H3N2 Grip Virüsü

ben bu gripten yakınımı kaybettim bu seneki grip şaka falan değil baya ciddi hastalık hasta kişilerden uzak durun elini sıkmayın aman dikkat!! bende atlattım çok şükür

başın sağolsun biz ailecek hasta olduk ailecek 5 günde üzerimizden zor attık daha yeni geçti yani ama diğer "yeaa grip işte" dediğimiz hastalık her yıl binlerce kişi öldürüyor aslında.

yeni geçirdiğim , 5 günde üzerimden zor attığım hastalıktır, normal de hastalıkları hep ayakta atlatır sadece boğaz ağrısı yaşardım fakat bu sefer 5 saniyelik de olsa gözlerimi yerde açmama sebep olmuş hastalıktır, çok yaşlı ve küçük çocukların hasta kişilerden uzak tutulması gerekir zira o kişiler için öldürücü olabilir.

ben bu gripten yakınımı kaybettim bu seneki grip şaka falan değil baya ciddi hastalık hasta kişilerden uzak durun elini sıkmayın aman dikkat!! bende atlattım çok şükür

Geçmişolsun arkadaşlar.

Dediğiniz gibi çocuk ve yaşlılar ile ailesinde bu grubu barındıranlar biraz daha fazla ciddiye almalı bence de..

h3n2-17-sehre-yayildi-3991052.Jpeg

H3N2 17 şehre yayıldı. - 23.01.2014

Grip salgını Türkiye H3N2 virüsünün etkisi altında alacak şekilde yayılıyor. Dünyayı ve Türkiye’yi sarsan H3N2 virüsünün önü kesilemiyor. Sağlık Bakanlığı’nın virüsün yayıldığı 17 ilden alınan numunelerle hazırladığı rapora göre virüsün pozitiflik oranı yüzde 58’e ulaştı.

Virüs hakkında 17 Ocak tarihli son raporunu hazırlayan bakanlık, ilk hafta görülme sıklığı yüzde 36, ikinci hafta yüzde 49 olan hastalığın geçtiğimiz hafta yüzde 58’e yükseldiğini tespit etti. H3N2 grip virüsünün diğer grip virüsü tiplerine göre bu sezon çok daha fazla görüldüğü bildirildi.

EL HİJYENİ ÖNEMLİ

- Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir.

- Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır.

- Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı.

- Kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalıdır.

- Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalıdır.

- Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır.

H3N2 17 şehre yayıldı - Milliyet Haber

@Recep Löker ;

Abiler ne olur ne olmaz, siz mevcut sıhhatinize veya benim maaşallah'ıma falan güvenip işi gevşeterek ıslak saçla filan dışarı çıkmayın,:ka19:

kırk günü bile doldurmadan olan bizim maaşallah'a olmasın.:ka25:

Sanırım şuan hastalandım

Sanırım şuan hastalandım

iyi halt ettin Afferim:dejection:

Geçmişolsun..

Kendi kullandığım bir salata tarifini detaylı bir şekilde yazmıştım. Ama mesaj gönderiminde hata verince uçtu gitti.

Ama sen kısaca beyaz lahana+ domates + beyaz peynir+yoğurt salatasının içine maydanoz ,pırasa, sarı soğan yeşil biber, sarmısak ne bulursan uygun oranda karıştır bol limonlu ve varsa elma sirkeli olarak ekmeksiz uçur gitsin, birkaçgün de üstüste tekrarla. Bu arada sıkı da bir uyku çekmeyi ihmal etme sakın.

Kendini de fena hissedersen, hiçbirşeye güvenme doğru doktora...

Tekrar geçmiş olsun..

EDİT : Unutmadan salataya tuz katma ve içebildiğin kadar ılık ısısına yakın su tüketmeyi ihmal etme.. İÇEBİLDİĞİN KADAR ve depoyu full tutmaya bak..

An itibari ile hastalıkta 2. günüm bitti.H3N2 midir ne halttır bilmiyorum

An itibari ile hastalıkta 2. günüm bitti.H3N2 midir ne halttır bilmiyorum

Doktora gitde, markasını bi kontrol ettir istersen...:dogrun:

Burası sadece H3N2 konusu olduğu için; bu gruba girmeyen grip türlerine de GEÇMİŞ OLSUN dilemiyoruz forum ciddiyeti açısından, anlarsın ya malum kurallar...:ka25:

Geri
Üst Alt