Hayırlı Cumalar

Hayırlı Cuma'lar...:rose:

yok..

ibrahim içindeki putları yıktı..

muhammed de putsuz haliyle oraya dönüp tapının dedi..

islamiyet öncesi putperestler kabeye dönüp tapınırdı.. islamiyet sonrası müslümanlar da aynı adeti bozmadı..
Ben sanki ibrahim yaptı, hatta yaparken cinlerde kendisine yardım etti gibi bir hikaye hatırlıyor gibiyim abi. Cübbeli mi anlatmıştı yoksa :asd22:

yok..

ibrahim içindeki putları yıktı..

muhammed de putsuz haliyle oraya dönüp tapının dedi..

islamiyet öncesi putperestler kabeye dönüp tapınırdı.. islamiyet sonrası müslümanlar da aynı adeti bozmadı..

Evvela Kudüs daha sonra Kabe. Miraç sonrası olan bir hadise yanılmıyorsam.

Ben sanki ibrahim yaptı, hatta yaparken cinlerde kendisine yardım etti gibi bir hikaye hatırlıyor gibiyim abi. Cübbeli mi anlatmıştı yoksa :asd22:

kabe çok eski bir yapı.. tam olarak ilk ne zaman yapıldığı bilinmiyor.. defalarca yenilendiği tahmin ediliyor.. ibrahim muhtemelen yeniden inşa etmiştir.. orjinal yapan kişi olduğu sadece bir rivayet.. kesin tarihsel bir cevabı yok diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.. daha çok araştırmam gerekebilir..

Biraz geç oldu ama hayırlı cumalar arkadaşlar. Umarım gününüz iyi geçmiştir.

bugün de dünyanın en büyük putu kabeye dönüp hayırlısıyla cumamızı eda edeceğiz..

kainatın yaratıcısı yüce Allah da zaten insan yapımı bir bina olan kabeye doğru dönmemizi istiyor ki, daha bütün ilahi dinlerden önce kabeyi putperestlere yaptırtmış ve çok önceden içine putları doldurtmuştur..

sonra efendimiz muhammed devrim yapıp içindeki putları kaldırtmış ve artık putlu olarak değil putsuz olarak kabeye döneceğiz demiştir..

hayırlı cumalar sevgili dindaşlarım

kabe çok eski bir yapı.. tam olarak ilk ne zaman yapıldığı bilinmiyor.. defalarca yenilendiği tahmin ediliyor.. ibrahim muhtemelen yeniden inşa etmiştir.. orjinal yapan kişi olduğu sadece bir rivayet.. kesin tarihsel bir cevabı yok diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.. daha çok araştırmam gerekebilir..
Karar ver. Hem diyorsun putperestlere yaptırmış hem de ilk olarak kimin yaptırdığı bilinmiyor.

Karar ver. Hem diyorsun putperestlere yaptırmış hem de ilk olarak kimin yaptırdığı bilinmiyor.

Kimin yaptığı bilinmiyor derken, hangi putperestin yaptığı bilinmiyor.. yoksa bırak müslümanlığı, hristiyanlıktan bile daha eski bir yapı..

Müslümanların yapmadığı kesin.. bilinmiyor dediysek, müslümanların yapmadığı biliniyor..

Hayırlı cumalar dua edelim GS'miz için

Hayırlı Cuma'lar...:rose:

Hayırlı Cumalar :rose:

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Hayırlı cumalar dualarımız kulübümüz için

CxiRppaWEAEe3ix.jpg

Hayırlı cumalar renktaşlar,neşeniz daim olsun :)

Geri
Üst Alt