GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka maka liyakatli bi ekonomi kadrosu kuruyolar insallah bi işe yarar.Nebatiden sonra taylan-berkan-cicaldau dan torreira-oliveira-mertense geçiş gibi oldu.
Sorun kadro değil de Erdoğan bence. Yabancı yatırımcı bu kadroya güvenip Türkiye'ye para soksa yarın Erdoğan'ın nas falan diyerek kafasına göre bir şeyler denemeyceğinin garantisi yok.

Memleketim yine şaşırtmadı :puhaha:

İÇ ANADOLU ÖNE ÇIKTI

En dövizci illerin milliyetçi ve muhafazakâr yapısı ile bilinen İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaştığı görülüyor. Aksaray, toplam tasarruf mevduatı hacmi içinde yüzde 70.2 pay alan döviz birikimiyle dolarizasyonda ilk sırada yer alıyor. Yabancı para tasarruflarının toplam tasarruflara oranı Nevşehir'de yüzde 67.7, Yozgat'ta yüzde 67.5, Kayseri'de yüzde 64.8, Kütahya'da yüzde 62.6, Kırşehir'de ise yüzde 61.9'a ulaşıyor. BDDK verilerine göre, eylül sonu itibarıyla Türkiye'nin 40 ilinde tasarruflardaki dolarizasyon oranı yüzde 50'yi geçiyor.

basliksiz-1.jpg
Bir istatisige göre Türk halkinda 350 milyar dolara yakın bir miktar yastık altında bekletiliyor. Korkunç bir rakam. Yatırıma yoneltilmeyen, sadece paradan para kazanmak için bekletilen para. Altını saymıyorum, euroyu saymıyorum. Bu dolar iç piyasada dönüşüme girse ve yatırıma donusse yapilamayacak şey yok, ama halkımız bankada ve cepte tutuyor. Hiçbir ülkede olmayan bir durum bu. Kur korumalı vs yerine insanımız yatırıma teşvik edilmeli. Ama hiçbir yatırım altın döviz vs dışında risksiz bir sekilde %50 kar** bırakmıyor. Altın ve euroyuda eklersek batmamamiz mucize. O paralarla kaç tane şirket kurulur dünya çapında. Ama yastık altında dursun diyoruz biz.

Beyler inşaat işinden anlayan renktaşlardan dönüş bekliyorum

Arsamıza ev yaptırmayı düşünüyoruz anahtar teslim m2 fiyatı şuan piyasa olarak nedir

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Silivride 200 m2 lik mustakil evin kabasi icin 1.5 milyon istediler gecen hafta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt