haddinden fazla övülen şeyler

klasına yakışmayan bi söylem olmuş

Ağır bir 90'lar duygusallığı var. Evet 90'lar şarkıları çok güzel. Benim mütemadiyen dinlediğim 100'den fazla şarkının olduğu listem var. Ama 90'larda o kadar kötü şarkılar var ki . . . Beğenerek dinleniyor. Bugün öyle şarkılar yapılsa adamı yerin dibine sokarlar. Barbaros Hayrettin diyeyim istersen üstat, Rüya Ersavcı'yı hatırlar mısın? Kavga çıkmasın diye söylemeyeceğim kendilerine neredeyse tapılan isimler var. Bu isimler bile beğenerek duygusal bir şekilde anılıyor. İtirazım bunaydı.

Yemek konusuna degineyim, muhtemelen yurt disinda oldugum icin kesinlikle farkli algiliyorumdur ve bakiyorumdur olaya ama dün is yerinde bir Tunuslu ile konustum adamin benimle sohbet ettigi ilk konu Galatasaray'di digeri de Türk yemekleri. Benzerine Fasli birisi ile tanistigimda da karsilasmistim. Türk mutfagina bayiliyorlardi resmen adeta tapiyorlardi.

Zaten Almanlarin yemek kültürü cok berbat, ne damak tatlari var ne de dogru dürüst bir yemek aliskanliklari. Capraz baglarim koptugunda neredeyse 1 hafta hastane de kalmistim, adamlar aksamlari bildigin ekmek ile kasar falan yiyordu. Ac kalmayayim diye annemler ve arkadaslarim bana yemek getiriyordu.
Klasik Abendbrot. İki dilim siyah ekmek iki dilim Gouda
Yiyorsun açlıktan uyuyamıyorsun.

Bizim mutfak gibisi yok.
Hamur işinden, sarmasından kebabından, dönerinden tut tatlılarına mezelerine kadar bir içim su.
Çay ve Türk kahvesi zaten tek başına bir olay.

Gscimbom mobil

Eljif Elmas
Game of Thrones

İzmir

—————————
Yasama, Yürütme, BELHANDA!

Geri
Üst Alt