- 16 Haziran 2010
- 203.123
- 154.972
- 6.838
İbrahim Hatipoğlu bugün açıklamalarda bulundu.
İbrahim Hatipoğlu: "Kazandığımız en zor şampiyonluklardan biriydi. Çünkü sezon boyunca yaşadıklarımız ve yaşananlar, başka bir sezonda karşımıza hiç çıkmadı. Bu şampiyonlukta çok emek var."
İbrahim Hatipoğlu: "Geçen bayram arefesinde Beşiktaş'la maç yapmıştık, taraftarlarımızı üzmüş ve bayrama üzgün girmelerine sebep olmuştuk. Ancak bu bayrama, dünyanın her yerindeki Galatasaraylılar mutlu girdi. Önceki bayrama mutsuz giren taraftarlarımızı bu bayramda mutlu ettiysek bu gurur bizim için değerli."
- "Kırılma anları?"
İbrahim Hatipoğlu: "Biz sezon başında inanmıştık. Kırılma anlarının ilki, bizim ilk kamp dönemimiz olarak görüyorum. Avusturya kampına gittiğimizde 'Galatasaray iki sene üst üste şampiyon oldu, doyuma ulaştı, artık olamaz' diye algı oluşturuldu. Hatta bu havanın kampta oyuncularımıza yansıdığını hissetmiştik. Oyuncularımızı tekrar şampiyon olacağımıza inandırmaya çalıştık. Maruf Güneş, ben, Cenk Ergün ve özellikle de Kaptan Muslera, büyük bir kaptanlık örneği gösterdi."
İbrahim Hatipoğlu: "Erden Timur’a ilk 2 sezon gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederim. O gittikten sonra bir hava yaratıldı, Galatasaray 2 sene üst üste şampiyon oldu, bir daha olamaz’ diye algı yapıldı. Biz tarihi bir başarı kazandık ve iyi kadro kurduk. Avrupa’da da başarılı olmak istedik."
İbrahim Hatipoğlu: "İç sahada 4-3 kazandığımız Trabzonspor maçını kırılma anlarından biri olarak görüyorum. Abdülkerim'in müdahalesiyle gol yemekten kurtulduk, Batshuayi golüyle galibiyete ulaştık. Abdülkerim'in o müdahelesi hayati bir müdahaleydi. Geldiği günden beri hep üstüne koyuyor."
İbrahim Hatipoğlu: "Son 6 sezonun 4'ünde şampiyon oldu hocamız Okan Buruk. Bu müthiş bir istatistik. Kırdığı rekorlarla başarısını tüm kamuoyuna kabul ettirdi. 152 maça çıkmışız 112 tanesini kazanmışız Okan Buruk'la birlikte. 3 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa. Bu müthiş bir başarı. Kendimizle yarıştık rekorlarla."
İbrahim Hatipoğlu: "Yapıdan bahsedenlere somut verilerle cevap vermek istiyorum.
- Bu sezon en çok gol atan takım Galatasaray.
- Kalesini en fazla gole kapatan takım Galatasaray.
- Topla oynama yüzdesinde zirvede Galatasaray.
- Net gol pozisyonunda zirvede Galatasaray.
- Rakip ceza sahasında topla buluşmada zirvede Galatasaray."
- En fazla şut çeken takım Galatasaray.
- En fazla kafa golü atan takım Galatasaray.
- Duran toptan en fazla golü atan takım Galatasaray."
- 36 haftayı lider bitiren takım Galatasaray."
- "En az gol yiyen takım Galatasaray."
- "11 puan farkla şampiyon Galatasaray."
- "Yeni sezon transfer politikasında kendi aranızda görüşme yaptınız mı?"
İbrahim Hatipoğlu: "Galatasaray'ın transfer politikası her zaman için var. Şu an çok iyi bir takımımız var ama Avrupa ile yarışmak için takviyeye ihtiyacı olduğunu başkanımız da hocamız da dile getirdiler. Teknik direktörümüzün söyleyeceği bölgelere Avrupa'da başarıyı getirecek oyuncuları takıma kazandırmak amacımız. Bu yıl hedefimiz Avrupa'da başarılı olmak. Gruptan çıkmak bizim için en önemli başarı ayağı."
İbrahim Hatipoğlu: "Galatasaray’ın zaten çok iyi bir kadrosu var ama Avrupa’da başarı için takviyeler yapacağız. Çok fazla oyuncuya ihtiyacımız yok. Başkanımızla birlikte 4 ya da 5 oyuncunun Galatasaray'ın ihtiyacını karşılayacak sayı olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş yıllara göre daha geniş zamanımız var ama fırsat transferi diyerek işi sonuna kadar bekletmek olmaz."
İbrahim Hatipoğlu: "Bir kere Günay var. Onun hakkını yememek lazım. Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri."
- Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ilk maçına yeni kalecisiyle çıkacak mı?
İbrahim Hatipoğlu: "Yeni kaleciyle çıkar mı bilmiyorum ama bir kaleci daha transfer etmiş olarak çıkar. Kalede kim olacağına hoca karar verir."
İbrahim Hatipoğlu: "Muslera, annesine verdiği sözden dolayı 1 yıl daha ülkesinde oynamayı planlıyor."
- Osimhen'in geliş süreci nasıldı?
İbrahim Hatipoğlu: "Biz Adana Demirspor maçını oynamayı bekliyorduk. Bir telefon geldi Gardi'den, 'Böyle bir oyuncu var düşünür müsünüz?' dedi. Osimhen'i bize önerdiklerinde, forvete ihtiyacımız yoktu ama önerilen isim Osimhen'di. Daha sonra Okan hocanın yanına çıkana kadar o kendisini de aramış. Okan hocanın en cesur kararı 'İki santrfor oynarım alabiliyorsak alalım' dedi. Biz 48 saat geçmeden Osimhen'i İstanbul'a getirdik. Video görüşmesi yaptık, Cenk Ergün vardı o zaman, 'Galatasaray'a gelir misin?' sorusuna 'Ben Galatasaray'a gelirim' dedi. Onyekuru yakın arkadaşıydı ciddi bilgileri vardı Galatasaray hakkında."
İbrahim Hatipoğlu: "Osimhen, ilk görüşmemizde ona gelip gelmeyeceği sorulduğunda 'Galatasaray'a gelirim' dedi. 'Ben hiçbir yere gitmeyeceğim sezon sonuna kadar buradayım' dedi. Devre arasında çok teklif vardı, görüşme bile yapmadı. 'Şampiyonluğa konsantreyim' dedi."
"Osimhen kalacak mı?"
- İbrahim Hatipoğlu: "Keşke cevabını verebilsek."
İbrahim Hatipoğlu: "Abdullah Kavukcu, George Gardi ile birlikte Osimhen sürecini yönetiyor. Kolay bir süreç değil. Ben şuna inanıyorum. Her geçen gün Osimhen'in Galatasaray'da kalma şansını arttırıyor. Önemli teklifler var. Ancak ben Osimhen'in çok kolay vereceğini düşünmüyorum. Süreç uzayabilir. Bunu herkesin anlayışla karşılamamız lazım. Biz onun kalmasını istiyoruz. Ama netice olarak Galatasaray'ın bir ekonomik gücü ve büyüklüğü var. Doğru rakamlarla bu trasferi yapmak için Abdullah Kavukcu uğraşıyor."
İbrahim Hatipoğlu: “Osimhen'i bu sezon bonuslar dahil toplam 9 milyon euro'ya oynattık. Transfer başarısı budur."
İbrahim Hatipoğlu: "Umarım Galatasaray'ın yönetebileceği rakamlarla Osimhen transferi gerçekleşir. Detayları konuşmak doğru olmaz. Bunlar dinamik süreçler. Osimhen, Galatasaray'ın oyuncusuydu. Son takımı Galatasaray. Burası onun evi. 1 yıldır burada yaşıyor. Görüşmeler devam ediyor. Rakamlar görüşülür, artırılır ayrı konu. Revize teklif falan doğru değil. Galatasaray, imkanları ölçüsünde Osimhen'i mutlu edecek, sürdürülebilir ekonomik yapısını, limitlerini... Kulüplerin uymakla yükümlü olduğu hem TFF'nin hem UEFA'nın kuralları var. Bunları da dikkate alarak, en iyi şartlarda bu transferi gerçekleştirmek için çalışıyoruz."
- "Kiralama bedeli Osimhen'in bonservisinden düşürülecek diye şeyler konuşuluyor?"
İbrahim Hatipoğlu: "Bunlar doğru bilgiler değil. Bir kiralama bedeli ödemedik. 75 milyon Euro çıkış maddesi var. Bu her takım için aynı."
İbrahim Hatipoğlu: "Hani bir laf vardır ya 'Kolej takımı' diye... Kolej takımı değiliz tabii ki bizimkiler daha tecrübeli oyuncular. İçerde o kadar iyi atmosfer vardı ki başarıyı getiren önemli şeylerden biri buydu. Bunun baş mimarı da Okan Buruk."
- Siz Osimhen tranferini ekonomik olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
İbrahim Hatipoğlu: "Az önce söylemeye çalıştım, Galatasaray'ın bir limitleri var. Bizler bu bütçelere kaldığımız için bu süreci uzatıyoruz. Rahmetli Mustafa başkanın bir demeci vardı 'Ben çekleri yazar gönderirim gelenler ödesin' diye, Galatasaray böyle yönetilmiyor. Galatasaray altından kalkamayacağı yükün altına girmez. 'al sana bu kadar' aldın kahraman oldun. Bu kolay tarafı. Biz Galatasaray'ın ekonomik gücüne göre teklifler oluşturuyoruz. Bu teklifler ölçüsünde olması önemli."
İbrahim Hatipoğlu: "Herkes müsterih olsun; Galatasaray'ın imkanları Osimhen'in burada kalmasını sağlayacak imkanlar haline gelmiş durumda."
- Cuesta transferi nasıl gerçekleşti?
İbrahim Hatipoğlu: "Büyük geliyoruz diyenler var, geliyoruz diyenler var. Onlardan bahsetmeden bu sezonu değerlendirmek olmaz. Oyuncuların hiçbirini, hiçbir yönetici kendi isteğiyle getiremez. Galatasaray'ın scoutu var, futbol aklı var. Oyuncu seçimlerinde de Okan Buruk'un mutlaka onayı olur. Yöneticiler olarak biz görüşmeleri yaparız."
İbrahim Hatipoğlu: "Transfer ekibi hakkında algılar yapılıyor, biz son derece konsantreyiz. Herkes verilen göreve odaklanmış durumda. Maruf bey, Abdullah bey ve ben başkana bağlıyız. Galatasaray bir başkan kulübüdür."
İbrahim Hatipoğlu: "Osimhen, Batshuayi ve Sara'yı nasıl transfer ettiysek Cuesta'yı da benzer şekilde ettik. Sosyal medyada özellikle İbrahim Hatipoğlu üzerine yönlendiriliyor. Bir yönetici olarak oyuncu ve teknik direktörümü korumakla görevliyim. Paratoner olarak eleştirileri alıp onları koruyorsam rahatsız olmam. Yeter ki eleştiri boyutunda kalsın."
- Sanchez'in Cuesta önerisi oldu mu?
İbrahim Hatipoğlu: "Önerisi değil. Görüşünü sorduğumuzda olumlu bir dönüşü oldu. Kendisi de söyledi. Belçika liginde oynamış oyuncudan bahsediyoruz. Copa America'da finale kadar gitmiş, finale kadar bir gol yemiş oyuncudan bahsediyoruz."
- Transfer komitesiyle (Abdullah Kavukcu ve Maruf Güneş) aranız nasıl?
İbrahim Hatipoğlu: "Gayet iyi ilişkimiz var. Birlikte yemek yiyoruz, deplasmanlara gidiyoruz."
İbrahim Hatipoğlu: "Biz bu camiada nasıl davranılması gerektiğini bilen insanlarız. Galatasaray'da görev alınmaz, verilir. Başkanımız bize görevler verdi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. 'Taş taşı' derlerse taş taşırız, 'bekçi ol' derlerse bekçi oluruz."
İbrahim Hatipoğlu: "Büyük geliyoruz diyenlerin algıları değil, sahadaki futbol kazandı."
İbrahim Hatipoğlu: "2006'da Denizli'de galip gelsen şampiyonsun, 2010'da kendi evinde Trabzon'u yensen şampiyonsun, uydurulan Play Off'ta Galatasaray'ı yensen şampiyonsun, 2021'de kendi evinde Sivasspor'u yensen şampiyonsun, hiçbirini yapamamışsın, şampiyon olamamışın, algılarla avutmuşsun, şimdi kendi camialarıyla hesaplaşmak zorunda kalıyorlar."
İbrahim Hatipoğlu: "Ali Koç'un başkanlık döneminde Galatasaray'da 3 başkan ve sadece 3 teknik direktör değişmiş. Aynı dönemde rakibimiz Fenerbahçe 8 teknik direktörle çalışmış. Biz de zaten başarısız olduğunuzda camia sizi gönderiyor. Galatasaray'ı farklı kılan bu."
İbrahim Hatipoğlu: "Cuesta listemizdeydi. Transferin kapanmasına birkaç gün kala listemizdeki 3 oyuncudan bir tanesiydi. Herkes bir oyuncun şartlarını görüşmek üzere görev aldı. Ben de Cuesta ile görüştüm. Tüm şartları masaya koyduk. Sonunda da buna göre ortak karar verildi. Benim şu oyuncuyu öneriyorum demem mümkün değil. Ben haddimi bilen biriyim. Teknik konuyu ben hocamla konuşmam. Biz yönetici olarak, Abdullah Bey de Maruf Bey de aynı durumda. Biz teknik tarafa karışmayız. Koskoca Okan Buruk'la, teknik ekibiyle oyuncuyu teknik olarak değerlendirmek mümkün değil."
- "Hatipoğlu Gardi ile çalışılmasını istemiyor diye söylenti var?"
İbrahim Hatipoğlu: "Galatasaray'da son üç yılda flaş transferlere imza atmış biri. Birlikte çalıştık. Galatasaray Kulübü ön yargısız en doğru yolla çalışmayı tercih eder. Gardi ile de başkasıyla da Galatasaray menfaatine her oyuncu hakkında görüşürüz. Böyle bir şey nasıl türetiliyor anlamıyorum."
İbrahim Hatipoğlu: "Gardi, Galatasaray'da önemli transferlere imza atmıştır. Bundan sonra da bizimle birlikte önemli işlere imza atacaktır diye düşünüyorum."
- Pasta fotoğrafını keşke çektirmeseydim dediniz mi?
İbrahim Hatipoğlu: "Hayır."
İbrahim Hatipoğlu: "Pasta konusu hem mizah olarak güldüğüm ama ağır hakaretlere de maruz kaldığım konu. Tottenham maçı sonrasıydı, tüm taraftarlarımızın final hayal ettiği bir maçtı. Misafir olarak katıldığım hiçbir şekilde insiyatifimin olmadığı akşamda bir fotoğraf paylaşıldı. Pastanın şeklini sosyal medyada gördüm."
İbrahim Hatipoğlu: "Artık pasta gördüğümde hangi pozisyonda durmam gerektiğini çok ciddi düşünüyorum."
- Yenikapı kutlamaları hakkında eleştiriler oldu?
İbrahim Hatipoğlu: "Bu işe emek veren arkadaşlarımıza ciddi eleştiriler oldu ama ben Yenikapı kutlamalarını başarılı olarak görüyorum. Cesaret gereken bir şeydi. Orada da bir komite vardı. Orada da bir kişi suçlandı. Sosyal medyada böyle bir linç kültürü var. Eray bey ve ben eleştirildim. Ben o komitede yoktum ama oradaki arkadaşlarımız 3-4 gün eve gitmedi."
İbrahim Hatipoğlu: "Icardi'nin sazı bıraktığı yerden alacağına inanıyorum. İyi çalışıyor. Tedavi programına harfiyen uyarak uyuyor. Hatta bir miktar önünde gidiyor. Sezon açılışında gelip çalışmalara başlayacağını düşünüyoruz."