Hacilanmak

ibadetlerimiz rabbimizin egosu için değil ki, kendi günahlarımızdan arınabilmemiz için. hacca gittiğimizde kabeyi tavaf ederek manevi temizliğe ulaşıyor, günahlarımızı terketmiş oluyoruz.

torunlarımız da kendi günahlarından arınacaklar ve onların torunları da. umarım açıklayıcı olmuştur..

Afrika demedim, bizim ülkemizde hiç aç ve susuz çocuk yok mu ?

Ben Mekke'de cukkalanan paralara istisnaden konustum. Para yani kasaya girdikten sonrasi.
Sen hacilanmadan paranin Turkiye'de sefil cocuklar icin kullanilmasini soylemissin ki zaten teoride ayni sey. Ha ulkemin cocugu, ha bir zenci.
70'ine merdiven dayamis bir insan, tum hayati gelecegi onunde olan bir cocuga yardim etmek yerine nicin topraga karisacak bedeni icin olüm lotosu oynar? Bazilari buna yatirim diyor. Sonucu bilinmeyen numaralarin hepsi loto

ibadetler, ibadet eden kişi egosunu yensin diyedir,onu bir yaratanın olduğunun farkında olsun ve tevazu ile yaşasın diye

yaratanın egosu tatmin edilsin diye değil

Tamam işte başından beri aynı şeyi diyorum.

Çocuklara yardım etmek.

Bunda anlaşılmayacak ne var ?

Ben Mekke'de cukkalanan paralara istisnaden konustum. Para yani kasaya girdikten sonrasi.
Sen hacilanmadan paranin Turkiye'de sefil cocuklar icin kullanilmasini soylemissin ki zaten teoride ayni sey. Ha ulkemin cocugu, ha bir zenci.
70'ine merdiven dayamis bir insan, tum hayati gelecegi onunde olan bir cocuga yardim etmek yerine nicin topraga karisacak bedeni icin olüm lotosu oynar? Bazilari buna yatirim diyor. Sonucu bilinmeyen numaralarin hepsi loto

yardım ettiğin çocuğun da gün gelip yardım edenin torununa tecavüz ihtimali de bir ihtimal.eğer ihtimallerden bahsedeceksek

ibadetler, ibadet eden kişi egosunu yensin diyedir,onu bir yaratanın olduğunun farkında olsun ve tevazu ile yaşasın diye

yaratanın egosu tatmin edilsin diye değil

Ama sen ibadet etmeyince kiziyor, sinirleniyor. hatta onlar icin kaynar kazanlar, yiyipte zehirlenmeleri icin zakkumlar hazir. Gun boyu derilerini iskenceyle yakacak zebanileri bile var. Iskence var iskence.
Cehennemde yanmamiz icin hersey tam takim sonsuza kadar hazir. atesin sonu yok.

ama dunya uzerinde bi avuc yetimi doyuracak gucu yok.

ibadetlerimiz rabbimizin egosu için değil ki, kendi günahlarımızdan arınabilmemiz için. hacca gittiğimizde kabeyi tavaf ederek manevi temizliğe ulaşıyor, günahlarımızı terketmiş oluyoruz.

torunlarımız da kendi günahlarından arınacaklar ve onların torunları da. umarım açıklayıcı olmuştur..

İman ettin ha :asd:

yardım ettiğin çocuğun da gün gelip yardım edenin torununa tecavüz ihtimali de bir ihtimal.
Ama sen ibadet etmeyince kiziyor, sinirleniyor. hatta onlar icin kaynar kazanlar, yiyipte zehirlenmeleri icin zakkumlar hazir. Gun boyu derilerini iskenceyle yakacak zebanileri bile var. Iskence var iskence.
Cehennemde yanmamiz icin hersey tam takim sonsuza kadar hazir. atesin sonu yok.

ama dunya uzerinde bi avuc yetimi doyuracak gucu yok.
ya onları doyurmak yaratanın bizi soktuğu bir sınavsa

olaya bu açıdan bakarsan bu sefer hacılanmak deyişini sorgulayabilirsin

ama bu sorgunun içine kendini de katmak şartıyla

sen onlar için ne yapıyorsun

Kalkıp hac ibadetini eleştiremem. Çok da eleştirilmemesi gereken şeydir. İnanç inançtır.

Ancak böyle hac olmaz. Ben buna inanmıyorum. Din bu mudur! Resmen rezidans var hac yerinin dibinde. O binada banyo var, tuvalet var, yatak var vs. Daha fazla ileri gitmek istemiyorum. Ama bu yozlaşmaktır.

zem-zem-tower-371180.webp

Kalkıp hac ibadetini eleştiremem. Çok da eleştirilmemesi gereken şeydir. İnanç inançtır.

Ancak böyle hac olmaz. Ben buna inanmıyorum. Din bu mudur! Resmen rezidans var hac yerinin dibinde. O binada banyo var, tuvalet var, yatak var vs. Daha fazla ileri gitmek istemiyorum. Ama bu yozlaşmaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 28734
bu vahabilerin öküzlüğü,genele mal edemezsin

bu vahabilerin öküzlüğü,genele mal edemezsin

Mekke'yi Araplara özel kıldırırsan, müslüman ülkeler bunu kabullenirse böyle olur. Resmen Araplar ne derse o olur. Bir müslüman ülkesi çıkıp ne yapıyorsun sen diye itiraz etmez mi! Mekke uluslararası bir alan olmalıydı. Yüzyıllar önce yapılması gereken oydu.

Evet sacmaligin daniskasi, yillardir haj'a giden ve senede milyonlara araplari veren halkimiz, kendi cocuklarina yetistirceni gidip haja gidiyorlar.

Pis araplari zengin etmeye devam.

ya onları doyurmak yaratanın bizi soktuğu bir sınavsa

olaya bu açıdan bakarsan bu sefer hacılanmak deyişini sorgulayabilirsin

ama bu sorgunun içine kendini de katmak şartıyla

sen onlar için ne yapıyorsun

ve yine farkinda olmadan benim psikopat tezimi dogruluyorsun

Ben akvaryuma bir kac kurbaga koysam ve kurbagalarin yavrularindan bazilarina aclik cektirsem ve bunu sadece sinav , yani bana birseyleri gostermeleri icin yapiyorsam psikopatim.

Cunku ben eger tanriysam, ve oburlendigim kadar gucluysem benim ne sana, ne seni sinamaya ihtiyacim var. sinayacaksanda insan gibi sina.

cocuklar nicin anasiz babasiz buyusun? sen kucukken buyudugunde kendini hic sansli hissetmedin mi diger kimsesiz cocuklari gorurken?

Onlarin bu sinavda sucu ne? nicin ali kocun oglu olarak dogmadilar?

Bu sinav degil. hayat. gercekler. sen sinav diyerek gercege baska bir kilif uyduruyorsun.

Galile yillarca rahipleri din adamlarini teleskopuna baktiramamis. Reddetmisler bakmayi. Galile dunya yuvarlaktir demis gelin teleskopuma bakin goreceginiz her sey yapay yatak dosek gibi sizin kitaplarinizda yazan dumduz bir yer degil, tipki diger yildizlar gibi yuvarlak. hayati zindanlarda curumus. Peki o zindanlardayken dunya duz muydu? hayir yine yuvarlakti. O'nun teleskopuna bakmayi reddeden rahiplere ve incile ragmen yuvarlakti dunya.

Ben bu konuda galileyim, sen ise teleskopa bakmayi reddeden ilkel beyin

Özgür iraden istersen paranı 80 yaşında rakı sofralarında yersin.. İnsanların dini inancını sorgulaman doğru değil bunlar hassas konular..
Sanki ömrümüz boyunca tüm fuzuli masraflarımızı kısıp aç mı doyuruyor.. Konu açlık olunca hangi şey daha önemli olabilir ki 1 pantolon 1 tişört 1 kazak 1 de mont al başka kıyafetin olmasın ben de bunu öneriyorum insanların açlığı senin süsünden püsünden daha mı önemli..
Kısaca ateistler üzerinden prim yapmak amacıyla açılmış klasik boş ersin konularından biri.. Bu arada her inanca saygım var bunu da belirteyim isteyen inanır isteyen inanmaz onu bağlar

Özgür iraden istersen paranı 80 yaşında rakı sofralarında yersin.. İnsanların dini inancını sorgulaman doğru değil bunlar hassas konular..
Sanki ömrümüz boyunca tüm fuzuli masraflarımızı kısıp aç mı doyuruyor.. Konu açlık olunca hangi şey daha önemli olabilir ki 1 pantolon 1 tişört 1 kazak 1 de mont al başka kıyafetin olmasın ben de bunu öneriyorum insanların açlığı senin süsünden püsünden daha mı önemli..
Kısaca ateistler üzerinden prim yapmak amacıyla açılmış klasik boş ersin konularından biri.. Bu arada her inanca saygım var bunu da belirteyim isteyen inanır isteyen inanmaz onu bağlar

bullshit
yan komsun kedi kesen satanistse onun hem dinini sorgularim hem agzina sey ederim.
din sorgulanmaz safsatasindan da kurtuluyoruz cok sukur

Geri
Üst Alt