Hazırlık Maçı | ABD 2-1 Türkiye | M.S | 1 Haziran | Show TV

Hepsi bir maglubiyet sonrasi firsat bulan birer ciban... "Chaos futbolu ile sadece Türkiye´de basarili olursun iste" diye UEFA Cupasi ile Milli Takim ile Avrupa Sampiyonasi yarin finali görmüs hocaya sesleniyorlar"... Fatih Terim Türkiye´yi Avrupa Sampiyon´u yapsa, belirli kesimin yine bir bahanesi cikar herzamanki gibi. Cünkü ruhlari ezik, egolari büyük ve kiskanclar... Türkiye´de basarili insan kiskanilir, hele hele böyle Terim gibi koydu mu lafi oturtan bir tip ise....

Offffcddgf

tAp@tALk xD

alt tarafi 20 yillik futbol mazisi olan,ülke genelinde pek ragbet görmeyen bir spor dalinda fifa ülkeler siralamasinda 14. siradayken, futbol pesinde 100 seneden beri kosturan bir ülke nasil 39.sirada olabiliyor..gülermisin aglarmisin?:)

Biri Dünya´nin en büyük Spor Ülkesi, digerinin bir Spor Ülkesi ile uzaktan yakindan alakasi olmadigina ragmen vatandaslari tarafindan dev aynasinda görülen gariban bir Türkiye... Sen istersen iki yüz sene futbolun pesinden kos, adamlar senin bir attigin adima karsi 10 tane adim atiyorlar...

1. Para yok

2. Egitim yok

3. Sistem yok

4. Ülkede huzur yok

Bu dört unsur zaten bir birine bagli...

Galatasaray'da oynattığı kaos futbolunu milli takıma da taşımış.

Takımın en ufak savunma kurgusu yok.Cidden yok yahu.Ne alan daraltma ne yardım ne başka bir şey...

O yüzden iki sene üst üste, hani o sampiyon oldugumuz senelerde en az gol yiyen takim olmustur... Hadi onu gectim, kardesim sen Galatasaray´da ozaman nezaman iyi savunma gördün ? Mancini ile 32 gol yedik bu sezon lig´de...

Son 15-20 Yila bakiyorum... En az Gol yedigimiz yillar...

2011:2012 = 24 Gol (Fatih Terim)

2007:2008 = 23 Gol (Karl Heinz Feldkamp)

1999:2000 = 23 Gol (Fatih Terim)

Yani afferdersin ama adama gülerler... Allah akil fikir versin...

ozet ul genis bulacak babayigido varmi

Yedek kadrodan bahsediyoruz cehalet ordusu.Kasımpaşa'dan 4 gol yediğimiz de Mancini'ye bu kadar laf etmediniz sahte Galatasaraylı Mancini FC'liler.

Haha mancinici olmadigimizi illa manciye kufur ederekmi ispatyalayim? Ayrica manciniye gereken tepkiler veriliyor kimsede istemiyor onu takimda. Peki siz terimlamiyet dininin inanclilari bikere olsun dininizi sorguladinizmi?

Hepsi bir maglubiyet sonrasi firsat bulan birer ciban... "Chaos futbolu ile sadece Türkiye´de basarili olursun iste" diye UEFA Cupasi ile Milli Takim ile Avrupa Sampiyonasi yarin finali görmüs hocaya sesleniyorlar"... Fatih Terim Türkiye´yi Avrupa Sampiyon´u yapsa, belirli kesimin yine bir bahanesi cikar herzamanki gibi. Cünkü ruhlari ezik, egolari büyük ve kiskanclar... Türkiye´de basarili insan kiskanilir, hele hele böyle Terim gibi koydu mu lafi oturtan bir tip ise....

