Harry Kewell Galatasaray'da efsane mi oluyor ?

Cevap: Harry Kewell Galatasaray'da efsane mi oluyor ?

Evet (Kısa ve Öz)

Kewell son 3-4 maçtır. Takımda alınan son adam olmuş durumda. Fiziken kendini ciddi anlamda iyi hazırlıyor maçlara. 90 dk da pres ve şıt çekecek gücü var.

Konuda Kewell'da Efsane oldu geçrkten de Kewell kesinlikle seneye en azından sneeye de bizimle olmalı ve Aslantepe Stadın da O gururu ve onuru yaşayarak oynayamalı.

50 bin kişi tarafında sezon sonu.. Harrry Kewell sesleri ile süepr şeklide uğurlanmalıdır.

Kewell çok iyi bir profesyoneldir dahası centilmendir de..

İnamotolara, Carruscalara alıştığımız için Kewell efsane gibi geliyor...

Kendileri hayranlık duyduğum çok iyi bir yabancıdır,fakat efsane olan Metin Oktay,Hagi,Hakan Şükür,Bülent Korkmaz'dır;olacak olan da Arda Turan'dır.. (inşallah :) )

Ben Kewell'in efsane olacağı günü söyleyeyim.

Kewell zaman olarak şurda 2-3 yılı kalmış bir futbolcu olduğu için ve Hagi kadar çok çok üstün yetenekleri olmadığından, performansını maç temposundan alan ve maç temposunun gittikçe düşeceğini varsayarsak Kewell ancak bir maç sırasında şöyle sağlam bir kavga ederse efsane olabilir :--))

Efsane olabirde olmayabilir de bu Kewell'a bağlı ama taraftarın gönlünde daha şimdiden kocaman bir yer edindi bunun ispatlarından biride derbiden sonra ki Buca maçında sadece Kewell'ın tribünlere çağrılmasıydı ama bir gerçek var adam hakikaten yüreğiyle oynuyor.

sanirim ortak cevap bu, herkesin Harry hakkinda durust, ornek bir futbolcu oldugunu tekrarliyor, ama bir haci olmasi icin tek basina takimi maclarda sirtlamasi lazim, ve "tek" basina kupalar kazandirmasi lazim, heleki avrupa arenasinda,

ve bu ozelligi malesef yok, cok iyi bir oyuncu, kondisyonunu tum maca yayamazsa bile oynadigi cogu macti artilarini sahaya dokuyor, ama bir Hagi klassindaki bir futbolcudan cok uzak.

o yonden efsane olmasi icin cok zor veya gelecek sezon kontrati uzatilir ise, bu yazdigim ornekleri gerceklestirir ise ozaman kesinlikle aday olur, ama su anlik

senin verdigin gibi kisa ve oz:

Hayir.

O dediğiniz artık günümüz futbolunda yer almayan birşey. Örneğin bir Messi bile arkasında İniesta, Xavi ikilisi olmadığında zorlanabiliyor. Futbol bir takım oyunu ve başarı takım ile gelir. Birileri ön plana çıkar, sevilir, sayılır. Fakat matematik defterinize 1 sayısı yazsanız ve soluna 4 tane sıfır eklerseniz o 1 birşey ifade etmez. Ama sağına eklediğinizde büyük bir rakam oluşur. Kewell'da böyle nitelendirebilir. ;)

O dediğiniz artık günümüz futbolunda yer almayan birşey. Örneğin bir Messi bile arkasında İniesta, Xavi ikilisi olmadığında zorlanabiliyor. Futbol bir takım oyunu ve başarı takım ile gelir. Birileri ön plana çıkar, sevilir, sayılır. Fakat matematik defterinize 1 sayısı yazsanız ve soluna 4 tane sıfır eklerseniz o 1 birşey ifade etmez. Ama sağına eklediğinizde büyük bir rakam oluşur. Kewell'da böyle nitelendirebilir. ;)

Hagi hem o saydığınız adamlar gibiydi, hem de tek başına maç aldırırdı. O yaşında bile topla beraberken tempoluydu(Kesinlikle şu an kewell'ın olduğu gibi değildi ya da alexin. Tek vuruş, tek pas adamı değildi yani). Şutlarını, frikiklerini asistlerini saymaya falan gerek yok. Vizyon kazandırmış bir adamdı. Kewell da böyle bir olay yok. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan müthiş bir profesyonel o. Hagi şöyle derdi;

"Maç kaybettiğinde ağlamayan oyuncu, yıldız olamaz."

Bunu maçın her dakikasında hırsıyla gösterirdi. Hissederdiniz onu. Saçma hareketler yaptığı zamanlarda olurdu tabii ama bu yüzden efsane oldu biraz da... Hagi ile kıyaslanabilecek br oyuncu değil kesinlikle.

Hagi hem o saydığınız adamlar gibiydi, hem de tek başına maç aldırırdı. O yaşında bile topla beraberken tempoluydu(Kesinlikle şu an kewell'ın olduğu gibi değildi ya da alexin. Tek vuruş, tek pas adamı değildi yani). Şutlarını, frikiklerini asistlerini saymaya falan gerek yok. Vizyon kazandırmış bir adamdı. Kewell da böyle bir olay yok. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan müthiş bir profesyonel o. Hagi şöyle derdi;

"Maç kaybettiğinde ağlamayan oyuncu, yıldız olamaz."

Bunu maçın her dakikasında hırsıyla gösterirdi. Hissederdiniz onu. Saçma hareketler yaptığı zamanlarda olurdu tabii ama bu yüzden efsane oldu biraz da... Hagi ile kıyaslanabilecek br oyuncu değil kesinlikle.

Hagi bir efsane, onun sahada olması bile güven verirdi. O zamanki futboldan bu zamanki futbola kadar çok büyük farklılıklar oldu, ama arkık futbol ağırlaştı. Yani fizik kondüsyonuna dayalı bir futbol oldu. Emre Çolak bugünkü yeteneği ile süper ligde oynayamazmıydı ? Oynardı ama o fizikle ezilirdi ve çürüyüp giderdi. Zamanında takım Hagi'nin üzerine kuruluydu. Tıpkı bugünkü Alex gibi. Alex olmadığında Fenerbahçe'nin bir hiç olduğunuda varsayabiliriz.

Kewell ile Hagi'nin arasında üç benzerliği net şekilde görebiliyorum.

-Ustalıkları / Sol ayakları

-Futbol zekaları

-Saha içindeki profesyonellikleri (Hagi her ne kadar biraz çirkef olsada sahada müthiş profesyonel bir oyuncuydu)

Yani bu elementleri bir kutunun içinde düşündüğümüzde Kewell benim için çoktan Efsane olmuştur.

Hagi bir efsane, onun sahada olması bile güven verirdi. O zamanki futboldan bu zamanki futbola kadar çok büyük farklılıklar oldu, ama arkık futbol ağırlaştı. Yani fizik kondüsyonuna dayalı bir futbol oldu. Emre Çolak bugünkü yeteneği ile süper ligde oynayamazmıydı ? Oynardı ama o fizikle ezilirdi ve çürüyüp giderdi. Zamanında takım Hagi'nin üzerine kuruluydu. Tıpkı bugünkü Alex gibi. Alex olmadığında Fenerbahçe'nin bir hiç olduğunuda varsayabiliriz.

Kewell ile Hagi'nin arasında üç benzerliği net şekilde görebiliyorum.

-Ustalıkları / Sol ayakları

-Futbol zekaları

-Saha içindeki profesyonellikleri (Hagi her ne kadar biraz çirkef olsada sahada müthiş profesyonel bir oyuncuydu)

Yani bu elementleri bir kutunun içinde düşündüğümüzde Kewell benim için çoktan Efsane olmuştur.

Kewell çok iyi bir solak ve müthiş bir zeka. Hagi ise dünyaya gelmiş en iyi solak ve zekalardan. O yüzden hagi efsane kewell efsane dersek, aynı kefeye koymuş oluruz, ben koymam. Ha, başka alanlardan bahsetseydin onu tartışırdık. Çok iyi Galatasaraylı falan gibi. Ancak bu yazdığın özelliklerle benim gözümde efsane değil henüz. Dünya değişti falan diyorsun ama hagi'nin 4 alt modeli alexin ne kadar etkili olduğu malum ligimizde. Keşke bir şansımız daha olsa onu seyredebilmek için...

Ama illaki bir benzerlik söylememi istersen; gol attıktan sonra gözlerindeki o mutluluk ve çocuk gibi sevinçlerini gösterebilirim. Hagi o karizmasıyla 35 metreden bir tane çakardı, sonra gözlerinin içi gülerek değişik hareketler yapardı. Kızardım o zamanlar biraz, daha ağır olsun falan isterdim, polat alemdar bakışları atsın etrafa psikopat psikopat(o zamanlar polat yoktu tabii, tony montana diyelim o yüzden. ). Sonradan ne kadar değerli olduğun anladım. Kewell sayesinde birkez daha hatırladım. Çünkü o da aynı... Bu da oldukça güzel bir olay.

Kewell çok iyi bir solak ve müthiş bir zeka. Hagi ise dünyaya gelmiş en iyi solak ve zekalardan. O yüzden hagi efsane kewell efsane dersek, aynı kefeye koymuş oluruz, ben koymam. Ha, başka alanlardan bahsetseydin onu tartışırdık. Çok iyi Galatasaraylı falan gibi. Ancak bu yazdığın özelliklerle benim gözümde efsane değil henüz. Dünya değişti falan diyorsun ama hagi'nin 4 alt modeli alexin ne kadar etkili olduğu malum ligimizde. Keşke bir şansımız daha olsa onu seyredebilmek için...

Ama illaki bir benzerlik söylememi istersen; gol attıktan sonra gözlerindeki o mutluluk ve çocuk gibi sevinçlerini gösterebilirim. Hagi o karizmasıyla 35 metreden bir tane çakardı, sonra gözlerinin içi gülerek değişik hareketler yapardı. Kızardım o zamanlar biraz, daha ağır olsun falan isterdim, polat alemdar bakışları atsın etrafa psikopat psikopat(o zamanlar polat yoktu tabii, tony montana diyelim o yüzden. ). Sonradan ne kadar değerli olduğun anladım. Kewell sayesinde birkez daha hatırladım. Çünkü o da aynı... Bu da oldukça güzel bir olay.

Hagi ile aynı kefeye konamaz tabi, hiç bir efsane bir başkasıyla kıyaslanamaz bana göre. Ama benim için efsanedir orası ayrı. Dediğim gibi oyun şablonunu Arda'ya kursan oda asist ve gollerini her halükarda dizebilir. İspanya gol kralı Güiza bile topa vurmaktan aciz bu ligde.

Karizma dedinde aklıma geldi, Hagi ve Kewell. Harbiden karizma ikiside. :)

adam cokdan legend :D seviyorum kewell ı valla gerisi hikaye

kesinlikle katiliyorum soyledikerine, benim belirtmek istedigim not o Efsanelesmek olayin kriterlerini one getirmekti, ki senin dedigin gibi bugunun futbolunda o "haci" futbolunu sergilemek cok cok zor.

:2_thumbs_up_-_anima

kesinlikle katiliyorum soyledikerine, benim belirtmek istedigim not o Efsanelesmek olayin kriterlerini one getirmekti, ki senin dedigin gibi bugunun futbolunda o "haci" futbolunu sergilemek cok cok zor.

:2_thumbs_up_-_anima

O yüzden Hagi hagi oldu zaten;):)

kewell.jpg

Just DON'T! do IT !

Galatasaray taraftar oluşumu ultrAslan'dan Harry Kewell'a büyük onur !

Bu hafta sonu Galatasaray ile Manisaspor arasında oynanacak olan TSL 13.hafta karşılaşmasında uA büyük bir organizasyon düzenleyerek tribünleri şenlendirecek. Kewell'ın 1.5 sezondur CimBom'da gösterdiği performans ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanması ve daha da önemlisi Sarı Kırmızı renklere gönül veren taraftarların takımda en çok görmekten keyif duyduğu isimlerin başında gelmesi, bu sezon sonunda Avustralya'lı oyuncunun kontrat süresinin bitecek olması dolayısıyla ultrAslan'ı harekete geçirdi. Ali Sami Yen stadında oynanacak olan Galatasaray - Manisaspor karlaşmasında uA'nın kapalı tribünde büyük bir Harry Kewell posteri açarak ve ''Stay, stay with us, Harry Harry Kewell !'' yazısıyla Süper solağa ''KAL'' mesajı vermesi bekleniyor.

Arthur Unal.

Yüzü güler eminim görünce kendini :D

Benim için çoktan efsane oldu bile.

Efsane olacak bir başarısı yok takımda ve genelde efsaneler bireysel olarak is yapabilen futbolculardır ör:Hagi,Maradona,Pele,Eusebio vs

31.bmp

Stunning Kewell survived Galatasaray !

Galalatasaray'ın TSL 13.hafta kapanış maçında Ali Sami Yen stadında Manisaspor'la 1-1 berabere kalması, taraftarlarda büyük bir şok etkisi yarattı.

Zirve'nin el değiştirebileceği bu karşılaşmada Galatasaray 38'de Harry Kewell'ın ayağından kaydettiği golle 1-0 öne geçmesine rağmen, 82'de Manisaspor'un kullandığı bir korner atışında boşta kalan Kanada'lı Simpson skoru 1-1'e taşıdı. Son 8 dakika + 5 dk uzatmada rakip kalede baskı kuran ve çok müsait pozisyonlar bulan Galatasaray skoru ve puan tablosundaki yerini değiştirecek golü bulamayınca maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Avustralya'lı süper solak bu karşılaşmada bulduğu golle Galatasaray formasıyla çıktığı
62. resmi maçında 24.golünü kaydetti.

Arthur Unal.

Ayak içiyle çok güzel düşündü ama o top girmedi işte içeri.Lanet olsun ki girmedi.

Geri
Üst Alt