıl önce brent petrol fiyat 70 Usd, bugün 120 Usd (%70 artış).

Bir yıl önce benzin litre fiyatı 7,20 TL, bugün 25 TL (%347 artış)

Dolar kuru ve brent artışın toplamının 2 katından fazla vergi artışı var.

elmo-fire.gif

valla bu şekilde devam edip 23 Haziranda faiz indirirse... yani sonbaharda çok garip şeyler olur ülkede hissiyatım var.

ya da bir noktada anormal ters köşe yapacaklar seçime hitaben bir şeyler

aralıkta gözler parladı tv programları yapıldı ülkede dolar yakıldı bayram gibi...kasaplar ete dolar kıyıp yediler...

Dua edelimde enflasyon a endeksli Süperbono çıkarmasınlar 1 hafta 15 gün bir düşüş olabilir ama arkası felaket olur. Ben bu Cuma ya da en geç önümüzdeki Cuma böyle bir intihar girişimi bekliyorum.

Abartılacak bir şey yok.

Aralıkta %20 enflasyonda 18 görmüştü şimdi %75 enflasyonda 17ye dayandı.

Dolar arttı diye sevinenler o günden bu yana %50 zarardasınız zaten en az, boşa sevinmeyin.

''Dua edelim şunu yapmasınlar'' diyebileceğimiz her şeyi yapar bunlar. Kendilerini kurtarmak için yapamayacakları şey yok.

Bunların amacı bence kaybedecek lerini ilk defa ciddi anladılar ve dahada büyük bir yıkım ve enkaz bırakmak istiyorlar,gerçekten yeni gelecek yönetim bunları nasıl düzeltecek hiç aklım almıyor mantigima sığmıyor hatta ekonominin başına daren acemoglu gelse bile bence imkansiza yakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt