Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Adem hocam yaklasik 7 yildir sosyal medyayi takip ederim ilk zamanlar boyle zerzevatlar yoktu sonralari cogaldi hele Rijkaard'in gelmesiyle Türk futbol literaturune total futbol gibi terimler iyice yerlesince bunlar azdi.
Yok yani forumlarda,twitterda goruyoruz taktik dehasi Mancini geldi 6 ay sonra bunlarda yuhlayanlara katildi. Sonra Prandelli geldi yine ayni olay bugun Hamza hoca basarili olsun,olmasin etiketi iyi olmadigi icin yine yuhluyorlar ben anlamiyorum bunlara nasil bir teknik adam gerek ? Gerci salladigimdan da degil sirf merak ,tribunde falan boyle tip yok Allahtan twitterdakiler iste 15 yasinda fm oynayan genc tayfa.
Herkesin hayalidir Teknik adam olmak, günümüzde futbol ile ilgili bilgiye ulasmak artik her insan icin bir kolaylik olmustur. Futbolunda her bölümün gibi teorik bir yönü vardir, ama bunun üzerine birde pratik yönü vardir... Internette yarim yamalak bilgilere ulasan kisiler, kendilerini olayin üstadi zannediyorlar. Prandelli denilen teknik direktör bile (Bak teknik ADAM demiyorum) futbol bilgisi ile, burada hepimizi üst üste koyacak kapasitedir.
Sonra teknik direktörlügün pratik meselesi vardir, en önemlisi budur. Futbolda teorik olaylari yalayip yutmustur zaten bu isi 30-40 yildir yapan teknik adamlar. Ama en önemlisi teknik adamlarin pratik yetenegidir, ve basari ile basarisizlik arasinda ayirir hocalari. Mesele bilgi sahip olmak degil, cünkü dedigim gibi yarim yamalak olsa bile günümüzde 13 yasindaki cocuklar bile ulasabilir bu bilgilere. Mesele o bilgileri anlamak, ve teknik olarak uygulamaktir...
Mancini ve Prandelli burada bildiklerini uygulamakta zorluk yasadilar mesela. Hücum anlaminda kurulmus bir takim ile gidip defansif futbol oynamaya calistilar. Cünkü takimin defansif olarak yapisi, italyanlarin gözüne bozuk gelmistir, onlarda oraya yönelirken, olani da bozdular. Takim ne defans, ne de hücum oynayabilir hale geldi. Oysaki özellik ile SL seviyesinde takim savunmamiz cok iyidi.
Teknik adam olarak mesele dogrulari görüp, dogru hamleler yapmaktir. Teknik adamlikta zor olan zaten pratik olan yanidir, yoksa bilgiye bizim kasabin oglu Sehmuz´da ulasabilir.
Taraftardaki sorun "bilinc" belirli bir bilince varip, haddini bilmektir. Herkesin elestiri hakki vardir, ama yapilanlarin cogu yapici elestiri degil. Bir teknik adamin futbolu bilmedigini iddia etmek gülünc bir durumdur. Bunu son 10 yilda her teknik adamamiza söyleyen taraftarimiz oldu, bugün Hamza´ya da söyleyenlerin olmasi normaldir o yüzden. Cünkü bilinc yok.
Ben o yüzden Teknik adamlari iyi ve kötü diye degil, kafamda basarili ve basarisiz olarak ayiririm. Su an basarili isler yapan Hamza hoca var, o yüzden bana sadece onu desteklemek düser.
Son düzenleme: