Hangi Taktik Dizilişle Oynamalıyız?

Hiç biri.

Galatasaray_SK

https://www.footballuser.com/1092515/Galatasaray_SK

ilk tercih 4-2-3-1 olmalı

---------------muslera----

veysel----semih--------hakan-------tarık

-------------melo---dzemaili--------------

pandev----------sneijder------------olcan

--------------------burak-------------------

ikinci kadroda 4-3-1-2 olabilir.

----------------muslera-----------------

tarık---------semih--------hakan-----olcan

----------dzemaili---melo----selçuk-------

--------------------sneijder---------------------

-------------pandev--------burak-----------

Özellikle Şampiyonlar Liginde 4-2-3-1 taktiği en etkili taktik olacaktır bu sisteme göre

---------------Muslera---------------

-Tarık--Semih-Chedjou-Telles-

------------------------------------------

---------Melo--------Dzemalli------

-Pandev-----Sneijder----Bruma-

---------------Burak------------------

[attachment=13008:1092539_Galatasaray_SK.jpg]

Ekli dosyalar

• 1092539_Galatasaray_SK.webp
    1092539_Galatasaray_SK.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 65
  • 1092539_Galatasaray_SK.webp
    1092539_Galatasaray_SK.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 87
transferleri oynatmak için ilginç formasyonlara gerek yok 4 2 3 1 de ısrarlı olunmalı.

3-5-2 denenmesi gereken bir taktik bencede özelliklede Tarık'ı almışken solda Telles sağ tarafta Tarık yaparak ortada Semih Koray Balta Zan 2'lilerinden 2'si Melo Selçuk Yekta Sneijder(sola yakın) Pandev (sağa yakın) Burak

352 değil benimkisi. 2122111 :DD

Telles zor forma yüzü görür artık.

Dzemaili ilk 11in banko oyuncusu olacak.

Pandev ve bruma tandemli değişir.

Chedjou melonun yedeği olacak

Balta solak olduğu için bir adım önde zana göre

4-3-3 ve türevleri. zaten prandelli de bunu uygulayacak

x

x x x x

x

x x

x x x

Orta alan rotasyonu; Melo Selçuk Yekta Dzemaili

Hücum; Olcan Burak Bruma Sneijder Pandev.. çok zengin ve alternatifli​

4-3-1-2 oynarız diye düşünüyorum

geriye düşersek

3-4-3 e dönülsün

4-3-3 ve türevleri. zaten prandelli de bunu uygulayacak

x

x x x x

x

x x

x x x

Orta alan rotasyonu; Melo Selçuk Yekta Dzemaili

Hücum; Olcan Burak Bruma Sneijder Pandev.. çok zengin ve alternatifli​

Muslera

Veysel semih hakan balta tarık

Selçuk melo

sneijder

Olcan Bruma

Pandev

4-2-3-1 sistemi takım için en ideal sistem.Burada bence kilit nokta ne olursa olsun ön tarafı kaliteli yabancılardan kurmak.Çünkü elimizde bulunan chedjou,telles gibi adamlar ekstra savunmacılar değil.Bir ujfalusi değilller.Bu yüzden en azından ligde savunmayı full yerli yapmak gerek.e

Kaleci konusunda bende bazen musleranın sinan bolatla yedeklenmesi gerektiğini düşünüyordum ligde ama özellikle dün karabükspor kalecisinin berbat performansını görünce çok çekindim o yüzden mecbur kalmadıkça muslerayı kesmemek lazım.Belki içeride çok kolay geçmesi gözüken maçlarda kullanabiliriz ama deplasmanda yenilecek ekstra bir golü zor çıkartırız sanki.

Selçuk ne olursa olsun bencede kesilmeli ama yabancı kontenjanından mecbur yazdık.İyi taraflarından bakmaya çalışıyorum selçuk temposuz falan ama en azından burak kankisinden farklı olarak topu biliyor.Sağına soluna pas atmayı biliyor.Pas oyununda sağında solunda yetenekli adamlar olursa en kötü haliyle bile sırıtmaz artı kadroda burak olmayınca her topu ona atmalıyım baskısından da kurtulur.Ayrıca ileride top tekniği iyi olan pandev oynadığında top orada kalacağı için selçukta ceza sahasına daha fazla girer.

Melo zaten oldukça iyi.Çok fazla izlememekle beraber konuşulanlara bakılırsa dzemaili yedek olsa bile meloyu dinlendirmede işimize yarayabilir.Direk olarak bazı maçlarda melonun yerine oyuna girebilir.Böylece yabancı alırken en azından 2 oyuncu çıkartmak zorunda kalmayız.Bir de melo artık öyle bir mimlendi ki adam her maç sarı kart görüyor neredeyse.Bu senede cezalı olacağı çok maç olacak bu yüzden dzemaili çok fazla yer bulur ligde.Zaten şampiyonlar liginde bir şekilde oynar.

Sneijderi zaten konuşmaya gerek yok yeri muslera ve meloyla beraber en banko adam.Kanatlarda olcan ve bruma çok fayda sağlayacaktır zaten herkes bu konuda hem fikirdir.Artı olcan gol sayısı çok fazla olan bir adam.

Pandev de buraktan sonra falcao etkisi yaratır.İleride çok fazla top tutar,artı harika asistler yapar.Artı sneijderin en iyi olduğu dönem olan 2010'da sneijder ile yan yana oynayan adamlardan biriydi.Sneijderi tamamlayacak adam ararken olabilecek en iyi ismlerden birini aldık.

4-3-3

Muslera

Veysel Semih Chedjou Tarık

Selçuk Melo Dzemaili

Olcan Burak Sneijder

Yapılabilecek çok şey var ama 5+3 adama kafayı yedirir.

Şunu söylim... Selçuk İnan Form Tutana kadar bi zahmet Ligde şu kadro çıksın.. Dinlenmek iyi gelir bence....

----------------- Muslera -----------------

Veysel---Zan/Koray/Balta-------Semih---Tarık

---------------------Cemo---Melo----------------------

Olcan-----------------Sneijder--------------Bruma/Pandev

---------------------------Burak---------------------------------

Bana göre tek forvet oynayıp golcüyü rakip defansın içine hapsetmek tuhaf olur.

Valla ben bu isin icinden cıkamadım. Hem Bruma hem pandev hem Dzemailiyi bir turlu birlikte oynatamdım ilk 11 de

Hemen oynatalım:

Sinan

Tarık Koray Semih Hakan

Melo Dzemaili

Pandev
Sneijder Bruma

Burak

ya da

Muslera

Tarık Chedjou Semih Hakan

Selçuk Dzemaili

Pandev
Emre Bruma

Burak

ve belki de

Sinan

Tarık Chdejou Semih Hakan

Selçuk Melo

Pandev Dzemaili Bruma

Burak

Ben hep 4-2-3-1 diziyorum tabi, alternatif dizilişlerde daha kolay kadroya girebilirler ama bana kalırsa da bu Dzemaili-Bruma-Pandev aynı anda ŞL maçları hariç çok nadir sahada birlikte olurlar.

Maç içinde:

Bruma<---->Pandev

Sneijder<---->Dzemaili

değişikliklerine alışırız artık bu sezon.​

Geri
Üst Alt