Gurbetçi Futbolcu Portföyü

Necmi Koyuncu

Cezalı
Renktaşlar malumunuz yabancı sınırlaması 2019 yazında gelecek bu yüzden yerli futbolculara da ihtiyaç duyacağız. Lakin altyapı çıkışlı ve gurbetçi oyuncular haricinde kalanlar hem namussuz hem de yeniçeri olabilmekteler. Konu hakkındaki fikirlerim de malumunuz dolayısıyla yedek kalevi ve altyapı çıkışlı oyuncular haricinde takımda yerli futbolcu olmasının bize zarar vereceğini düşünmekteyim. İşbu sebeple bu başlığı açmış bulunmaktayım....Bu başlıkta transfer yapması mümkün isimleri sizlerle paylaşacağım zira istişarede hayır vardır, hürmetler...

Herkes başlığa istediği gibi katkı yapabilir ama ben öncelikle memleket memleket gurbetçi futbolcuları değerlendireceğim. İşbu postta alman uyruklu gurbetçi futbolculardan Galatasaray'a fayda sağlayacaklarını düşündüklerimi paylaşıyorum;

SİNAN KURT-HERTHA BSC II-1996 Doğumlu Solak Kanat Oyuncusu-Bayern Çıkışlı-Anası Alman-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-200.000 EUR Değeri Var...

RESUL TÜRKKALESİ-BAYERN II-1998 Doğumlu Sağ Bek-Ana Baba Türk-2020'ye Kadar Sözleşmesi Var...

UĞUR MUSTAFA TÜRK-1860 MÜNCHEN-1997 Doğumlu 10 Numara-Ana Baba Türk-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-50.000 EUR

EFKAN BEKİROĞLU-AUGSBURG II-1995 Doğumlu 10 Numara-Ana Baba Türk-Serbest...

CİHANGİR ÖZLOKMAN-NÜRNBERG II-1997 Doğumlu Solak Kanat Oyuncusu-Ana Baba Türk-Serbest...

UĞUR TEZEL-HERTHA BSC II-1997 Doğumlu Sağ Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

ENES AKYOL-HERTHA BSC II-1998 Doğumlu Sol Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

ARDA NEBİ-ALEMANNIA AACHEN-1991 Doğumlu Sağlak Kanat Forvet-Anası Alman-Serbest...

AKİF ŞAHİN-ALEMANNIA AACHEN-1996 Doğumlu 1.86'lık Kaleci-Anası Alman-Serbest...

EMRE YEŞİLOVA-ALEMANNIA AACHEN-1993 Doğumlu Solak Kanat Forvet-Anası Alman-Serbest...

METE ÇELİK-HERTHA BSC II-1996 Doğumlu Sol Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

METE KAAN DEMİR-HANNOVER 96 II-1998 Doğumlu Sol Kanat-Anası Babası Türk-2020'ye Kadar Sözleşmesi Var-150.000 EUR

MURAT SAĞLAM-WOLFSBURG II-1998 Doğlumlu 10 Numara-Anası Babası Türk-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-125.000 EUR

BERKAY DABANLI-ROT WEISS ERFURT-1990 Doğumlu 1.90'lık Solak Sol Stoper-Anası Alman-Serbest...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abv o yabancı sınırının samanı bile ithal eden ülke futbolcuya gelince ırkçılığın dibini yaşıyor.

Herkes başlığa istediği gibi katkı yapabilir ama ben öncelikle memleket memleket gurbetçi futbolcuları değerlendireceğim. İşbu postta alman uyruklu gurbetçi futbolculardan Galatasaray'a fayda sağlayacaklarını düşündüklerimi paylaşıyorum;

SİNAN KURT-HERTHA BSC II-1996 Doğumlu Solak Kanat Oyuncusu-Bayern Çıkışlı-Anası Alman-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-200.000 EUR Değeri Var...

RESUL TÜRKKALESİ-BAYERN II-1998 Doğumlu Sağ Bek-Ana Baba Türk-2020'ye Kadar Sözleşmesi Var...

UĞUR MUSTAFA TÜRK-1860 MÜNCHEN-1997 Doğumlu 10 Numara-Ana Baba Türk-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-50.000 EUR

EFKAN BEKİROĞLU-AUGSBURG II-1995 Doğumlu 10 Numara-Ana Baba Türk-Serbest...

CİHANGİR ÖZLOKMAN-NÜRNBERG II-1997 Doğumlu Solak Kanat Oyuncusu-Ana Baba Türk-Serbest...

UĞUR TEZEL-HERTHA BSC II-1997 Doğumlu Sağ Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

ENES AKYOL-HERTHA BSC II-1998 Doğumlu Sol Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

ARDA NEBİ-ALEMANNIA AACHEN-1991 Doğumlu Sağlak Kanat Forvet-Anası Alman-Serbest...

AKİF ŞAHİN-ALEMANNIA AACHEN-1996 Doğumlu 1.86'lık Kaleci-Anası Alman-Serbest...

EMRE YEŞİLOVA-ALEMANNIA AACHEN-1993 Doğumlu Solak Kanat Forvet-Anası Alman-Serbest...

METE ÇELİK-HERTHA BSC II-1996 Doğumlu Sol Bek-Ana Baba Türk-Serbest...

METE KAAN DEMİR-HANNOVER 96 II-1998 Doğumlu Sol Kanat-Anası Babası Türk-2020'ye Kadar Sözleşmesi Var-150.000 EUR

MURAT SAĞLAM-WOLFSBURG II-1998 Doğlumlu 10 Numara-Anası Babası Türk-2019 Haziranında Sözleşmesi Bitecek-125.000 EUR
Bu oyuncuları izlediniz mi ? Kaç maçlarını izlediniz ve fayda sağlayacaklarını düşünüyorsunuz ?

Bu postta da her ne kadar gurbetçi olsalar da ligimizde forma giymiş tecrübeli gurbetçilerden dem vuracağım;

SİNAN BOLAT-Yedek Türk Kaleci bulamazsak bence hala iyi bir tercih zira hala 1988 doğumlu ve bonservisi de 1 milyon euronun altında...

AYDIN KARABULUT-1988 Doğumlu Kanat Oyuncusu-Yasinden daha yetenekli ve bonservissiz...Üstelik menajeri yok mental sorunlarını Fatih Hoca giderir 1+1'e havada karada atlar...Muazzam Solak...

Bu oyuncuları izlediniz mi ? Kaç maçlarını izlediniz ve fayda sağlayacaklarını düşünüyorsunuz ?
Hepsini izledim regional liglerden son 2 sezon içinde...Kriterim bonservissiz yahut ucuz olmaları...Alternatifli pozisyonları da yazmaya çalıştım...Farz-ı misal Sinan Kurt bizde dünya yıldızı olabilir...

yabancı sınırının gelip gelmemesi tamamen yatırımcının inisiyatifine göre şekillenir bundan sonra. Yatırımcı da yerli çöpler için o paraları vermez. Reiz dahil kimse sınır gelsin falan diyemez, parayı veren düdüğü çalar

Bu yüzden sınır olacağını sanmıyorum. Bunun yerine yerli oyuncuya veya alt yapıya teşvik miktarı yükseltilir. Bu tür saçma şeylerden 1 an önce uzaklaşılmalı. İyi yerli oynar ztn. sırf yerli diye vasat adamı oynatmanın gereği yok

Bunun dışında gurbetçi oyuncuya Tolga gibi yüksek ücretler verilmeyecekse karşı değilim. En azından belirli 1 alt yapıları var

Hepsini izledim regional liglerden son 2 sezon içinde...Kriterim bonservissiz yahut ucuz olmaları...Alternatifli pozisyonları da yazmaya çalıştım...Farz-ı misal Sinan Kurt bizde dünya yıldızı olabilir...
İzlediyseniz en az 3-4 maçlarını sorun yok . Dikkate almakta fayda var . Malesef forumda hayatında izlemediği oyuncuyu öneren youtube videosundan oyuncu beğenen ve bu oyuncuları şiddetle savunan arkadaşlar mevcut . Pek sağlıklı olmuyor haliyle .

Şimdi de en çok umut bağladığım İsviçrelilere gelelim...Bu portföyde iki çok yetenekli tandem oyuncusu var ki en büyük sıkıntımız fundamentalı sağlam solak sol stoper...İşte size 2 adet ilaç;

ERAY ERVİN CÜMART-FC BASEL'in Kontratlı FC Sion'un Kiralık Oyuncusu-1998 Doğumlu 1.83'lük Solak Stoper-Anası İsviçreli Alman-900.000 EUR

AHMET ÖZCAN-LINENSE-1995 Doğumlu 1.88'lik Solak Sol Stoper-Anası Babası Türk-Serbest...

İzlediyseniz en az 3-4 maçlarını sorun yok . Dikkate almakta fayda var . Malesef forumda hayatında izlemediği oyuncuyu öneren youtube videosundan oyuncu beğenen ve bu oyuncuları şiddetle savunan arkadaşlar mevcut . Pek sağlıklı olmuyor haliyle .
Hepsi dünya yıldızı olmayacak 1-2'si potansiyelli ama kalanlarını genç-gurbetçi-maliyetsiz olduklarından rotasyon oyuncusu olarak yazıyorum...

Hepsi dünya yıldızı olmayacak 1-2'si potansiyelli ama kalanlarını genç-gurbetçi-maliyetsiz olduklarından rotasyon oyuncusu olarak yazıyorum...
Almanya Regional Kuzey Doğu Ligini felan hangi kanaldan izliyorsunuz 90 dakika veren kanal varsa ben de çok takip etmek isterim bu sene .

Almanya Regional Kuzey Doğu Ligini felan hangi kanaldan izliyorsunuz 90 dakika veren kanal varsa ben de çok takip etmek isterim bu sene .
Açıkçası oline livestream sitelerinden takip ediyorum bildiğim veren bir kanal yok...Bir de pokal kupası maçlarına da denk gelmedim değil...Ntv'de bile izlediklerim oldu unutmadan onu da ekleyeyim...

Açıkçası oline livestream sitelerinden takip ediyorum bildiğim veren bir kanal yok...Bir de pokal kupası maçlarına da denk gelmedim değil...Ntv'de bile izlediklerim oldu unutmadan onu da ekleyeyim...
Muhakkak seneye beraber izleyelim . Ben de çok severim Almanya Regional Kuzey Doğu Ligi'ni diye tahmin ediyorum . Teşekkürler :)

5. ligden gurbolar yerine altyapimizdaki gencolari tercih ederim

Aziz Behich de teknik olarak bu başlığın konusu olduğundan onu da yazıyorum çok çok faydalı olurdu lakin 2019'a kadar sözleşmesi var ve dünya kupası kadrosuna alındı kuvvetle muhtemel büyük bir bonservis bedeline avrupanın majör liglerinden birine gidecek zira hem gerçek solak bir sol bek hem ingilizcesi muazzam hem 1990 doğumlu hem milli hem dünya kupası tecrübesi var hem türkiye ligi gibi sert bir ligden çıkma hem de oldukça yetenekli ve uyumlu bir çocuk...4-5 milyon euro bonservis bedeli istenecektir ama yine de hakkını teslim etme babında buraya bırakıyorum bu postu...

Şimdi de Felemenkler;

NADİR ÇİFTÇİ-CELTIC-1992 Doğumlu Forvet-2019 Yazına Kadar Sözleşmesi Var...İskoç Ligini hallaç pamuğu gibi attığından Celtic'e transfer oldu...Dundee United'ı kupa finaline tek başına taşıdı...Portsmouth-Nac Breda-Pogon-Motherwell gibi kulüplerde oynadı...Burak Yılmaz salağından 3 gömlek üstün ama arkası yok...Tam bizlik zira Celtic'te forma şansı bulamıyor ki Dembele'den yetenekli değil ama bizde çok iyi rotasyon oyuncusu olur kafamız rahat eder...Bonservisini 1 milyon euroya bırakır celtic zira kendileri 2 verdiler ama kiralama bedelleriyle 1 milyon da bonservis geliri elde etseler kayıpları olmaz...

ÖMER BAYRAM-AKHİSAR-1991 Doğumlu Sol Bek-2019'a kadar sözleşmesi var...Hepiniz tanıyorsunuz ve feneri 3 maçta da nasıl madara ettiğini tüm Türkiye gördü...2 milyon euroya kadar çıkarsak alırız ve sol bek problemini kökten çözeriz Nagatomo ile artık Gavat Kwadwo da kendini avuçlasın...

ALİM ÖZTÜRK-BOLUSPOR-1992 Doğumlu 1.91'lik Stoper-Serbest...İskoçya ve Hollanda'da muazzam oynamış Trabzon'da tutunamamıştı özellikle Hearts ile Uefa'da muazzam maçlar çıkartmış, frikikten goller atmış, sahaya kaptan olarak çıkmıştı...

DOĞUCAN HASPOLAT-EXCELSIOR-2000 Doğumlu 10 Numara-2019'a kadar sözleşmesi var...250.000 EUR...

MUSTAFA SAYMAK-ZWOLLE-1993 Doğumlu 10 Numara ve Sağ Kanat-Serbest...

Sıra geldi Avusturyalılara;

KUBİLAY YILMAZ-SPARTAK TRNAVA-1996 Doğumlu Forvet-Serbest...

TARKAN SERBEST-AVUSTURYA VİYANA-1994 Doğumlu Ön Libero-Türk Milli Takımına Çağırıldı Lucescu Tarafından-2021'e kadar sözleşmesi var-2 Milyon Euro vermek gerekir bilemedim...

Geri
Üst Alt