Gürcistan'ın EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
F GRUBU

Gürcistan

Kaleci
: Giorgi Loria, Giorgi Mamardashvili, Luka Gugeshashvili

Defans: Guram Kashia, Otar Kakabadze, Solomon Kvirkvelia, Lasha Dvali, Jemal Tabidze, Luka Lochoshvili, Giorgi Gocholeishvili, Giorgi Gvelesiani

Orta saha: Gabriel Sigua, Nika Kvekverskiri, Otar Kiteishvili, Saba Lobzhanidze, Zuriko Davitashvili, Giorgi Chakvetadze, Levan Shengelia, Giorgi Tsitaishvili, Anzor Mekvabishvili, Giorgi Kochorashvili, Sandro Altunashvili

Forvet: Giorgi Kvilitaia, Khvicha Kvaratskhelia, Budu Zivzivadze, Georges Mikautadze

vakti donemin de mamardash ve kvarat asya bazli scout listemde gurcu futbolundan iki goz alici islenmemis elmas idi,, her ikisinin de avrupa kitasina gecis yapmasi ve oynadiklari liglerde takdir gormeleri ,degerlerini gun be gun yukseltmeleri izlemesi ayri bir haz idi tarafim adina .
mamardash kardesimizi gelecegin potansiyel *muslera'si olarak bellemistim ilk izledigim donem. <- notumu da bu sekilde eklemistim.

bugune gelirsek ;

bu finallerde ozellikle kvarat'in finallerde liderligini sahaya yansitmasini bekliyorum. elemeler akabinde ozellikle playoff final macina sakat sakat cikmasi ozellikle dikkatimi cekmisti. takimin kendisine cok ihtiyaci vardi.zor da olsa penaltilara giden macta yunanistani elediler.finallere gelmeye hak kazandilar.

bu takimin *sagnol hoca seruveni baglamindaki genel gorunumu ;
genc isimlerle beraber yasca tecrubelilerin sentezi ile adeta altin donemini hali hazir da yasiyor olmalarinin bir meyvesi bu euro finallerine katilim...

vakti zamanindaki scout listemin yanan ateslerinden olan *kvarat ve *mamardash disinda,
cagrilan mevcut gurcu *kadrosunda performansini merakla bekledigim isimler ;
*zivzivadze, * mikautadze , *chakvetadze , major ligden atlanta da oynayan *lobjanidze ,fransa lig2 de muthis bir sezon geciren *davitashvili - isimlerini ozellikle izlemenizi nacizane tavsiye ederim.

kanimca, grubumuz da ve genel euro finalleri ozelinde performansini ayri bi merak ettigim, olasi dark horse takimlardan,gurcistan. bir digeri de arnavutluk.

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz , @Hayri Cund , @Kolpa Kemal Kürek

saygi ve selamlar.

Afedersiniz de kim takar gurcü hamsisini ya ahahahaaha

Edit: Alper admin acmis konuyu gayet yerinde bence.

*dark horse demisim *gruplardan cikma adina. belki uc bir yorum du. ancak hocaya ve mevcut kadroya ,yakindan takip ettigim den inaniyordum, bekliyordum bir yerde potansiyellerinin disa vurumunu. bunun bu euro'ya,ilk katilima denk gelmesi sahsimi ayri mutlu etti. *bizimle beraber cikmalari da kremasi oldu .

son 16 basliginda sevgili @Alper Altun 'na yazdigim yorumun daha detaylisini baslikta bir onceki yorumumda ,*turnuva baslamadan once yazdigim -gurcu futboluna dair mesajimla- beraber ele alindiginda, daha degerli kiliyor bu gelen tarihi basarinin anlam ve onemi .

genel anlam da, biz dahil avrupa medyasi ve futbolseverlerin den yeteri kadar ilgi ve takdir gormemesi asya futbolunun da makus talihi olsa gerek.

nacizane , bu bolgeleri dunya futbolu eksenin de yillardir takip ederken, bi gun buralardan da yeteneklerin liglerimiz de yer alacagini temenni ediyordum. futbol,futbolcu sadece latin amerika ve avrupa,afrika kitalarin da yesermiyor .goreceli elbette ,takdir izleyenin .

guney kore, japonya,australya gibi sponsoru,medya destegi yuksek,yetenek havuzunun kendilerince belli bir altyapi bazli calisilan -ulkeleri bir yana,

*gorece daha ufak ,gecmiste, > gurcu,ozbek,kazak, kirgiz,azeri vb bolgeleri futboluna dair nacizane detayli analiz yorumlarin da
*bu ulkelerin yatirimlari ve gelecege dair yetenek havuzu potansiyellerini *iyi yabanci hocalarla harmanlayip belli bir seviyeye cikarma gayreti icinde olduklarini ozellikle vurguladigim da ,
-saygi duysam da , bu gorusumun *utopik oldugunu soyleyenelr oldu- .

ozbeklerin asya finallerindeki son donem basarisi gibi ornkleri de mevcut.

yorumuna tekrar genel donersek ; gurculerin bu tarihi basarisina dair ve oncesinde sunlari da belirtmek gerekir ;

kendilerince iyi oyun oynamaya gayret ederler ,kompakt ve belli bir sisteme bagli kalip , eldeki kimi dikkat cekici yaratici yetenekleri nin de beceriili katkilariyla ve tutkulu performansiyla guzel iz birakirlar beklentisinde idim.-bunun olasi ilerlemesine *mani olabilecek etkenlerden bold olani *turnuva tecrubesizligi olacagini dusunuyordum... olaki oldu da tecrubesizlik azizligi yasadilar, buralari yasayip tecrube edip tekrar gelmeye odak yaparlar demistim bu ve diger ilgili basliklarda.. ancak *sagnol hocam klasina yakisan sekilde takimi ust tura cikarmasini basardi . guzel bir yuzde gulumsemeli hinzir saskinlik yasiyorum. beklentiyi arsa cikardi sagnol hocam.

kendisi turnuva sonrasi birakacak zaten. *yerine gelecek kisi *bu citayi daha ileriye goturmek icin/en azindan geriye goturmeden - neler yapacak merak edlesi .

sagnol hocam finallerden once, takimi finallere tasidigindan ,
<- zaten ulkede halk *kahramani idi ilk kez finallre tasidigindan (keza, bunu da ayri baslikta yorumlamistim) . bu muthis basari ile ulke girisine heykeli dikilirse cidden sasirmamali . o derece ekstrem bir basari kazandirdi gurcu futboluna .

bu vesile ile - tekrardan tebrikler gurcistan milli takimi / futbolu ve bu mucizeye imza atan sagnol hoca .

saygi ve selamlar .

Geri
Üst Alt