Haklısınız Rijkaard Suçlu

Cevap: Haklısınız Rijkaard Suçlu

benim hakkımda yaptığın garip ve nedensiz tahminleri anlayamadım

ayrıca bi adamı sırf adı Rijkaard olduğu için "vardır bi bildiği" diyerek takımını çökertmesini izlemek bence marka tutkusunun bir sonucudur...

Rijkaard'a destek bir marka olduğundan değil yani en azından tam olarak değil.. Ne markalar geldi bu takıma bu desteği görmedi. Bu desteğin nedeni -Neeskensle beraber- bir ekolü sistemi getirebilecek insanlar olmasından geliyo.

Ben kendi adıma destekliyorum çünkü böyle karambole sistemsiz bir futbolla 2 yılda bir şamp. olmak güzel futbol oynayamamk kimseyi tatmin etmez ya da etmemeli.

benim hakkımda yaptığın garip ve nedensiz tahminleri anlayamadım

ayrıca bi adamı sırf adı Rijkaard olduğu için "vardır bi bildiği" diyerek takımını çökertmesini izlemek bence marka tutkusunun bir sonucudur...

Belki biraz konu dışına çıkabilir fakat sosyal olarak ben de bu konuyu dillendirdim, şu bulunduğumuz zamanda.Ve davranışlarımıza ışık tutabilecek bir konu aslında.

Öyle bir nesil geliyor ki; bu nesil kendi içinde çelişkilerle dolu. Kendilerine çok güveniyor gibiler,klavye başından naralar savurmakta üstlerine yok;fakat iş reel hayata geldiğinde maalesef acınacak haldeler...Buradan hareketle kişilere sığınmaktan ve fikir beyan etmekten çok bireyselcilik peşinde koştuklarından; kişileri ilah kategorisinde görüyorlar çoğu zaman.Bu sadece futbolda değil,hemen hemen tüm kesimlere sokulmuş durumda. Bu durum tehlikelidir,çünkü gerçekleri görmede gözlerinize perde indirir. Ve bence körü körüne tutku tutsaklıktır;benliğini kaybetmektir.

Öhö öhö :)

Asıl meselede; takımımızın puan tablosundaki yerinden çok,herkesin moralini bozan "umut ışığı"nın olmaması. Bu umut ışığını yakacak olan başta yönetim ve teknik heyet olmak üzere sorumluluk sahibidir.Biri prize tam sokmamıştır, biri yanacak ampule kısa devre yaptırmıştır.Işık voltaj olarak farklılığından dolayı az da olsa yayılır, ama o ışığı az da olsa yakamayan kişiler sorumluluk dışında tutulamaz.Karanlık ortamda birbirine çarpan çok olur.

Kenardan bağırmak kolay iş tabiki. Önemli olan bir şeyler verebilmek öğretebilmek. Futbolcuna ne verdinki ne istiyorsun. Rijkaard efendi kenardan bağırabilir. Yılmaz Vural taklada atıyor. Önemli olan kenardan bağırmak veya takla atmak değil futbolcuya istediğin sitemi oynatabilmek için antremanlarda gerekli eğitim öğretim faaliyetinde bulunmaktır sanırım. Bu konuda Rijkaardın yeterli olmadığını düşünüyorum.

Kenardan bağırmak kolay iş tabiki. Önemli olan bir şeyler verebilmek öğretebilmek. Futbolcuna ne verdinki ne istiyorsun. Rijkaard efendi kenardan bağırabilir. Yılmaz Vural taklada atıyor. Önemli olan kenardan bağırmak veya takla atmak değil futbolcuya istediğin sitemi oynatabilmek için antremanlarda gerekli eğitim öğretim faaliyetinde bulunmaktır sanırım. Bu konuda Rijkaardın yeterli olmadığını düşünüyorum.

Haklısın senin değişinle sen RİJKAARD EFENDİDEN daha çok şey biliyorsun.Ayrıyetten 30 yaşına gelmiş hala pas atmayı öğrenememiş yeteneği kısıtlınında altında bir adama ne yaparsan yap hiç birşey öğretemezsin.Bu yaşa gelip bunları bilmeyenler büyük bir klüpte bulunuyorsa bu teknik adamın değil yönetimin suçudur.Yönetimi hala destekliyorum ama gitmesi gereken teknik direktör veya yöneticiler değil zihin yapılarıdır.Şuan bulunduğumuz medyaya ona buna teknik adam vermekten vazgeçmektir zihin değişikliği.Her iyide yönetim,futbolcu,taraftar her kötüde teknik direktör.Geçiniz artık aynı yalanları bahaneleri.Neeskens ve Rijkaard ikilisi antreman,eğitim,öğretim konusunda yetersiz diyorsanız diyebilecek tek laf bile bulamıyorum.İniesta,Xavi örnekleri var adamın kumaşı olunca anlattığını anlıyor.Ama sen Bam üçlüsüne ne anlatsan anlamaz.Tek bildikleri al yana dön geriye dön.Böylelerine hiç birşey anlatamazsın.Anlatsanda anlamaz...

Haklısın senin değişinle sen RİJKAARD EFENDİDEN daha çok şey biliyorsun.Ayrıyetten 30 yaşına gelmiş hala pas atmayı öğrenememiş yeteneği kısıtlınında altında bir adama ne yaparsan yap hiç birşey öğretemezsin.Bu yaşa gelip bunları bilmeyenler büyük bir klüpte bulunuyorsa bu teknik adamın değil yönetimin suçudur.Yönetimi hala destekliyorum ama gitmesi gereken teknik direktör veya yöneticiler değil zihin yapılarıdır.Şuan bulunduğumuz medyaya ona buna teknik adam vermekten vazgeçmektir zihin değişikliği.Her iyide yönetim,futbolcu,taraftar her kötüde teknik direktör.Geçiniz artık aynı yalanları bahaneleri.Neeskens ve Rijkaard ikilisi antreman,eğitim,öğretim konusunda yetersiz diyorsanız diyebilecek tek laf bile bulamıyorum.İniesta,Xavi örnekleri var adamın kumaşı olunca anlattığını anlıyor.Ama sen Bam üçlüsüne ne anlatsan anlamaz.Tek bildikleri al yana dön geriye dön.Böylelerine hiç birşey anlatamazsın.Anlatsanda anlamaz...

Bu konuları çok tartıştık senin gibi düşünenler ve Rijkaard oyuncuların kalitesizliğinden yakınır durular. Benim gibi düşünenler ise konunun oyunculardan değil teknik direktörden kaynaklandığını düşünür. O yüzden bir noktada buluşmamız mümkün değil. Tartışmaya gerek yok. Ancak yeni alınan oyuncuların özellikle Misimoviçin de Rijkaard yönetiminde ne kadar sıradan bir oyuncu gibi göründüğü ortada. Bence bunun sebebi tamamen Rijkaardın ısrarla ve olmadığını bile bile oynatmak istediği sistemden kaynaklanmaktadır. Normalde şu kadro Lucescu tarzı bir teknik direktörün elinde olsa açık ara şampiyon olacağımızı iddia ediyorum. Sabır sabır ama nereye kadar kaç yıl. Rijkaardın başarılı olması için 4-3-3 e uygun her mevkinin en iyisi 11 kaliteli oyuncu şart. Bu kadroyu oluşturmak kaç yılımızı alırbilinmez. Böyle bir kadro oluşturulabilir mi orasıda ayrı bir muamma.

Bu konuları çok tartıştık senin gibi düşünenler ve Rijkaard oyuncuların kalitesizliğinden yakınır durular. Benim gibi düşünenler ise konunun oyunculardan değil teknik direktörden kaynaklandığını düşünür. O yüzden bir noktada buluşmamız mümkün değil. Tartışmaya gerek yok. Ancak yeni alınan oyuncuların özellikle Misimoviçin de Rijkaard yönetiminde ne kadar sıradan bir oyuncu gibi göründüğü ortada. Bence bunun sebebi tamamen Rijkaardın ısrarla ve olmadığını bile bile oynatmak istediği sistemden kaynaklanmaktadır. Normalde şu kadro Lucescu tarzı bir teknik direktörün elinde olsa açık ara şampiyon olacağımızı iddia ediyorum. Sabır sabır ama nereye kadar kaç yıl. Rijkaardın başarılı olması için 4-3-3 e uygun her mevkinin en iyisi 11 kaliteli oyuncu şart. Bu kadroyu oluşturmak kaç yılımızı alırbilinmez. Böyle bir kadro oluşturulabilir mi orasıda ayrı bir muamma.

Luce ile bir sene başarılı olursun sonrasında hiç birşey olmaz.Bunu benim kadar sende gayet iyi biliyorsun.

Luce Shaktar'da bir sezon mu başarılı oldu?:) Bizde bir sezon şampiyonlar liginde çeyrek final oynattı, ikinci yıl efsane bir ikinci tur maceramız oldu(roma-liverpool-barcelona) ve ligde de şampiyon olduk. Neye dayanarak bir yıllık diyebiliyorsun?

Forumalarda eleştirmek ne kadar da zevkli değilmi dostlar ? :D

Futbolcu kalitesizliğinden ziyade esas sorun disiplinsizlik ve Rijkaard'tır,askerde bir bölükte bir asker kafasına göre takılıp her istedğini yapar ve üstleri tarafından mudahele edilmezse o bölük sirke döner bir anda,en iyi zamanında ronaldinhoyu disiplinsiz diye takımdan kesebilen rijkaard neden bu durumda anlamak zor,yeni stada özel araba ile gelen ve kaç haftadır sakat olup milli maçta bir anda iyileşen küçük kaptandan,karizmam gitti diyen göndersinler gideyim dediğinde takımda tuttuğu servetten,şimdi brezilyaya kaçan ve takımda kalacağını 1 eylülde öğrenen elanodan hayır gelmez artık bu takıma ve ona.

Gerçekten büyük bir hoca olsa idi,çıkacaktı basınının önüne keitanın yerine alınan bonusu bile olamayn pinoyu ben istemedim,orta sahaya sarp barış gibi adamlar yerine şunları istedim almadılar,arda ve serveti satış listesine koydum satmadılar,geçen sene arda bile forvet oynamışken bana ala ala bank asya liginden birini aldılar sadece,evladım dediğim gio

nun bonservisini alın dedim almadılar,esas burda olmamdaki sebep olan kişi haldunu kovdular ne üdüğü belirsiz maganda sezginle baş başa bıraktılar beni diyip belki daha bilmediğimiz yönetimin rezilliklerini kepazeliklerini anlatıp istifayı basardı ve o zaman ne o adnanlar kalırdı nede basiretsiz yönetim.

Ben hiç bir zaman bu kadar başarısız olup bu kadar taraftarın arkasında durduğu bir hoca daha görmedim,o canımız kanımız İmparatoru istifa istifa diye gönderen,benim gördüğüm gelmiş geçmiş en büyük 10 numaramız Hagi yide hırsız bilmemne ol git diye kovan taraftar.

2 sene olacak nerdeyse.Kupa yok.Başarı yok.Bunda da bizim ne suçumuz var?

2 sene olacak nerdeyse.Kupa yok.Başarı yok.Bunda da bizim ne suçumuz var?

Taraftar olarak üzerine düşeni yapmadığından dolayı bir sorumluluğun var. İyi bir yapılanma olsun ( Rijkaard özelinde demiyorum o başarısız bulunabilir, diğer td de olabilir bu kişi ) yerine şampiyon olalım ne olursa olsun demekten dolayı herkesin bir suçu var. Herkes sabırsız olduğundan dolayı bir suç var...

Serdar Abi gönder buraya öteki başlık için yazdıklarını:D

Luce Shaktar'da bir sezon mu başarılı oldu?:) Bizde bir sezon şampiyonlar liginde çeyrek final oynattı, ikinci yıl efsane bir ikinci tur maceramız oldu(roma-liverpool-barcelona) ve ligde de şampiyon olduk. Neye dayanarak bir yıllık diyebiliyorsun?

luce de dunyanin sayili antrenorlerinden biridir bence ayni FR gibi

kesek o zaman o hatayi yapip yollamasa idik

ama ayni hatalari tekrar edecegiz belli

bu sende FR gider

Yeni teknik direktör geldiğinde de durum değişmezse ne olacak? Şayet Galatasaray'ı bırakacaksanız, bende gitmesi için sizi destekleyeceğim. (Sözüm Rijkaard'ı Galatasaray'dan daha çok sevdiğimizi iddia edenlere...)

luce de dunyanin sayili antrenorlerinden biridir bence ayni FR gibi

kesek o zaman o hatayi yapip yollamasa idik

ama ayni hatalari tekrar edecegiz belli

bu sende FR gider

O ikinci tur neydi ama yahu? Hiç unutamam...

İtalya şampiyonu Roma

Son uefa şampiyonu Liverpool

ve Barcelona...

5 beraberlik bir yenilgi almıştık, son maçı kazansak çeyrek finaldeydik...

En çok Roma'dan 90+2 de yediğimiz gol koymuştu ama.

Lucescu bence de iyi idi. Yani diğer adı geçen td adaylarından en iyis bence eğer Rijkaard giderse. Ben sevmiştim kendisini yalan söylemeyim. Sempatik gelmişti bana. 7 dil falan biliyormuş herhalde, belki insanlar yalan söylemiş de olabilirler bu konuda . Yalnız Luce bir daha gelmez herhalde. Hatta şu anki durumumuzdan dolayı herkesin kesin gelir gözüyle baktığı çoğu td'nin bile ben geleceğine inanmıyorum..

Halbuki Rijkaard bi Fener maçı kazansa kadıköyde Galatasarayda bi 5 sene kalır :)

Türk Taraftarı sabırsızdır. bazı şeylerin hemen olmasını istiyorlar. Rijkaardın yaşadıgı Barcelonadaki sevincleri Galatasaraydada hemen oluşturacagını zannediyor bizim taraftar halbuki Rijkaard Barcelonada bu duyguları hemen yaşamadı.

ve şuanki tek suçlu teknik direktör degildir. ilk 2 haftada Rijkaard yuhlayan taraftar 4 hafta üstüste kazanılan maçtan sonra ayaga kaldırıp bir maçta yere indirebiliyor.

Rijkaard Teknik Direktörlügüne laf yok ama biz taraftarlar artık birşeyler istiyoruz sabrediyoruz. Sabrımız taşdıgı zaman Kralıda olsa Teknik Direktör indirmesinide biliriz.

Geri
Üst Alt