GSCimbom
Haldun Üstünel, Kader Keita'nın Galatasaray'a Transferinde Yaşananları Anlattı
Aslan Karadağ

Haldun Üstünel, Kader Keita'nın Galatasaray'a Transferinde Yaşananları Anlattı

Aslan Karadağ ·

Cevap
31
Okunma
1,8K
Sayfa
1/2

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
5f842a38ae298b4211ac2dfd

Galatasaray'da Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde yöneticilik yapan, 'transfer sihirbazı' lakaplı Haldun Üstünel, Lyon'dan Abdul Kader Keita'nın transfer ediliş hikayesini anlattı.

Galatasaray, Temmuz 2009'da Lyon'dan Abdul Kader Keita'yı 7,5 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Hızı ve kıvrak çalımlarıyla taraftarın gönlüne kısa sürede taht kuran Keita, 2010 yazında Al Sadd'a 8.15 milyon Euro karşılığı transfer olmuştu.

İşte Haldun Üstünel'in anlatımıyla Abdul Kader Keita transfer hikayesi:

"Transfer görüşmesi için Lyon'a gittiğimizde Galatasaray isminden dolayı bizi çok iyi ağırladılar. Uzun süren müzakereler sonrasında kulübüyle anlaşmaya vardık. (o dönem Lyon'un borsaya bildirdiği en pahalı transferdi Keita)

Sonrasında kapının önünde 50'ye yakın basın mensubunun beklediğini fark ettik, Keita transferi için geldiğini düşünmüştüm ama halbuki aynı gün Benzema'nın Real Madrid'e transferi gerçekleşmiş, o yüzden gelmişler.

Neyse sonrasında Keita'nın menajeri olan amcasıyla görüştük, uzun pazarlıklar sonrasında onunla da anlaştık, anlaşma metnini hazırladık ve imza için Keita geldi, oturdu. İmza atması için 15 dakika bekledik, yarım saat - 1 saat - 2 saat - 3 saat derken bir türlü imzalamıyor Keita. 3. Saatin sonunda imzayı attı, meğerse okuma yazma bilmediği için imzayı atmamış o kadar saat.

O dönem için gizledik tabii bu durumu, güzel bir anı olarak kaldı bizim için.Keita da oynadığı futbolla, hırsıyla, mücadelesiyle, sempatimizi kazanmayı bilmişti."

Hürriyet

8 milyona sattik diye burada sevinen mallar vardi
O dönem polata salladim diye fbli olmustum burada
Aklima geldikce hala sinirlenirim
Keitadan sonra bir daha hicbir kanat oyuncumuz bunun verdigi performansin ve heyecanin yarisini veremedi

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

ben tatildeydim internet ulaşımı da azdı fırsat buldukça .org'a girip bakıyodum adam aldık mı diye, bi açtım keita gitmiş direkt komaya girdim o gün ceset gibi idim, acı bir gündü

8 milyona sattik diye burada sevinen mallar vardi
O dönem polata salladim diye fbli olmustum burada
Aklima geldikce hala sinirlenirim
Keitadan sonra bir daha hicbir kanat oyuncumuz bunun verdigi performansin ve heyecanin yarisini veremedi

Polat denilen herif o sezon özellikle de yaz transfer döneminde resmen fb ve Aziz Yıldırıma çalıştı.
Baktı ki işler sarpa sarıyor, avrupadan köy takımına elenip ligde de ilk iki hafta 0 çekince son gün taraftarı uyutmak için Misimoviç ve İnsua’yı getirdi.

Öyle böyle değil, tam nefretlik bir herif bu Adnan Polat denilen şahıs.

ben tatildeydim internet ulaşımı da azdı fırsat buldukça .org'a girip bakıyodum adam aldık mı diye, bi açtım keita gitmiş direkt komaya girdim o gün ceset gibi idim, acı bir gündü
Pinoyu getirmistiler sonra
Burdakiler de bayram ediyordu keitanin daha iyisi diye

Caner p.ci atletico macini batirmisti yanlis hatirlamiyorsam
O dönem keita önderliginde uefada iyi gidiyorduk
Final olurdu belki
Tek basina takimdi bu adam :/

Pinoyu getirmistiler sonra
Burdakiler de bayram ediyordu keitanin daha iyisi diye

Caner p.ci atletico macini batirmisti yanlis hatirlamiyorsam
O dönem keita önderliginde uefada iyi gidiyorduk
Final olurdu belki
Tek basina takimdi bu adam :/

atletico maçını gözünün önündeki penaltıyı vermeyen şerefsiz kale arkası hakemi yüzünden kaybettik
caner de haklı olarak hakeme itirazdan ilk sarıyı sonra 2-3 dk sonra da faulden 2.yi gördü
ama o da hakemin bu itliğine öfkelenmişti
bu sebepten ötürü kendisine şeapmam

Millet yine burada sabahlara kadar transfer beklerken gececi tayfa fişi çekip yattıktan sonra sabahın köründe açıklanmıştı bu transfer diye hatırlıyorum. :asd:

İzlemenin en çok keyif verdiği Galatasaraylı futbolcular sıralamasında ilk 5 sıraya çok rahat girer diye düşünüyorum.

Benimde Riberynin gittigi gun hala hafizamda tv yi acmis idim son dakika altyazi geciyordu 1 hafta once forma alip ribery yazdirmistim stordeki cocuk hakan sukur yazdir bu yabancilarin sagi solu belli olmaz demisti ama yabanci sevici oldugum icin dinlememistim, tadimi kaciran 1 gundu.

Benimde Riberynin gittigi gun hala hafizamda tv yi acmis idim son dakika altyazi geciyordu 1 hafta once forma alip ribery yazdirmistim stordeki cocuk hakan sukur yazdir bu yabancilarin sagi solu belli olmaz demisti ama yabanci sevici oldugum icin dinlememistim, tadimi kaciran 1 gundu.

ben de ntvde altyazı görmüştüm şaka fln sandım, o da kötü 1 gündü.... :uhu:

Ustat ayni kaderi yasamiz gitmesinden 1 hafta evvel almistim ben de. Mahallede cocuklar dalga gectigi icin giyememistim sonra :/
Screenshot_20201012-214749_Photos.webp

Babam almisti da muhtemelen gidip pazardan cakmasini alip orjinal diye keklemistir beni tam hatirlamiyorum

Gsmobil gibi bisey vardi bende adi baska biseyde olabilir. transfer haberlerini sms olarak atarlardi pust herifler öğlen bi uyandim keitayi sattik diye utanmadan sms atmislardi.
Ribery haberinide hıyar bi bjkli sirita sirita gelip soylemisti. Uzun bi sure inanamadim fakat tv8spor haberleri aci gercegi uzun uzun yayınlarak ikna etmisti

Geri