Hajrovic:''Taktiksel Değişikliğin Kurbanı Oldum''

Saçmalamayın.Hajrovicin ilk 11 oynatılması yanlıştır bana göre bu düşünce nasıl olurda forumun huzurunu bozar.Anlama kıtlığı yaşayan 2-3 kişi var diye yorumlarımızı değiştirecek değiliz.

Burak Yılmaz'ı sürekli savunup dururum bu ortamda ama bazen gerçekten izah etmek çok zor oluyor. Şu kritik Şampiyonlar Ligi'nde Burak yedek oturup 4-5-1 ve sağ kanatta Hajroviç başlasak çok dengeli bir ilk 11'miz olacaktı. Burak ve Drogba'ya Sneijder'de eklenince 3 tane ilerde bekleyen adamımız oluyor. Kısacası Hajroviç yerine Burak çıksa daha mantıklı olurdu. Şu çift forvet bize hiç uymuyor.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Doğru bildiğini söylemenin neresi negatif olmak kardeşim herkesin fikri aynı olmaz ki öyle olsaydı bu forum var olmazdı. eften püften sebeplerle birbirimizi incitmeye gerek yok.

Tamam incitmeye gerek yok...Degerlerimize sahip cikalim demek istedigim odur. Buarada ben senin kardesin degilim...

Tamam incitmeye gerek yok...Degerlerimize sahip cikalim demek istedigim odur. Buarada ben senin kardesin degilim...

Lafın gelişiydi kardeşim kelimesi bunu bile anlamayıp polemik yaratma çabanıza sadece gülüyorum ve yaşınıza hürmeten (tabi doğru yaşınızsa eğer) bu münakaşayı burada sonlandırıyorum.Esen kalın.

adam dogru demiş. mancininin hatasini hajrovice yüklemeyin. buragi alsaydi hayri forvet oynasaydi daha iyiydi.

hajroviç transferinde kendimizi kandırıyoruz.Eğer türk pasaportu almazsa malesef amrabat'tan bile daha çabuk sönüp gidecek.

Lafın gelişiydi kardeşim kelimesi bunu bile anlamayıp polemik yaratma çabanıza sadece gülüyorum ve yaşınıza hürmeten (tabi doğru yaşınızsa eğer) bu münakaşayı burada sonlandırıyorum.Esen kalın.

Polemik yaratmak cabam degil...sadece degerlerimize sahip cikip bir macdaki hatasi yada basarisi icin degerlendirmenize karsiyim...olay bu....Amacim kimseyi kirmak veya incitmek degil.

Şu herşeyi Burak'a endeksleme işi bırakılmalı artık.

Drogba kötü Burak bozuyor.

Selçuk kötü Burak bozuyor.

Sneijder kötü Burak ile anlaşamıyor.

Hajrovic gösteremiyor kendini Burak yerine oynuyor.

Yapmayın işte bunu.

Drogba kötü çünkü bundan sonra bitirmiş futbolu kafasında.

Selçuk kötü çünkü hem rolü farklı hem de Trabzon ve bizde 2 sezon hariç geneli buydu bu adamın.

Sneijder kötü çünkü takım olarak onun dilinden anlayan çok fazla oyuncuya sahip değiliz, ve sol kanatta oynayacak fiziğe ve güce artık sahip değil.

Hajrovic saha da kayboluyor çünkü oyun tarzı tembel ve bu yüzden bizim standardımızda asla değil, yani yanlış transfer.

Ben başka oyuncuların kötü performansını Burak'a bağlamadım. Benim istediğim Şampiyonlar liginde Burak'sız, ligde de Drogba/Burak değişmeli olarak tek forvet sistemiyle oynamamız. Bizim çift forvet oynamamızın nedeni Burak'ın her yedek kalışında atarlanıp, birtakım triplere girip, küsüşü; Drogba'nın da Drogba oluşu ve yüksek egosu nedeniyle Mancini'nin birini kesememesi. Chelsea maçında Mancini, Hajrovic'i de oynatmak isteyince:

--------Drogba---Burak---------

Sneijder--Selçuk--Melo--Hajrovic

şeklinde bir dizilim oluştu. Sağ kanat adına Eboue'nin çok çıkışları da eklenince savunmada çok zorluk yaşadık ve golü yedik. Aslında yapmamız gereken:

-----------Drogba-----------

Sneijder-------------Hajrovic

------Selo-------Melo------

-----------Yekta-----------

buydu. Hem çift santrforun birinden, yani Burak'tan kurtulmuş, hem de merkez orta sahanın savunulmasını destekleyecek bir ön libero kazanmış olacaktık. Evet Mancini bu eksiği fark etti ve aynısı 30. dakikadan sonra gerçekleşti. Yalnız tek farkla: Hajrovic yerine Burak sahada kaldı. Burak top süremiyor, pas atamıyor, oyun görüşü yok, çabuk düşünemiyor. Bir tek hızı var ki zaman zaman da yaptığı hücum faullerle hızına da lanet ettiriyor. Bunların birkaçını bir santrfor oyuncusu olduğu için anlayışla karşılayabiliriz ama sahada kanat görevini üstlendiği için bu yetenekleri olmadığından görevini yerine getiremiyor.

Hajrovic ise zekilik, çabuk düşünebilme, uzaktan şut atabilme, sol ayaklılık, iyi top sürebilme gibi kanat oyuncusu için önemli yetenekleri kendinde barındırıyor. Hatta genel düşüncenin aksine, ben Hajrovic'in süratli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman oyundan düşmesinin nedeni maç eksiği ve biraz fizik/kondisyon yetersizliğinden ancak o konuda da düzelecektir. Zaten tüm bunları Mancini de biliyordur ve bence Mancini'nin Burak'ı değil de İzet'i oyundan alması iki nedenle açıklanabilir:

1. Şampiyonlar ligi ve büyük takımlara karşı Burak'tan tecrübesiz oluşu.

2. Kondisyonunun 90 dakika yeterli olup olamayacağı belirsizliği.

CL maçlarında çift forvet oynamamız için orta sahada 2 tane MELO olması gerekir.

Hajrovic yerine Burak çıksa daha mantıklı olurdu bence.

Ben başka oyuncuların kötü performansını Burak'a bağlamadım. Benim istediğim Şampiyonlar liginde Burak'sız, ligde de Drogba/Burak değişmeli olarak tek forvet sistemiyle oynamamız. Bizim çift forvet oynamamızın nedeni Burak'ın her yedek kalışında atarlanıp, birtakım triplere girip, küsüşü; Drogba'nın da Drogba oluşu ve yüksek egosu nedeniyle Mancini'nin birini kesememesi. Chelsea maçında Mancini, Hajrovic'i de oynatmak isteyince:

--------Drogba---Burak---------

Sneijder--Selçuk--Melo--Hajrovic

şeklinde bir dizilim oluştu. Sağ kanat adına Eboue'nin çok çıkışları da eklenince savunmada çok zorluk yaşadık ve golü yedik. Aslında yapmamız gereken:

-----------Drogba-----------

Sneijder-------------Hajrovic

------Selo-------Melo------

-----------Yekta-----------

buydu. Hem çift santrforun birinden, yani Burak'tan kurtulmuş, hem de merkez orta sahanın savunulmasını destekleyecek bir ön libero kazanmış olacaktık. Evet Mancini bu eksiği fark etti ve aynısı 30. dakikadan sonra gerçekleşti. Yalnız tek farkla: Hajrovic yerine Burak sahada kaldı. Burak top süremiyor, pas atamıyor, oyun görüşü yok, çabuk düşünemiyor. Bir tek hızı var ki zaman zaman da yaptığı hücum faullerle hızına da lanet ettiriyor. Bunların birkaçını bir santrfor oyuncusu olduğu için anlayışla karşılayabiliriz ama sahada kanat görevini üstlendiği için bu yetenekleri olmadığından görevini yerine getiremiyor.

Hajrovic ise zekilik, çabuk düşünebilme, uzaktan şut atabilme, sol ayaklılık, iyi top sürebilme gibi kanat oyuncusu için önemli yetenekleri kendinde barındırıyor. Hatta genel düşüncenin aksine, ben Hajrovic'in süratli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman oyundan düşmesinin nedeni maç eksiği ve biraz fizik/kondisyon yetersizliğinden ancak o konuda da düzelecektir. Zaten tüm bunları Mancini de biliyordur ve bence Mancini'nin Burak'ı değil de İzet'i oyundan alması iki nedenle açıklanabilir:

1. Şampiyonlar ligi ve büyük takımlara karşı Burak'tan tecrübesiz oluşu.

2. Kondisyonunun 90 dakika yeterli olup olamayacağı belirsizliği.

Gol atamayız.

Drogba her 5-6 maçın birinde gol atan bir oyuncuya dönüştü. Türkiye ligi gol üzerine kurulu bir lig çift santrafordan eksik oynadığımız her maç Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'si, Rijkaard'ın G.Saray'ını çağrıştırır.

Ligde Umut+Burak+Sneijder ile oynamalıyız. Avrupa da ise Drogba+Burak ile.

Gol atamayız.

Drogba her 5-6 maçın birinde gol atan bir oyuncuya dönüştü. Türkiye ligi gol üzerine kurulu bir lig çift santrafordan eksik oynadığımız her maç Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'si, Rijkaard'ın G.Saray'ını çağrıştırır.

Ligde Umut+Burak+Sneijder ile oynamalıyız. Avrupa da ise Drogba+Burak ile.

çok forvet ≠ çok gol

Iyi çocuk ama öyle söylemiş ki duyanda Nuri Alço gazozuna ilaç attı sanır. Ogün kötüydü ama umarım ileride daha iyi olacak

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence yetenekli çocuk, takıma ısınırsa çok faydalı olur sağ açıkta...

Sahadaki diğer oyuncular neden kurban olmadı da sen oldun?

Yöri git.

Geri
Üst Alt