GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tavuğun kilosu en son 100'dü zaten sütlaç da iyiyse normal fiyat.

Bu aralar ev kredisi çeken var mı? Oran nedir birde kamu bankaları kredi onayinda zorluk çıkarıyor mu?
Gecen ay cektim ben akbank 1.79'dan verdi
Kamu bankaları maks 500k veriyor, çok uğraştım ama maks çıktıkları bu oldu, kamudan kredi çekip ev almak çok zor bu dönemde

Geçen ay Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara yükseltildi.

Tebliğ’in 28 Mart’ta yürürlüğe girmesi beklenirken; Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre ise düzenleme sonrasında telefonlara en az 2 bin 500 TL zam gelecek.

Buna göre, giriş seviyesi cep telefonlarının fiyatı bile 10 bin TL’den düşük olmayacak.

Böylelikle, yeni düzenleme sonrasında ithal edilen ve vergisiz fiyatı yaklaşık 3 bin 800 TL olan bir cep telefonu, 28 Mart’tan itibaren en az 2 bin 500 TL zamlanacak.

Buna ÖTV, KDV, TRT Bandrol ücreti gibi diğer vergiler de eklenince telefonun fiyatı 10 bin 500 TL’ye kadar çıkacak.

Yeni zam pardon fiyat güncellemesi hayirli olsun.

Geçen ay QNB'den 75.000 TL %1.39 ve İNG'den 20.000 TL %1.69-0.99 kredi çektim hala bir miktar eksiğim var ama 1 ay geçmesini bekledim bilinçli olarak.
Faizsiz Kredi / Nakit avans çekmek istiyorum Nisan ayında

En uygun görülenler Akbank 10.000 TL kredi , 10.000 TL nakit avans / Denizbank 10.000 TL kredi / QNB Finans 10.000 TL N.avans
var mı kullanan veya farklı önerisi olan ?

Kısa çalışma odenegi hakkında bilgisi olan varsa bir sorum var. Kurum kısa çalışma ödeneği için başvurmuş( hasarsız, faaliyet 13 Mart itibariyle devam eden bir özel okul), kısa çalışma ve nakit desteği 3 aylığına çıkmış. Patron hem geleceksiniz, hem kısa calismada ne yatarsa onu alacaksınız, canım isterse 3-5 kuruş daha atarım diyor. Kcö ise kimine 2000 TL, kimine 3000 TL kimine 200 TL çıktı. Bana 3900 TL çıktı. Şimdi,
1- faaliyeti tamamen devam eden bir işletmeye nasıl kısa çalışma ödeneği veriliyor?
2- maaşın geri kalanını bize ödemeleri gerekmiyor mu?
3- kağıt üzerinde nasıl faaliyetin devam etmediğini ya da 3te 1 e düştüğünü özel okulda gösterebiliyorlar? Öğrenci geliyor, öğretmen geliyor, 5.5 gün çalışıyoruz. Ne yapabiliriz bu konuda? İse gitmeme kararı vs anlamayız, öğrencileri cezalandiririz sadece. Sgkyi aradığımda iş yeriniz hasarsız ise kcö çıkmaması gerekiyordu diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt