GSC Haber Günay Güvenç: "Kaleci transferi olacak, bir yarış olacak. Bu yarışın içinde ben varım"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1748441012840.webp

- Muslera ayrılığı sonrası taraftarlar seni 1. kaleci olarak görecek mi?

Günay Güvenç: "Bunun kararını ben vermiyorum, bunu hocamız verecek. Diğer oyuncularda olduğu gibi. Ben hocama, oynadığım maçlarda bu yükü taşıyabileceğimi gösterdiğimi düşünüyorum. Kaleci transferi olacak, bir yarış olacak. Bu yarışın içinde ben varım. Oynamak için her şeyimi vereceğim."

Günay Güvenç: "Tecrübe açısından büyük bir destek yanımdan ayrılacak. Muslera'dan çok şey öğrendim. Benim de artık yaşım var ben de tecrübeler kazandım. Bana o kadar detaylar öğretti ki..."

- Milli takım kadrosu açıklandı. Senin olmaman senin için ne ifade ediyor?

Günay Güvenç: "Açıklandı galiba. Karar veren hocaları var, onlar uygun görürse çağırırlar. Çağrılmadım. Az önce mesajlar geldi. Hiç sorun değil. Hiç beklentiye girmedim açıkçası. Bir gün layık görürlerse her şeyimi veririm. Bir beklentim yoktu..."

- Şampiyonluk kutlamalarında istediğin şarkının çalınmaması nedeniyle üzüldünüz mü?

Günay Güvenç: "Çok zor bir gündü. Aslında organizasyon falan harikaydı yağmur biraz işi bozdu. Setup bozulmuş yağmurdan dolayı, aslında önlem alınabilirdi, çünkü yağmur yağacağı belliydi. Kızımın seçtiği şarkıyla çıkacaktım. Kızım seçmişti Duman - Senden Daha Güzel şarkısını..."

Günay Güvenç: "Taraftarsız hiçbir şey olmuyor. Kutlamalarda güzel günü, taraftarımızla daha çok paylaşmayı daha öne çekerdim. O gün daha çok takım ve taraftar beraber olabilseydi, arka planda değil takım daha podyumun oralarda olabilseydi bütün gece daha güzel olurdu. Tabii ki güvenlik açısından bazı şeyler olmuyor."

Günay Güvenç: "Çok zor gündü. Aslında organizasyon falan harikaydı yağmur biraz işi bozdu. Sistem bozulmuş yağmurdan dolayı, aslında önlem alınabilirdi, yağmur yağacağı belliydi. Kızımın seçtiği şarkıyla çıkacaktım. Kızım seçmişti Duman - Senden Daha Güzel şarkısını..."

Günay Güvenç: "Kutlamalarda güzel günü, taraftarımızla daha çok paylaşmayı daha öne çekerdim. O gün daha çok takım ve taraftar beraber olabilseydi, arka planda değil takım daha podyumun oralarda olabilseydi bütün gece daha güzel olurdu."

- Daha genç yaşta Galatasaray'a gelmeyi ister miydin?

Günay Güvenç: "Muslera faktörünü değerlendirirsek, geçmiş yıllarda da bazı iletişimler oldu. Ben biraz daha oynamayı tercih ettiğim için görüşmeler ilerlemedi. Buraya gelmemdeki en büyük sebep kendime yeni hedefler koymaktı. Galatasaray gibi bir camiaya gelmek bana yakışır diye geldim. Daha erken olsaydı belki daha güzel şeyler yaşardık. Ama hiçbir şey geçmiş değil. Benim önümde daha uzun yıllar var. İnşallah sakatlık olmazsa. 33 yaşındayım. 38-39'a kadar rahat oynayacağımı düşünüyorum. Ben geçmişe değil geleceğe bakmak istiyorum."

Yormayın şu adamı.

Kaleyi korumayı hakediyor.

20m Eurolar verip kaleci de almayın.

4-5 m Euro'ya zarar ettirmeyecek birini alalım Günay sakatlanirsa kaleye geçer.

Geçmiş transfer dönemleri bana gösterdi ki eldekinin kıymetini bilmediğimiz için milyonlarca euro zarar ettik.

Ben Günay’ı kaleci olarak ve tabi ki insan olarak çok seviyorum ama Avrupa tecrübesi olmaması beni endişelendiriyor.

bu sene dünyaları kurtardı gerçekten ya. formayı sonuna kadar hak ediyor fakat biz galatasarayız , mecbur kaleci transferi yapmalıyız günayım

İyi bir ikinci kaleci. Günay'a da olduğundan fazla sorumluluk vermeye lüzum yok.

Soru : "Daha genç yaşta Galatasaray'a gelmeyi ister miydin?"

Günay Güvenç: "Muslera faktörünü değerlendirirsek, geçmiş yıllarda da bazı iletişimler oldu. Ben biraz daha oynamayı tercih ettiğim için görüşmeler ilerlemedi. Buraya gelmemdeki en büyük sebep kendime yeni hedefler koymaktı. Galatasaray gibi bir camiaya gelmek bana yakışır diye geldim. Daha erken olsaydı belki daha güzel şeyler yaşardık. Ama hiçbir şey geçmiş değil. Benim önümde daha uzun yıllar var. İnşallah sakatlık olmazsa. 33 yaşındayım. 38-39'a kadar rahat oynayacağımı düşünüyorum. Ben geçmişe değil geleceğe bakmak istiyorum."

Futbolu bırak seni yönetici yapalım Günay

– Takımın en abisi kim?

Günay Güvenç: "Ben. Biraz o huy bende var; destek verme, doğru şeyleri söyleme ve yol gösterme alışkanlığım var. Hem gençlere hem yaşıtlarıma aynı şekilde davranıyorum. Her zaman güzel geri dönüşler aldığımı düşünüyorum."

- Takımın en konuşkanı kim?

Günay Güvenç: "Davinson (gülerek). Bunu neden bu kadar düşündüm, onu da bilmiyorum. Normalde hemen aklıma gelmesi gereken isim oydu."

muslera var diye bir şey demiyordu da muallak bi kaleci alır ve ona formayı verirsek yangın yapacak potansiyel var bu adamda.

Günay Güvenç'e göre takımın en'leri

En neşelisi: Lucas Torreira
En iyi giyineni: Kerem Demirbay
En abisi: Ben
En komiği: Metehan
En dakik: Ben
En bakımlısı: Muslera
En konuşkan: Davinson Sanchez
En sessizi: Carlos Cuesta
En bonkör: Dries Mertens
Sosyal medyada zaman geçireni: Icardi
Uyumayı en çok seven: Ben olabilirim.
En fotojenik: Icardi
En rekabetçi: Berkan Kutlu

Kaleci transferi olacak, bir yarış olacak. Bu yarışın içinde ben varım. Oynamak için her şeyimi vereceğim

Böyle konusmasi bence biraz da hoca’nin düsüncesi ile örtüsüyor

Basin da yazildigi gibi üst düzey kendini kanitlamis bir kaleci degil de potansiyel olan gelisime acik bir kaleci alinacak ve günay ile yarisacak diye tahmin ediyorum

Kaleci transferi olacak, bir yarış olacak. Bu yarışın içinde ben varım. Oynamak için her şeyimi vereceğim

Böyle konusmasi bence biraz da hoca’nin düsüncesi ile örtüsüyor

Basin da yazildigi gibi üst düzey kendini kanitlamis bir kaleci degil de potansiyel olan gelisime acik bir kaleci alinacak ve günay ile yarisacak diye tahmin ediyorum
Evet böyle olması gerekiyor.

Adam oynamak istiyor.

Günay'ı tutarsın çok para verirsin yedeğe de koyarsın ama hedefi kalmamış bir adam kariyerinin sonlarında iz bırakmak istiyor belli ki bu hırsı takımı sahiplenmeyi kendisinde gördük.

Yani parayla bile bir yere kadar tutarsın böyle oyuncuları... Kendisine büyük saygı duyuyorum.

Geri
Üst Alt