GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hamdolsun ülkemizde nakit ihtiyaçlarını artık taksit ile çözmeyecek kadar zenginleştik. Vatandaşımızı nakit ve faiz tuzağından kurtardık.

Ekşide görünce kontrol edeyim dedim, y.kredi esnek hesap limitlerini de epey komik rakamlara düşürmüş. Eski halini demeyeyim ama yeni hali 3bin tl.

Sizin yöneteceğiniz ekonomiyi sevsinler.

22 mi 24 mu hocam 24 daha pahalı sanki
24 sanırım bilmiyorum eşim bankadan alıyor her ay, maaştan artanla. Detayını bilmiyorum hanımlar golluma dönüyor altın söz konusuysa, ne kadar kaç gram vs hepsi sır 😄 araba alırken 145.000 TL vermisti dahada kıyıda köşede kalan var diyordu, şimdi 5-6 ay geçti araba alalı hala bankada aliyor

Şu anki enflasyonun temel sebeplerinden biri bol keseden dağıtılan krediler senin paran ortalıkta bu kadar bol dolasirsa sonucuna katlanirsin... Adam pandemi çıkışı müteahhit gtu kurtarmak için 0.4 -0.6 dan kredi dağıttı 300 binlik evler 2.5-3 milyon oldu en basitinden..Kimse maliyet falan demesin adam 500 bine ilana koydugu evi hala satmadı 2.5 senedir şu an 4 istiyor her ay düzenli fiyat guncelliyor . Tıpkı galericiler in işi gibi tuzu kuru olan piyasanın anasını belliyor..
Esnafa verilenleri hiç söylemiyorum bile o kadar rahat para dağıttılar ki ..Bir tanıdık krediyi alıp kur korumaliya bastı sonra baska birinin üstünden yine kredi patlattı araba aldı ..Zaten arabadan ciddi kar elde etti yıllar içinde çerez parası öder gibi ödeyecek..
Son dönem yuklu krediler zengini zengin etmek için verildi gerçekten ihtiyacı olan elbette vardır onları ayrı tutuyorum..

Apple yine zamlari yapistirmis. 14 pro max baslangic fiyati 50bin olmus.
ben burada benim hanima 1200 euroya aldim gecen ay bu aleti

zam mam derken iki kat fiyatina cikti alet artik

2400 euroya geliyor telefon

zaten son 1 senede kriz ayagina her seye yüzde yüz zam yaptilar

önceden ben dövizle her seyi uyguna aliyordum artik almanya fiyatinin iki katina cikti her sey

ayni arabalarda oldugu gibi

FwaMNr7XoAI5Hky

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt