Hacilanmak

Ersin Şen

Tecrübeli Üye
Yukaridan olan biteni anlamaya calisan biri gibi bakalim.
hayati boyunca bir insan calisiyor, cirpiniyor, biriktiriyor ve tam diyorsunuzki artik kenara koseye torunlariyla cekilip artik hayatinin tadini cikaracakken , meyvelerini biriktirdiklerini canlari kanlari olan torunlariyla paylasacakken dede bir anda bencillesip sadece kendi icin hic bilmedigi bir yere gidiyor. Dede calisip biriktirdigi herseyi bilmedigi tanimadigi adamlara veriyor. Nicin? Bir cismin etrafinda 7 kere tur atmak icin.
Turu atip geri dondugunde dede artik haci oluyor. Hacilaniyor
Tipki benim dedelerim gibi. Ama guess what? that shit stops right here.. with me.
ben biriktirdiklerimi 'kendim icin' baskalarina vermeyecegim. torunlarim icin tutacagim.
Olurda hesap soracak biri cikarsa hem burada, hem orada
Sorarim 7 kere bir binanin etrafinda donecegimize o hacilardan hacilanan paralar yedi kita uzerinde ac susuz cocuk kalmamasi icin neden kullanilmaz?
Nicin hacilanan paralar egede kiyiya vuran o kucucuk bedeni kurtarmadi
Cunku o cucugunda dedesi haciydi muhtemelen

hacilamak lafini cok kullanirim ama hacilanmak lafini ilk defa bu baslik vesilesiyle ogrenmis oldum. ne anlama geldigini bilmiyorum cunku ersin uzun bisey yazmis okumadim

:asd:

Yalnız ben hacılanmak sözünü üzerine yatmak anlamında kullanılır diye biliyordum. Yazar burada üzerine yatmaktan da bahsediyor olabilir.

Dediklerini anliyorum reyis.
Ben cevreme ana dilde ibadet etmeleri gerektigini daha kabul ettiremedim
Sen hacdan vazgecirmeye calisiyorsun
Isin.zor :)

Yanlissin.
Sen aydinligi nasil karartabilirsin?
karanligi aydinlatmak daha kolay.
Zor olan insanlari surekli karanlikta tutmaya calismak.

kusura bakma da hacımalca bir tespit

çevremden bir vatandaş ömrü boyunca para biriktirdi ne hacıya gitti ne de tatile

öldüğünde evlatlarına ve torunlarına 140 adet tapulu (dükkan ev vs.vs. ) ayrıca 20 milyon tl nakit bıraktı.

10 sene ya geçti ya da geçmedi üzerinden

şu an 70 yaşında ki eşi geçinebilmek için evlere bakıcılığa gidiyor,oğulları ve torunları da belediyenin verdiği yardımlarla geçiniyor.

rızk Allah ile kulun arasın da olan bir konudur ,kalanı sadece işine bakmala mükelleftir.

adam da inancı gereği yapamadığı yükümlülüklerle öldü gitti,ne oldu peki

kusura bakma da hacımalca bir tespit

çevremden bir vatandaş ömrü boyunca para biriktirdi ne hacıya gitti ne de tatile

öldüğünde evlatlarına ve torunlarına 140 adet tapulu (dükkan ev vs.vs. ) ayrıca 20 milyon tl nakit bıraktı.

10 sene ya geçti ya da geçmedi üzerinden

şu an 70 yaşında ki eşi geçinebilmek için evlere bakıcılığa gidiyor,oğulları ve torunları da belediyenin verdiği yardımlarla geçiniyor.

rızk Allah ile kulun arasın da olan bir konudur ,kalanı sadece işine bakmala mükelleftir.

adam da inancı gereği yapamadığı yükümlülüklerle öldü gitti,ne oldu peki

iste yazimin basinda 'yukaridan olayi anlamaya calisan biri gibi, bir yabanci, bir uzayli gibi' durumu anlamaya calisin yazmamin nedeni bu doldurulmus, okutulmus, ufurulmus beyinden arinarak dusunmeni saglamak icindi

ölümün olduğu yerde ölümün sonrasına dair yapılan ya da yapılması gerektiği düşünülen ibadetler her zaman olacaktır.

yahudiler in meşhur bir mezarlığı var ,kıyamet koptuktan sonra cennetin bu bu mezarlığın karşısında açılacağına inandıkları ,kendilerini cennetlik olarak gördükleri için de ,cennete ilk girenlerin bu mezarlıkta yatanlar olacağına inandıkları için,burada ki kabir yerlerine yüzbinlerce dolar veriyorlar.

bunu da sorgula ,ondan sonra hacı dedeme laf söyle

Çok güzel noktadan yakalamışsın olayı.

Eğer amaç ibadet etmek ise Hac yerine Zekat ibadeti ile aç susuz çocuklara ve insanlara çok daha faydalı olur.

Sorarim 7 kere bir binanin etrafinda donecegimize o hacilardan hacilanan paralar yedi kita uzerinde ac susuz cocuk kalmamasi icin neden kullanilmaz?

yani haccın yarı fiyatına telefon satılıyor ve dedeler torunlarına alıyor hediye niyetine bunu sorgulamıyorsunuz da gidip bunu sorguluyorsunuz.

ufuk sorunu kimde var acaba

Elini kalbine koyan insan su sorunun cevabini versin.

Ben simdi cok guclu bir isadamiyim. bana olan sevgilerini gostermeleri icin fabrikanin etrafinda iscilerimin senede bir kere benim icin yedi kere tur atmalarini istiyorum.

Bu durumda isverenin psikolojik durumu hakkinda ne dusunuruz?

Tanri eger varsa, ve gercekten insanlarin iyiligini dusunuyorsa(cunkiu okudugum ondan geldigi idda edilen tum kitaplarda o yaziyor) o halde tanri nicin egosunu tatmin etmek icin var olan ezik bir tanri gibi? Yoksa egosu tatmin edilmesi gereken senaroyonun yazarlari mi?

Bir tanri nicin mesajinin kullarina iletilmesi icin kullarinin yazi yazmasini, okumayi ogrenmesini bekler? matbaa'nin icadi nasil olurda gokleri evreni yaratmis bir tanrinin dinini gelistirebilir? gelisen bir din kusursuz mudur?

Çok güzel noktadan yakalamışsın olayı.

Eğer amaç ibadet etmek ise Hac yerine Zekat ibadeti ile aç susuz çocuklara ve insanlara çok daha faydalı olur.

Afrika'da ac susuz cocuklari doyurmanin dine hic bir faydasi yok. Hele ki o cocuklar neci, pislik kafir cocuklari ise.

Geri
Üst Alt