GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2024 Yılında belediye seçimleri olacağı için ben en azından bir yıl daha bir kemer sıkma söylemi olmayacağını düşünüyorum; tabii ülke ekonomisinin durumu malum ancak şuan ekonomi vaatleri seçimi doğrudan etkileyecek bir durum, kemer sıkma söyleminde oy kaybetme sakıncası gözetilebilir. Bana göre partilerin vaatleri ve programlarından bağımsız olarak uzun vadeli planlama ve gerçekçi senaryolar ile birlikte enflasyon gibi özellikle orta kesimin nerede ise yok olmasına sebep olan bu durumdan kurtulabilmek öncelik olmalı.

Son düzenleme:
Gram Altın: 1.268,91 TL
Çeyrek Altın: 2.096,82 TL

Dolar: 19,35 TL
Euro: 21,42 TL

Zam geçişi mi yoksa zam geçirişi mi.
Sigara içen birisi olarak diyorum. Sigarayı alınması zor olacak şekilde pahalı yapmalarına ne kadar küfür etsem bile toplum sağlığı nedeniyle anlarım. Alkol tamamıyla hayat tarzına karışmaktır, anayasaya aykırı.

Bu zamlar hicbir zaman dul ve yetimleri kapsamıyordu ki zaten. Sadece kendi maaşını alanlara geliyor. Hep böyleydi.
Bunlar zannediyordu ki herkes alacak. Sabahtan beri ağlama seansı dönüyormuş işte. Millet de ne bilsin emekli aylığı alıyor zannediyor.
Aslına bakarsan da olay saçma dul aylığı emekli olan ve vefat eden kişiden alınan dolaylı emekli maaşı sonuçta.
Anneannemden düşünüyorum kadın o kadar para ödedi o ülkenin o kötü dönemlerinde bir sürü dert çektiler sonda emekli oldu 2002de kadın 5. Maaşını alamadan rahmetli oldu.
Emeklilik yerine parayı altına yatırsalar şu an milyonları olurdu.
Hem insanları zorla bir sisteme entegre ediyorsun hemde hallediliniz alacak olana gelince sen dur bi dakka diyorsun.
E en düşük emekli maaşını önce 3500 sonra 5500 yaptın şimdi de bir zam daha geçen sene normal emekli maaşı olarak 6500 alan adam 7500 olurken şimdi de yıllarca yüksekten prim yatırmış olanlara kazığı çaktın.

Ama hakkını aramayı bilmeyen bu kesime de müstahak kardeşim acırsam namerdim.
20 senedir bize acıyan yok. Emekli olmak için en iyi ihtimal 60 yaşında prostat sebebiyle işeyememe krizleri yaşarken işe gidip gün doldurmam gerekecek.

Bunlar zannediyordu ki herkes alacak. Sabahtan beri ağlama seansı dönüyormuş işte. Millet de ne bilsin emekli aylığı alıyor zannediyor.
Aslına bakarsan da olay saçma dul aylığı emekli olan ve vefat eden kişiden alınan dolaylı emekli maaşı sonuçta.
Anneannemden düşünüyorum kadın o kadar para ödedi o ülkenin o kötü dönemlerinde bir sürü dert çektiler sonda emekli oldu 2002de kadın 5. Maaşını alamadan rahmetli oldu.
Emeklilik yerine parayı altına yatırsalar şu an milyonları olurdu.
Hem insanları zorla bir sisteme entegre ediyorsun hemde hallediliniz alacak olana gelince sen dur bi dakka diyorsun.
E en düşük emekli maaşını önce 3500 sonra 5500 yaptın şimdi de bir zam daha geçen sene normal emekli maaşı olarak 6500 alan adam 7500 olurken şimdi de yıllarca yüksekten prim yatırmış olanlara kazığı çaktın.

Ama hakkını aramayı bilmeyen bu kesime de müstahak kardeşim acırsam namerdim.
20 senedir bize acıyan yok. Emekli olmak için en iyi ihtimal 60 yaşında prostat sebebiyle işeyememe krizleri yaşarken işe gidip gün doldurmam gerekecek.
Evet yüksek prim ödeyenlere saglam kazik attilar. Adamlarin hicbir işinde adalet yok ki.

Geçinemiyorlar diye en düşük maaşı 7500 yaptık diye şov yapıyorsun ama yaşlı dul kadına 4000-5000 verip geçin diyorsun. Diğer yandan da 40 yasindakileri 7500den emekli ediyorsun. Abv boyle sistemin.

çok şey yazdım ama burdada emeklisinden memuruna birçok kişi ile tartışma ortamı olmasın diye sildim.
SGK-Emekli vs ekseninde sadece şunları söylemek istiyorum.

Emekli olsamda emekli maaşıyla yaşanmayacağını ve emekli olduğum yaşta çalışmaya gücümün yetmeyeceğini bilen bir birey olarak tüm bunlara rağmen soruyorum.
Ben ve şirketim benim adıma bugunun parasıyla 10.000 lirayı aşkın devlete prim ödüyoruz ve benim emeklilik yaşım 60 mı 65 mi ne
Türkiyede ortalama Erkek Yaşam ömrü 75.
Ben verdiğim parayı çıkaramıyorum abi var mı böyle olay ?
Dolar Altın Euro Arsa vs vs ilede kıyaslamıyorum sen bana ödediğim paranın bile o günkü reel karşılığını vermiyorsunki ben ölene kadar.

Ben kaçak işçi olmak istemiyorum ve o tarz bir pozisyonda da şirkette de çalışmıyorum fakat bir birey olarak özelliklede gençleri düşünmeye çalışan bir birey olarak çok rahatsızım.
Ben bu ülkede her ay 1 emekliyi beslemek zorundamıyım her verdiğime ekstra olarak ?

Ya bana verdiğim parayı 65'te emekli olacaksamda yüksek verip rahat bir şekilde yaşamamı sağlarsın ya da emeklilik yaşını insanı koşullara düşürüp yıla yayarsın.Ama bunları yapsanda böyle boktan bir sisteme mahkum bıraktığın için kaçak işçi olmam dışında seçenek sunacaksın, atıyorum bes gibi havuz yapacaksın benim isteğime göre geri bana verebileceksin biriken parayı emekli falanda yapmayacaksın beni.

Son düzenleme:
çok şey yazdım ama burdada emeklisinden memuruna birçok kişi ile tartışma ortamı olmasın diye sildim.
SGK-Emekli vs ekseninde sadece şunları söylemek istiyorum.

Emekli olsamda emekli maaşıyla yaşanmayacağını ve emekli olduğum yaşta çalışmaya gücümün yetmeyeceğini bilen bir birey olarak tüm bunlara rağmen soruyorum.
Ben ve şirketim benim adıma bugunun parasıyla 10.000 lirayı aşkın devlete prim ödüyoruz ve benim emeklilik yaşım 60 mı 65 mi ne
Türkiyede ortalama Erkek Yaşam ömrü 75.
Ben verdiğim parayı çıkaramıyorum abi var mı böyle olay ?
Dolar Altın Euro Arsa vs vs ilede kıyaslamıyorum sen bana ödediğim paranın bile o günkü reel karşılığını vermiyorsunki ben ölene kadar.

Ben kaçak işçi olmak istemiyorum ve o tarz bir pozisyonda da şirkette de çalışmıyorum fakat bir birey olarak özelliklede gençleri düşünmeye çalışan bir birey olarak çok rahatsızım.
Ben bu ülkede her ay 1 emekliyi beslemek zorundamıyım her verdiğime ekstra olarak ?

Ya bana verdiğim parayı 65'te emekli olacaksamda yüksek verip rahat bir şekilde yaşamamı sağlarsın ya da emeklilik yaşını insanı koşullara düşürüp yıla yayarsın.Ama bunları yapsanda böyle boktan bir sisteme mahkum bıraktığın için kaçak işçi olmam dışında seçenek sunacaksın, atıyorum bes gibi havuz yapacaksın benim isteğime göre geri bana verebileceksin biriken parayı emekli falanda yapmayacaksın beni.
Dün KOSGEB teşviklerinde yayınlanan ücret tarifesine göre hesapladım lisans asgarinin 2 katını alır diyor, ortalama kafa kafaya ot gibi yaşama seviyesi bir maaş olan 17 bin liranın vergisi ıvırı zıvırı derken 9. Ayda 30 bin lira brüt ödeme çıkıyor.
Özel sektör çalışanı 15 milyon ülkede.
Müthiş bir para var ortada.

Aldığın maaşı da kdv, gelir vergisi damga gibi şeylerle geri aktarıyorsun.
Ortalama çalışan bir vatandaş kazandığı paranın %70ini devlete geri veriyor.
%30 için yaşıyoruz.
İlk çağlardaki gibi takas geri gelmeli.
Sonra SGK batık, kasada para yok, dış borç şu kadar.

Forumun en az %70 i emekli maaşını alamayacağı gerçeği ile yüzleşelim.
@Tuna Köse üstad tam senin için yanıtlamış gibi oldum.
15.000 Lira maaşta alınan vergiler ;
4.086 TL Gelir Vergisi
3.163 TL Sigorta Kesintisi
226 TL İşsizlik Kesintisi
123 TL Damga Vergisi

Yani Sosyal Devletimiz Yoksulluk sınırının katbekat altında kalan birinden 7600 TL para kesiyor.
Bu kestiği para o dönemin şartlarına göre yıllarca sürecek ve geri çerez emeklisi verecek

1681478884091.webp

@Tuna Köse üstad tam senin için yanıtlamış gibi oldum.
15.000 Lira maaşta alınan vergiler ;
4.086 TL Gelir Vergisi
3.163 TL Sigorta Kesintisi
226 TL İşsizlik Kesintisi
123 TL Damga Vergisi

Yani Sosyal Devletimiz Yoksulluk sınırının katbekat altında kalan birinden 7600 TL para kesiyor.
Bu kestiği para o dönemin şartlarına göre yıllarca sürecek ve geri çerez emeklisi verecek

Ekli dosyayı görüntüle 198154
damganın vergisi mi olur aw

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt