GSCimbom İlginç Bilgiler Paylaşım Konusu

CZHgYIQW0AI8oyY.jpg

12. yüzyıla ait bronz Shiva Nataraja heykeli
Üst sağ elinde yaratılış damarası'sı
Üst sol elinde yok etme ateşi

Emir Sato

Son düzenleme:
CZHgYIQW0AI8oyY.jpg

12. yüzyıla ait bronz Shiva Nataraja heykeli
Üst sağ elinde yaratılış damarası'sı
Üst sol elinde yok etme ateşi

@Emir Sato

nataraaja 'dansin krali 'demektir, hint teozofisinde koken olarak en eski panteistik modellerden biri olan śiva'nin rigvedik betimlemesi , kelimenin asil anlami 'kutlu olan'', fakat eski indus vadisi dilinde ve tamil'de genel olarak 'var olmayan ' manasina geliyor, si - va; yok - hareket..

2011 ve 2014 yılında Suriye'de aynı cadde.

nataraaja 'dansin krali 'demektir, hint teozofisinde koken olarak en eski panteistik modellerden biri olan śiva'nin rigvedik betimlemesi , kelimenin asil anlami 'kutlu olan'', fakat eski indus vadisi dilinde ve tamil'de genel olarak 'var olmayan ' manasina geliyor, si - va; yok - hareket..

bi b*k anlamadım :D

2011 ve 2014 yılında Suriye'de aynı cadde.

Bahçelievler ve Çankaya'nın sokaklarını andırıyor hafif, o yüzden hafif korktum ne yalan söyleyeyim. Ne oldum değil ne olacağım demek lazım hakikaten, bir anda alt üst oluveriyor her şey. Allah korusun diyelim.

Herodot amcaya göre

Heredot Medler kürt mü demis ? Hic zannetmiyorum. Medler ile ilgili bir baglanti kurulmayi calisildigi dogru, ama bunu iranologlar kesinlikle kabul etmiyor. Dil ile bir baglanti kurulmaya calisildi zamaninda bir adam vasitasi ile, ama Med´lerin dili ile ilgili birsey bilinmedigi icin, bilimsel acidan kabul görülmedi.
Median ifadesi öncelik ile pers olmak üzeri, bir cok kavimi kapsamktadir.

Heredot Medler kürt mü demis ? Hic zannetmiyorum. Medler ile ilgili bir baglanti kurulmayi calisildigi dogru, ama bunu iranologlar kesinlikle kabul etmiyor. Dil ile bir baglanti kurulmaya calisildi zamaninda bir adam vasitasi ile, ama Med´lerin dili ile ilgili birsey bilinmedigi icin, bilimsel acidan kabul görülmedi.
Median ifadesi öncelik ile pers olmak üzeri, bir cok kavimi kapsamktadir.

peki

Geri
Üst Alt