- 23 Temmuz 2011
- 75.742
- 51.226
- 4.843
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ne kdr kesintiye girdin ustadHayvan gibi vergi kesintisi uygulandı. Net maaşımı bile alamıyorum. Bu asgeri ücretten vergi alınmaması mafvetti resmen. Ben şahsen asgeri ücretle çalışan da olduğunu zannetmiyorum. Elden para alarak vergide kaçırılıyor. Birde 8500 TL den bahsediyorlar. Abv
5 saat mesaide dahil toplam 1000 TL civariNe kdr kesintiye girdin ustad
bi şey derim ama daha 3-5 senem daha var hayatımı yaşama ihtimalimin olduğu.Bunlarin teroristlerden ne farki var.
brüt maaşımın 1/4 ünden 600 tl daha üstte kesintim toplam.Ne kdr kesintiye girdin ustad
Asgari ücret beklentimi 8-8.5 arasından 7-7.5 arasina guncelledim.
bu 6 ay pek bu durumlar umurlarında olduğuna inanmıyorum. Oy için 10b bile verebilirler.İsabet olur yoksa bu herifler kendileri çözüm bulmak yerine tüm yükü işverene yükleyip enflasyonun önünü daha da açar..
İyi partinin içi kafatasçı milliyetçilerle dolu. Fazla bir şey beklemeyinBunlar da ayrı mal.. Vatandaşa asgari ücret 2800 liraykenki alım gücüyle 5500kü alım gücünü kıyaslayın deyip tüm sorunun durmak bilmeyen enflasyonda olduğunu söylemek çok mu zor.. Aklı başında adam der ki kardeşim asgari ücret 10 bin de olsa siz bu sistemde eski alım gücünüzü yakalayamazsiniz biz bunu düzeltmeye geliyoruz .
İşverene devlet bir sürü imkan tanıyor. En az 6 ay işçinin ssksini karşılıyor. Hatta sürekli şekilde 6 ayda bir işçi çıkarıp bu imkanı somurenler var. Ayrıca son olarak devlet yine işverene destek diye ustalık telafi programı başlattı. Bizim firmadan 700 kişi bu programda ve devletten 700x asgeri ücretin yarısı kadar eğitim süresince maddi destekte alacaklar. Şu kucuk ve orta ölçekli firmalar hariç ağlayan tüm işverenler sahtekardir. İşçiye verilmesini dusundugum banka promosyonunu bile vermezler. İki kişilik işi bir kişiye yaptırirlar.İsabet olur yoksa bu herifler kendileri çözüm bulmak yerine tüm yükü işverene yükleyip enflasyonun önünü daha da açar..
Bunun sebebi dediğin gibi devletin, işverenlere tanıdığı imkanlar. Devlet senden benden kol gibi vergiyi daha para hesabına geçmeden alıyor. SSK primine filan hiç girmiyorum bile. Bugün SSK primine verdiğim paranın yarısı ile hem özel sağlık sigortası hem özel emeklilik birikimi yaptırıp daha iyi hizmetler alırdık.İşverene devlet bir sürü imkan tanıyor. En az 6 ay işçinin ssksini karşılıyor. Hatta sürekli şekilde 6 ayda bir işçi çıkarıp bu imkanı somurenler var. Ayrıca son olarak devlet yine işverene destek diye ustalık telafi programı başlattı. Bizim firmadan 700 kişi bu programda ve devletten 700x asgeri ücretin yarısı kadar eğitim süresince maddi destekte alacaklar. Şu kucuk ve orta ölçekli firmalar hariç ağlayan tüm işverenler sahtekardir. İşçiye verilmesini dusundugum banka promosyonunu bile vermezler. İki kişilik işi bir kişiye yaptırirlar.
Değinmek istediğim konu isverenenin hala ağlaması. Zaten olan emekciye oluyor. Devlet firmaları denetlemeye alacak gücü olsa sırf şu iki kişilik işi bir kişiye yaptırma olayına el atsa en az 500 bin kiso daha iş sahibi olur.Bunun sebebi dediğin gibi devletin, işverenlere tanıdığı imkanlar. Devlet senden benden kol gibi vergiyi daha para hesabına geçmeden alıyor. SSK primine filan hiç girmiyorum bile. Bugün SSK primine verdiğim paranın yarısı ile hem özel sağlık sigortası hem özel emeklilik birikimi yaptırıp daha iyi hizmetler alırdık.
Ben 6000 6500 kişilik global bir şirket de işçiyim. Orada dediğin durumun aynısı geçerli... Kaç tane bölüm de 2 kişinin işini tek kişi yapıyor. Allah bilir. Yatırım ayağına da her sene aynı yerleri kazıp doldurmaları da cabasıdır. Sadece bir örnek verdim. Daha kimbilir ne dolaplar dönüyor. Devlet böylesi büyük şirketlere kesinlikle denetleme yapacak kişileri atamalıdır. Bildiğin devleti soyuyorlar. Sonrasında dönüp dolaşıp olay bizim cebimizde patlıyor. Alayının abv!Değinmek istediğim konu isverenenin hala ağlaması. Zaten olan emekciye oluyor. Devlet firmaları denetlemeye alacak gücü olsa sırf şu iki kişilik işi bir kişiye yaptırma olayına el atsa en az 500 bin kiso daha iş sahibi olur.
Danışıklı dövüş.Ben 6000 6500 kişilik global bir şirket de işçiyim. Orada dediğin durumun aynısı geçerli... Kaç tane bölüm de 2 kişinin işini tek kişi yapıyor. Allah bilir. Yatırım ayağına da her sene aynı yerleri kazıp doldurmaları da cabasıdır. Sadece bir örnek verdim. Daha kimbilir ne dolaplar dönüyor. Devlet böylesi büyük şirketlere kesinlikle denetleme yapacak kişileri atamalıdır. Bildiğin devleti soyuyorlar. Sonrasında dönüp dolaşıp olay bizim cebimizde patlıyor. Alayının abv!
Ben katılmıyorum. Devlet zaten enflasyon bu şekilde firlatmadan öncede işverenlere yeni işçi almaları için bir sürü teşvik veriyordu. İşveren her defasında dahada ağlayarak daha fazlasını istemiş almistirda.Danışıklı dövüş.