GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devletin saçmasapan teşvikler sağlaması için ya para basması (enflasyon) ya da bizi dolaylı yoldan soyması gerekiyor. Mesele 2014 model aracına 6200 TL mtv vermem gibi.

Adamlar ölüm kalım maçına çıkacak, bizi düşünecek değiller. Hem enflasyona sebep faiz kararları, hem para basma hem de kazık vergilendirme üzerinden çakıp geçiyorlar sağ olsun.

İşverene devlet bir sürü imkan tanıyor. En az 6 ay işçinin ssksini karşılıyor. Hatta sürekli şekilde 6 ayda bir işçi çıkarıp bu imkanı somurenler var. Ayrıca son olarak devlet yine işverene destek diye ustalık telafi programı başlattı. Bizim firmadan 700 kişi bu programda ve devletten 700x asgeri ücretin yarısı kadar eğitim süresince maddi destekte alacaklar. Şu kucuk ve orta ölçekli firmalar hariç ağlayan tüm işverenler sahtekardir. İşçiye verilmesini dusundugum banka promosyonunu bile vermezler. İki kişilik işi bir kişiye yaptırirlar.

Bu imkanlar zaten devleti soyanlara tanınıyor ben 6 ayda 1 çalışan değiştirsem kafayı yerim ama çoğu fabrikada dediklerin gerçek olabilir birşey diyemem.. 6 aylık eğitim muhabbetini ben de duydum ama tek seferlikmis iş yine zırt pırt eleman değiştiren 3 kagitcilara yarayacak maalesef adam gibi personel çalıştırıp geliştirenler yine babayı alıyor..
Asil demek istediğim asgari ücret zammı artık tüm işverenlerin diline dolanmış herkes zam yapmak için bunu öne sürüyor yani bir nevi devlet kendi beceriksizligini esnafa alın kardeşim siz doya doya bunu kullanın diyor..

Banka prim muhabbeti için şirketi mahkemeye versek alabilirmiyiz primleri ?
Bankayla şirketlerin anlaşmasında alınan paranın işçilere dağıtılacagi ile ilgili bir şey yok bildiğim. Şirketin tasarrufunda verip vermemesi. Banka sen parayı benim banka üzerinden döndür gerisine karışmam diyor. İki taraf işlerini görürken asıl konuşulması gereken detay yok.

GscimbomMobile

Bu imkanlar zaten devleti soyanlara tanınıyor ben 6 ayda 1 çalışan değiştirsem kafayı yerim ama çoğu fabrikada dediklerin gerçek olabilir birşey diyemem.. 6 aylık eğitim muhabbetini ben de duydum ama tek seferlikmis iş yine zırt pırt eleman değiştiren 3 kagitcilara yarayacak maalesef adam gibi personel çalıştırıp geliştirenler yine babayı alıyor..
Asil demek istediğim asgari ücret zammı artık tüm işverenlerin diline dolanmış herkes zam yapmak için bunu öne sürüyor yani bir nevi devlet kendi beceriksizligini esnafa alın kardeşim siz doya doya bunu kullanın diyor..
O ustalık telafi programı şu. Ben tekstil sektöründe elektronikciyim. Şimdi bana lisenin mekanik bölümüne deng gelen diploma verecek. İş yeride senin mekanik konusunda diploman da var. O iside yap diye baskı kurmaya başlayacak. Devlet çok yanlış yapıyor. 6 aylık eğitim hiç yok sadece sınava gireceksin. Olay bundan ibaret tabi iş verenin azının suyu aktı gelecek para için. Benim bildiğim 1 milyon kişi bundan faydalanacak. Gerekçesi ise nitelikli teknik eleman azlığıni indirgemekmis. Bilmiyorlar ki bana ekstra yük yükleyerek yapmakda olduğum ve maksimum fayda sagladifim meslekten de soğutacaklar. Ben sınavdan 0 çekeceğim.

AK Partili Nurettin Canikli: "Asgari ücretli geçen sene 41 kilo et alabiliyordu. Bugün ise 42 kilo et alabiliyor. Çok artış yok. Ama düşmemiş."

1 kilo antrikot en ucuz 230 lira civarında. Asgari ücretle 23 kilo alınabiliyor. Nurettin hangi etten veya hangi ülkeden bahsediyor bilmiyorum ama bizde durum böyle.

Borç harç para verip araba almak istiyorum sıfır, dandik Kia picantonun bile sıfırı yok😄 komik olan şey ise sıfırı 350 lira olan araçlarin 2. eli 550 TL'ye sarı sitede satılıyor

Gram Altın: 1.060,72 TL
Çeyrek Altın: 1.752,81 TL

Dolar: 18,64 TL
Euro: 19,56 TL

Adam iki senedir başkan bunu mu bekliyorlar yani servis etmek için, Bir tane açığını bulamadılar adam kendi haklı olduğu davada sanıkmış gibi gösterip çek senet üzerinden Çamur atmaya çalıştılar adam alacaklı çıktı.

AKPlilerin kahve ortamında konuştuğu boş laf kalabalıklarını buraya taşımayalım bence.
Zaten hakli olmasina gerek yokki camur atsan yetiyor bizim halk inanmaya meyilli yapacaklari bu zaten her adaya camur atacaklar onemli olan bundan cikip kendini ifade etmek bunlarla carpismak iste bu surecte yavas eksik kalir yasli adam ugrasamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt