GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geçen gün spor salonunda 2 doktor kızla tanıştım ikiside bir yandan tusa hazırlanıyoruz bir yandan almanca kursuna gidiyoruz diyorlar ,ülkeden gitme isteklerının gerekçileri zaten herkesin malumu fakat söylenenden cok daha fazla hekim göçü varmış pratisyenler dahil
böyle giderse devlet hastanelerınde hekim kalmayacak

Usml çalışsınlar bunlara kimse yol göstermiyor mu yav bana yolla o kızları

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

qGbC6V.gif

Turkiyeden bacanak geldi buralara. Bir çocuk sahibi oldugu için oturum koşulları oluştu ve bunlarla ilgileniyor burada. 1000 euroluk arabayi gozune kestirmis. Bunu alayim Turkiyede kullanayim dedi. Bunlar orada ateş pahası dedi. Dedim lan bu araba seni Turkiyeye goturur mu? Bulgar topraklarinda yem olursun. Yok diyor, o riski goze alacagim diyor. Araba hurda lan

Dün arkadaşım lenovonun orta halli bir tabletini almış 5bin TL ye 5bine i5 laptop alıyorduk hemde Asus filan
laptoplara baktım ben yenilemeyi düşünüyorum ...baktığım gibi sayfaları kapattım.

Çok iyi PC'yi sattım yıl başında her ekstrasıyla 23 e - laptoplar o seviyeye geldi( yani belli seviye üstü laptoplar günlük kullanımdan biraz daha fazla)

Yurtdışından akraba vasıtasıyla çözeceğim heralde.

Az önce hatta abimle telefondaydık avustralyadan gelecek buraya 3 sene sonunda görüşüceğiz nihayet- biletler 75-80 bin TL ye tekbul ediyor ...Tek yön... çok vahim durumlardayız

milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammında arka arkaya gelen açıklamalar beklentileri yükseltti. çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat bilgin, doğrudan yaklaşık 8 milyon çalışanı, dolaylı olarak da tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücrette yapılacak artış konusunda işin taraflarıyla toplantı yapacak. asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkarken, 750 liraya yakın olan sgk priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dahil edilerek 5 bin liraya çıkarılması da seçenekler arasında bulunuyor.

Real de olmayan parayı bunlar nasıl maaş zammı olarak verecek fikri olan var mı ? Para basıyorlar herşeyi göze alıyorlar tamamda paranın karşılığı yok yani bütçeyi nasıl kapatacaklar

milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammında arka arkaya gelen açıklamalar beklentileri yükseltti. çalışma ve sosyal güvenlik bakanı vedat bilgin, doğrudan yaklaşık 8 milyon çalışanı, dolaylı olarak da tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücrette yapılacak artış konusunda işin taraflarıyla toplantı yapacak. asgari ücret zammında yüzde 10-20 oranları ön plana çıkarken, 750 liraya yakın olan sgk priminin devlet tarafından karşılanarak bu tutarın asgari ücrete dahil edilerek 5 bin liraya çıkarılması da seçenekler arasında bulunuyor.

Ciddi anlamda ihtiyaç var, enflasyonu artıracağı da aşikar gerçi. Kur ve akaryakıt meselesini düzenlemedikçe yara bandından öteye gitmeyecek ama kan kaybı da öyle fazla ki buna da şükür diyecek halk.

Ciddi anlamda ihtiyaç var, enflasyonu artıracağı da aşikar gerçi. Kur ve akaryakıt meselesini düzenlemedikçe yara bandından öteye gitmeyecek ama kan kaybı da öyle fazla ki buna da şükür diyecek halk.
Hiç almasa bile olur sigorta primi. Nasıl olsa ne emekli olabiliyoruz ne de sağlık hizmetlerinden faydalanıyoruz.

Hiç almasa bile olur sigorta primi. Nasıl olsa ne emekli olabiliyoruz ne de sağlık hizmetlerinden faydalanıyoruz.

Valla yaşam kalitesinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede emekli olacağım yaşa gelebileceğimi pek sanmıyorum. Sağlık hizmetleri içinse özel sigorta şuan daha uygun olabilir.

Hasılı mantıklı teklif.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt