GTA VI

Bu dakikadan sonra ertelemezler ama 13 yıl sonra bok gibi bir oyun çıkarsa Rockstar kendisini bitirmiş olur.

Şu open world oyun sayısının bu kadar az olması da garip zaten, adamlar 13 sene oyun çıkarmadı, online’dan yürüdüler, benzer tarzda pek birşey de çıkmadı bu sürede.

GTA mükemmel bir oyun ama nasıl desem, benzer seviyedeki oyunlardaki gibi oyuncuyla arasında özel-duygusal bir bağ kurmadığını düşünüyorum. İnsanların GTA'yı bu kadar merak etme ve oynama sebebi online taraftaki eğlencesi ve bir nevi hardcore teknoloji demosu olması.

Yani kısaca şunu demek istedim, binlerce oyuncudan "GTA V Witcher 3'ten daha iyi bir oyun" cevabını alırsın ama "GTA V'i Witcher 3'ten daha çok seviyorum" cevabını alamazsın, bence.
Karakter oyunu değil çünkü.

RDR2 için aynı şeyi söyleyemezsin mesela.

Bu dakikadan sonra ertelemezler ama 13 yıl sonra bok gibi bir oyun çıkarsa Rockstar kendisini bitirmiş olur.

Şu open world oyun sayısının bu kadar az olması da garip zaten, adamlar 13 sene oyun çıkarmadı, online’dan yürüdüler, benzer tarzda pek birşey de çıkmadı bu sürede.
ac origins 2017
odyssey 2018
valhalla 2020

bu denli 3 oyunun 3 yıl içinde çıkması korkunç. şimdi ise yıllardır oyun yok adam akıllı. ac shadows cacık mirage ise dlc gibi kısa oyun. valhalladan beri 6 yıl geçti elde tutulur bişey yok. teknoloji gelişti ama oyun çıkma sayısı azaldı. ps5 gibi konsolda mükemmel diyeceğin oyun yok ama ps3 ps4te neler çıktı

ac origins 2017
odyssey 2018
valhalla 2020

bu denli 3 oyunun 3 yıl içinde çıkması korkunç. şimdi ise yıllardır oyun yok adam akıllı. ac shadows cacık mirage ise dlc gibi kısa oyun. valhalladan beri 6 yıl geçti elde tutulur bişey yok. teknoloji gelişti ama oyun çıkma sayısı azaldı. ps5 gibi konsolda mükemmel diyeceğin oyun yok ama ps3 ps4te neler çıktı

Cünkü pandeminin büyük etkisi oldu. Daha yeni yeni toparlanmaya basliyor gelistiriciler.

Gerci simdi de global ekonomik kriz kapida (AI, savaslar, fiyatlar vs.). Galiba PS4 gibisini bir daha göremeyecegiz.

GTA 6'nın PC sürümünün gecikmesinin sebebi... Aşağıdaki GTA Online gelirlerine bakın.
9773.webp

Konsol ve PC gelirleri arasındaki fark inanılmaz. PC oyuncuları beleşçi olduğu için korsan oyuna kolayca erişebiliyor. Mod kullanabiliyorlar veya FiveM gibi resmi olmayan rol yapma sunucularında oynayabiliyorlar. Ancak PlayStation ve Xbox'ta, tek çıkış yolunun ya çok çalışmak ya da para ödemek olduğu resmi sunuculara kilitleniyorsunuz.

Rockstar, GTA Online 2.0'ın lansman ekonomisini korumak için PC sürümünü geciktiriyor. Tüm oyuncu tabanını ilk 12-18 ay boyunca konsollara zorluyor ve en büyük oyuncularını mikro işlemlerin atlanamayacağı kapalı bir ekosisteme hapsediyor. Bu, en yüksek heyecan döneminde maksimum kazancı garanti ediyor. Ayrıca, Rockstar 2023'te FiveM ekibini satın aldı. Gecikme, kapıları açmadan önce PC modlama sahnesini resmi olarak nasıl paraya çevireceklerini bulmaları için onlara zaman kazandırıyor. Sizce PC oyuncularının yüzde kaçı sadece GTA 6'yı lansmanda oynamak için konsol alacak?

rockstar oyunlarinda pc sürümleri her zaman 1-2 sene sonra gelmistir bu ilk degil

optimizayson da genelde cöp olur

gta oynamak isteyen kisi mecbur ps5 pro almak zorunda

Haftaya bir fragman bekliyorum artik. Cok uzun sürdü ve oyunun cikmasina az kaldi.

bi de mesaiden şikayet ediyorlar ne güzel yatış lan

Bu konu çok ciddi dün kahvehanede "GTA ertelenmiş yine" şakası yapan arkadaşı vurdular, lütfen hamlelerimize dikkat edelim.

bi de mesaiden şikayet ediyorlar ne güzel yatış lan

2005 -2015 arası efsane. GTA'ların yanı sıra, BULLY ve L.A. NOIRE gibi iki farklı ve çok güzel oyunlar da çıkarttılar.
Bir daha "küçük" yapımlara şans vereceklerini hiç düşünmüyorum. GTA ve RDD 'den yıllarca devam ederler.

Geri
Üst Alt