Yaklasik 10 gundur sehir disinda, kimi deplasman maclarina tarama amacli gittim.
Gitmeden once Sivas maci basligina "umarim E. colak oynar, bos yere gitmemis olurum" yazmistim. Sans iyi gitti. E. Colak ilk 11 basladi.
Kendisi hakkinda yaptigim raporu tamamen buraya yazamam ama bariz seyler var.
1)Biri alt yapidaki futbolculara, futbolun sadece topla oynanmadigini gostermeli. Emre Colak bu fizigiyle tempolu, zorlu ve sert maclari asla kaldiramaz. Cok zayif olmak degildir mesele. Hic cevik degil.
2)Kanat oynamis olabilir mecburiyetten. Ancak yinede oynadigi bolge itibariyle topu ayaginda fazla tutuyor. Gereksiz yere geri pas atiyor. Cesaretli paslar atamiyor. Kimi pozisyonlarda, atabilecegi iyi bir ara pasi ile gol pozisyonuna girebilecekken takim, kendisi Ali Turan'a donmeyi yegliyor.
3)Topu yanlis suruyor. O fizikle o sekilde topu suremezsin. Topu kendine saklayarak, ayaginin disiyla surerek, ve kendisini topun onune koyarak dribling yapiyor ancak bu fizikle yapinca, biraz sonra yere dusuyor. Bu fizikle oynanamaz zaten. Eger dribling yapmak istiyorsa, simdilik vazgecmeli.
4)Pozisyon bilgisi iyi. Dogru yerlerde duruyor. Bu pozitif bir yon.
5)Gayet iyi bir teknige sahip. Ancak tercih sikintisi cekiyor. Dedigim gibi, cesaretli paslar atmaya yonelmesi lazim. Cokta uygun anlar olusmustu halbuki.
F. Rijkaard'in dediklerini tam olarak yapmiyor.
Cok dogru direktifler verdi mac sirasinda Rijkaard. Yakin oldugum icin duyabildim. Ancak Emre Colak, bildigini okumaya devam etti.
Mental olarak cok zayif
6)Pas atarken, sag ayagini yere saglam basmiyor. Sag tarafa dogru yatiyor, guclu pas atmak icin ancak sag ayagini yere saglam basmadigi icin, yeterli gucu toparlayamiyor ve isabetli gitse pozisyon yaratacak paslari kisa dusuyor.