Dybala yeterli mi, iyi oyuncu mu, Turkiye'de yapar mi diye dusunulmemeli.
Farkli acidan bakiyorum;
Bizim bir oyun yapimiz var, Hocanin ne yapmak istedigini biliyoruz az cok. Bizim mevcut oyun sablomuza uyacak ve oyunumuzu daha yukari cekecek oyuncu pesinde olmamiz dogru transfer stratejisi olur.
Dybala cok kaliteli ve zaten yillardir Serie A gibi sert ligde oynuyor. Ama cok yuksek maasi var, ayrica sakatlik sorunu oyle boyle hafife alinacak bir husus degil, yani cogunuz Arjen Robben'i bilirsiniz. Benim gozumde dunyaya gelmis gecmis en kaliteli kanat oyunculardan birisidir. Yillarca Bayern'de oynadi. Kimse kalitesini tartismadi. Ama herif sezonun 6 ayi vardi, 6 ayi yoktu. Bu bir kabullenmis gercekti.
Dybala'yi transfer ederken bunu kabul ederek transfer edeceksin. Yani sezonun en iyi ihtimalinde kafadan 3 ay kaciracak diyeceksin bir defa. Bu 3 ay olmayinca takimi nasil etki eder, oyunumuzda ciddi sorunlar yasarmiyiz, bunlari dusunmek gerek. Bu yastan sonra kanat falan da oynayamaz ayrica, ya serbest takilacak ileri hatta ya da mumkunse Mertens rolunde kullanacaksin. Onu da yapar mi bilemiyorum.
Alinabilecek risk en fazla 2 yillik kontrat ile senelik 5 milyon euro maas olur , ama tek sartla: Ziyech'i gondereceksin bunun icin. Bunu yapsan bile Dybala nasil oynayacak bir soru isareti kalacak. Mertens yerine direkt yazamiyorum, forvete yazsan takimin boy hatti ileri ucta hobbitler ordusuna donusecek. Lig icin ideal bir durum degil. Batshuayi, Osimhen, yarin Icardi gelince ne olacak? Hepsini hesap etmek gerekiyor. Sirf ismine takilip bu diger faktorleri gormezden gelme huyundan vazgecmeliyiz.