GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FED Başkanı Powell Her toplantıda ayrı ayrı karar vereceğiz. Araçlarımızı enflasyon beklentisini çıpalamak için kullanacağız. Gelen enflasyon verilerine karşı çevik olmamız gerekiyor. Önceki beklentilerimizde yanıldık.

FED Başkanı Powell yaptığımız her şey kamu hizmeti içindir.

Soru: Haziran'da 50 bp masada demiştiniz. Pazartesiden bu yana neden değişti.

FED Başkanı: Daha açık olmamız gerekiyor Veriye bağlı olarak davranmaya devam edeceğiz. Yönlendirme verdiğimde ekonominin beklentiler dahilinde gelmesi durumunda demiştim.75 bp yapmamın uygun olduğuna karar verdik. 6 hafta beklemek yerine hemen karar vermenin uygun olduğunu düşündük.

Soru: 75 bp 50 bp nın yapmadığı neyi başarabilir?

FED Başkanı: Enflasyon beklentilerinin aşağıya inmesini istiyoruz. Biz faizleri normal seviyelere doğru çıkarıyoruz. Hemen harekete geçmek istedik. Önden yüklemeli yapalım diye düşündük.

Soru: Manşet Enflasyonu mu değerlendiriyorsunuz yoksa çekirdek enflasyonu mu değerlendiriyorsunuz?

FED Başkanı Powell çekirdek enflasyon bize gelişmeleri daha farklı gösteriyor ama yasanın bize verdiği görev manşet enflasyona bakmak. O nedenle manşet enflasyona bakıyoruz.

Powell: Fiyat istikrarı olmadan istediğimiz gibi bir işgücü piyasası olamaz

Soru: Manşet Enflasyonu mu değerlendiriyorsunuz yoksa çekirdek enflasyonu mu değerlendiriyorsunuz?

FED Başkanı Powell çekirdek enflasyon bize gelişmeleri daha farklı gösteriyor ama yasanın bize verdiği görev manşet enflasyona bakmak. O nedenle manşet enflasyona bakıyoruz.

Powell: Fiyat istikrarı olmadan istediğimiz gibi bir işgücü piyasası olamaz
yav ne gereksiz terimler bunlar gozlerimin isiltisina bakin diyememis mi koskoca POVIL

Motorine dün 1,27 TL zam geldi bugünde 80 kuruş zam yapılacakmış.

eski dönemde maalesef türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. bu ortaya ne çıkarıyordu? olağanüstü yüksek miktarda ithalat. yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş türkiye bundan uzaklaştı. imalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine türkiye kendisini sevk etmiş oldu. bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. burada da o dengeyi türk ekonomisi sağlayacaktır. dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır

eski dönemde maalesef türk parası çok değerliydi. 1 dolar 1.20 seviyelerindeydi. bu ortaya ne çıkarıyordu? olağanüstü yüksek miktarda ithalat. yani ne varsa kalem dahil her şeyi daha ucuza dışardan ithal eder durumdaydık. çok şükür 2013’ten sonraki dönemlerde yavaş yavaş türkiye bundan uzaklaştı. imalata, üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama dayalı bir ekonomi yönelişine türkiye kendisini sevk etmiş oldu. bunun önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. burada da o dengeyi türk ekonomisi sağlayacaktır. dövizin çok değerli olması ya da çok değerinin düşük olması arasında bir denge oluşacaktır
1655363438381.webp

senin yorumun diye okumaya başladım ve "bu ismail ne saçmalıyor" diye içimden geçirdim :asd:

İyi bağladılar dalgaya
Ulke nufusunun cok yuksek bir yuzdesi halen saf oldugundan istedikleri sekilde kandiriyolar. Ben saf diyorum, ama dogru tanim icin daha agir kelimeler mevcut. Problemi yalnizca egitimsizlige ve cahillige baglamakta yanlis. Yurdum insani mantigini kullanma yetisini dahi yitirmis durumda malesef. En kotusude alternatif diye halkin karsisina cikan muhalefetin de istisnasiz vasifsiz koyun gudemeyecek insanlardan olusmasi.

Ulke nufusunun cok yuksek bir yuzdesi halen saf oldugundan istedikleri sekilde kandiriyolar. Ben saf diyorum, ama dogru tanim icin daha agir kelimeler mevcut. Problemi yalnizca egitimsizlige ve cahillige baglamakta yanlis. Yurdum insani mantigini kullanma yetisini dahi yitirmis durumda malesef. En kotusude alternatif diye halkin karsisina cikan muhalefetin de istisnasiz vasifsiz koyun gudemeyecek insanlardan olusmasi.
Zafer Algöz'un dediği gibi ulelek ulelek geziyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt