Işsiz olduğum bir dönem vardı bundan 13-14 sene falan önceydi. o zamanlar Hayri beyaz eşya dükkanı açmıştı yeni yeni işletiyor, dukkan agzına kadar mal dolu.
Bende borç harç nedeniyle kahveye falan çıkamıyordum arkamdan esnaf ahalisi konuşur olmuş. Kasap alper, bana doruğun şu kadar borcu var, manav uğur iz ise bana da şu kadar... tabi bunlar hayrinin kulağına gitmis icerlemis.
Ertesi gün çaycı murat durmaz ile vcd osman seden dukkanin onunde tavla oynarken, tabure alip hayride yanlarina oturrmus. Daha selam vermeden, Osman başlamış; ha bu dorugu gorursem vuracağum. Bağa çok borcu vardur onin deyince yeter be deyip tavlaya vurdugu gibi devirip sinirle dükkanina gitmis.
Çırağı Onur üründü ile haber yollamış bizim eve. Hanımda ben eve gidince söyledi beyaz esyacı hayri seni çagiriyor diye. Dedim hanım hayirdirr yoksa benden habersiz borc mu yaptın??
Eteğini toplayıp koltuğa dizini kurup oturdu. Yok valla bey çıragi geldi, doruk ağabey dukkana gelsin göruselim bu böyle olmaz demis.
Hayri ağabey bulur bir caresini deyip dogruca sabah dükkana gittim.
Bana doruk bu senin halin hal değil. Cok acilmissin bak kulagima geliyor kendine gel neden bize danismiyorsun cevremiz genis sana is buluruz ?
Agabey günlerdir boyleyim kime gittiysem, kapı hep yüzume kapandı cok mutsuzum.
Hayri agabey belli, yüzünden düsen bin parça sen simdi eve gideceksin borc harc dusunme hepsi hallolur. Yüzün gülsün biraz yav. Onurrr bizim şu teknolojisi harikasini bir getir hele
Ustam hangisi soni mii?
Hee la getir slim kasa getirr. Doruk nasil birsey biliyor musum camm gibi cam akiyor resmen japonlar yapiyor bu işi.
Derken jelatinli ps3 kucagima birakti. Al aksam oyna moralin bir keyfin yerine gelssin yuzun gülsün yahu, iş konusunu da sen kafana takma hallederiz
Sonra eve ps3 ile dönünce benim sıpalar nasilda sevindi anlatamam ben bilmem tabi nasil kurulur ama cok mutlular. Gece uyumadan evvel yuzumun guldugunu gorunce hanim elimi tuttu ve ben sana demistim hayri agabey yardim eder diye.
Çok sukur deyip hazir elimi tutunca bir boynuna öpmeye sokuldum. Hanim ani refleksle arkasini donup yat artik adam sabahtan arar ayip olmasin dedi.
Ertesi gün oldugunda hayri agabey aramamisti. Sonraki günde ama ekmek aslanin agzinda ha deyince bulunmuyor. Bende nasilsa hayri ağabey beni arayacak diye evden cikmiyordum gunduzleri cami acik bir sekilde sokaktan gecenlere kulak kabartiyordum.
Sonraa kasap alperin sesini duydum. O pust benden veresiye istedi sonra verriirm dedi 3 ay oldu hala veremedi. Sonra Hayri ağabey sorma alperim benden de gecen hafta oyun konsolu aldı bekliyoruz ki borcunu ödesin. Bunlar pahalı makineler bizde eve ekmek göturuyoruz veresiyeyle olmaz ki diye ağlaniyordu..
Baktim alpeer ile osman eliyle hayrinin omzunu ovuyor. O an anladim ki esnafla sirf konusacak konusu olsun diye bana ps3 vermis. Esnaflar onu içlerine almış akabinde belediye baskanligina giden yolunun kapilarini acmisti....
Haaa ps3 ün yaninda, icinde oyun falanda yokmus cocuklar bir bokta oynayamamistii. Sagolsunnnn