GTA VI

Abi gta 6 fragmanını izledim de 5 ile aralarında ciddi farklar yok bence 6 dan direkt 7 ye gecilmelidir.
Şu ai teknolojisi bir türlü oyunları vurmadı. Vursa da peynir ekmek gibi GTA çıksa 😄 groktaki gibi oyun yazdirabilsek, bana dursun ozbekin Ali koçla smack down yapabilecegi bir oyun yaz.. komutuyla oyun çıksın

nerde kardeşim bu oyun

yatacak yerin yok raksıtar

Şu ai teknolojisi bir türlü oyunları vurmadı. Vursa da peynir ekmek gibi GTA çıksa 😄 groktaki gibi oyun yazdirabilsek, bana dursun ozbekin Ali koçla smack down yapabilecegi bir oyun yaz.. komutuyla oyun çıksın
Aslinda 90lar yapimi fps tarzı oyunlar olusturulabilir. Sadece oyuncunun baktığı yerde görüntü olusurdu arkasi karanlık bir boşluktu. Bu sayede daha az bir yapay zeka gucuyle kaliteli dinamiklere sahip bir oyun olusturulabilir.

Yada gunumuz oyunlarinda en musait alan fifa tribünlerini yapay zekaya bırakma isi sanirim. Oradaki isleyin oyundan tamamen bagimsiz ilerlediği icin taraftarlarin hareketleri ai ile harikalar yaratirdi ama onca taraftar bunu isleyecek guclu bir islemci gucu zor.

Cunku is hep şu soruya geliyor.. oyunu olustururken mi ai teknolojisinden yararlanilacak yoksa oyuncu oyunu oynarken mi her seferinde rasgele dinamiklerle mi karsilacak? Ben ikinciyi deneyimlemedigim surece mevcut teknolojiden farkli bulmazdim.

Aslinda 90lar yapimi fps tarzı oyunlar olusturulabilir. Sadece oyuncunun baktığı yerde görüntü olusurdu arkasi karanlık bir boşluktu. Bu sayede daha az bir yapay zeka gucuyle kaliteli dinamiklere sahip bir oyun olusturulabilir.

Yada gunumuz oyunlarinda en musait alan fifa tribünlerini yapay zekaya bırakma isi sanirim. Oradaki isleyin oyundan tamamen bagimsiz ilerlediği icin taraftarlarin hareketleri ai ile harikalar yaratirdi ama onca taraftar bunu isleyecek guclu bir islemci gucu zor.

Cunku is hep şu soruya geliyor.. oyunu olustururken mi ai teknolojisinden yararlanilacak yoksa oyuncu oyunu oynarken mi her seferinde rasgele dinamiklerle mi karsilacak? Ben ikinciyi deneyimlemedigim surece mevcut teknolojiden farkli bulmazdim.
Olmaz dediğimiz şeyler çok hızlı olmaya başladı. Bir noktada frenleyecekler biliyorum ama şu ai teknolojisinin suanki tavanını merak ediyorum açıkçası, askeri teknolojilerde, Google'da vs. Teknik altyapim yok, yazılımcı değilim, şuana kadar ingilizce öğretmeni olarak yazılımla maksimum sözlük programi yazdım çocuklar için, binbir destekle. Onda da kelimele listelerini çocukların yazdığı, resimleri ve videoları Google ve Youtubetan çeken birseydi. Ama yazılıma ve ai teknolojisine hep amatör ilgim oldu.

2009da project milo diye birşey çıktı, hatirlayanlar olabilir, bir çocukla iletişim kuruyorsun, duygularını bile kameradan anlayıp chatgpt kalitesinde cevap veriyordu. Sonra projeyi iptal ettiler. Ben o siralar öğrenciydim unide. ODTÜ'deki yazılımcı arkadaşları topladım, bunu yarı yapay zekayla yapabilir miyiz ingilizce öğretimi için diye 12 kişilik bir ekip kurdum. Mesela how are you sorusunun cevabı olarak 3 temel cevap olur iyi normal kötü ve tüm olası cevapları girersem tematik ogrenmeyle ingilizce ogrenimini sağlarız diye yola çıktık. Karakter oluşturduk bir grafiker arkadaşla. Ses algılama için Google altyapısı kullandık. Ben senaryolari hazırladım, teknik altyapı için diğer arkadaşlar ilgilendi, 1-2 soruyu cevaplandirabildik, demoyu tamamlasaydik yatırımcı arayışına girecektim. Hesaplama yaptığımızda 2 sene ugrasirsak yapabilecektik. Birkaç yatirimciyla görüştüm, demo olmadan yatırım yapamayız dediler. Daren beyden bile randevu istedim o dönem, kabul edilmedi😄 Parasiz olmayacak iş diye ben kurs açtım para biriktirme mantığıyla. Benim bu işte en çok bel bağladığım ve herşeyi çok kolaymış gibi halleden yazilimci oda arkadaşım sevgilisinden ayrılıp intihar etti. Benim üniversite bu yüzden uzadı, en sonunda vazgeçtim kursu devrettim, yüksek lisansa başladım. Seneler sonrasında 2018de yine bu yönde çalışma isteği doğdu. 2 yazılım şirketi ingilizce öğrenmek istediğinde bana geldiler, fikrimi açtım, yaparız hocam dediler, para hesabı yaptık, hemen kurs açtım 2019da. İstediğim paraya ilk senede ulasiyordum, pandemiden dolayı öğrencilerden para almadım battım.

Şuanda chatgpt gibi uygulamaları görünce aklım çıkıyor muhteşem bir dil uygulamasi yapılabilir chatgpt altyapısıyla. Şimdide anında çeviri yapan telefonlar, uygulamalar vs görünce de dil öğrenmenin geleceğini sorgulayıp vazgeçiyorum. 2009da başlayan serüven sayesinde sırf bende öğreneyim diye o dönem sözlük yazmıştım, o hayalim sönmüş vaziyette. Şimdi bir ai bana sadece fikrimle bir uygulama yazma şansı verirse en azından basarmadan ölmemiş olurum diye sevinirim. 😄

Not: 2013’de Galatasaray, Real’den 6 yediği günün ertesinde GTA 5 piyasaya çıkmıştı.

Çıkış tarihinden bir gün öncesinde SL maçımız varsa bilin ki o maç hayra alamet değildir.

gta 5 de cayo perico missionu icin ucakla giden anlar, yeni haritada böyle birsey olursa saka degil belki 1saat yolculuk yapilir.

Geri
Üst Alt