Uefa kupasina kimsenin bisey dedigi yok bi uefa kupasi kazandi diye butun hatalari gormezden mi gelelim? Ayrica euro 2008 i terimin taktik dehaligi degil oyuncularimizin kisisel azmi ve hirsi ile elde edilmis bir basaridir. Terim cok bileydide 2006 ya ve 2010 a goturseydi bizi. Demekki kaos heryerde etkili olmuyormus birazda planlama ve analiz yetenegi gerekiyormus! Bide kiskancliktan felan bahsetmisin aynen fenerlilerin azizi kiskaniyorlar cekemiyorlar demesi gibi......

Haha mancinici olmadigimizi illa manciye kufur ederekmi ispatyalayim? Ayrica manciniye gereken tepkiler veriliyor kimsede istemiyor onu takimda. Peki siz terimlamiyet dininin inanclilari bikere olsun dininizi sorguladinizmi?

Bana 7 bucuk senede 6 sampiyonluk getiren bir Teknik Adami sorgulayamam, affedersin. Fatih Terim´in her Teknik Adam gibi hatalari vardir, ama günahlari bir ise, sevaplari bindir.

Uefa kupasina kimsenin bisey dedigi yok bi uefa kupasi kazandi diye butun hatalari gormezden mi gelelim? Ayrica euro 2008 i terimin taktik dehaligi degil oyuncularimizin kisisel azmi ve hirsi ile elde edilmis bir basaridir. Terim cok bileydide 2006 ya ve 2010 a goturseydi bizi. Demekki kaos heryerde etkili olmuyormus birazda planlama ve analiz yetenegi gerekiyormus! Bide kiskancliktan felan bahsetmisin aynen fenerlilerin azizi kiskaniyorlar cekemiyorlar demesi gibi......

O azmi asilayan kimdi oyunculara ? Takima liderlik eden kimdi ? Taktik yoktu diyorsun, haklisin... Nerdeyse Tolga Zengin´i kaleye koayacak duruma gelmis isen sakatliklardan dolayi, tabiki bir sistem islemez. En güzel macimizi Almanya karsisinda oynadik, ve güzel bir sekilde eglendik...

Ister Mourinho, ister Ferguson, ister Terim olsun Türkiye´nin böyle turnavalara katilmasinin orani en fazla 40%... Sonra Romanya, Danimarka, Isvec, Isvicre, Norwec gibi Ülkeleri kücük görürüz...

Dünya kupasina son 60 yilda iki kere gitmisiz.. Birisi yazi tura, biriside Senol Günes ile... Avrupa sampiyonasina iki kere Fatih Terim, birkere de Denizli ile gidebilmisiz. Biz cok kücük bir Ülkeyiz sportif acidan, ama bunu göremiyoruz...

Aziz Yildirim hem teknik direktör hemde Baskan oldugu icin, saha icinden daha fazla sorumludur. Ayni bizim bu sezon Terim´e yaptigimizi, Albayrak, Dürüste´e yaptigimizi yillarca ve akillanmadan Alex, Bilal Kutlualp, Tuncay, Zico gibi adamlara yaptigi icin bizi o finansal üstünlük ile ezmeyi birak, ezilmistir. Aziz Yildirim degil, biraz az komplexli ve ruh hastasi bir adam olsaydi Fenerbahce ucup gitmisti...

Ha diyosun 3 ac doyurursan bi acin onunden yemegi al bisey olmaz!

Hayir... Hirsizliga prensip olarak karsiyim... Bir hata yaparsin bir mac kaybedersin, iki hata yaparsin iki mac kaybedersin, yüz tane dogru yaparsin bir tane sampiyonluk gelir... Ben tanimadigim insanlarin karakterini tartismam...

Hayir... Hirsizliga prensip olarak karsiyim... Bir hata yaparsin bir mac kaybedersin, iki hata yaparsin iki mac kaybedersin, yüz tane dogru yaparsin bir tane sampiyonluk gelir... Ben tanimadigim insanlarin karakterini tartismam...

1 mac yuzunden sampiyonluk gider. 100 dogru ilede sampiyonlugun garantiside olmayabilir....

1 mac yuzunden sampiyonluk gider. 100 dogru ilede sampiyonlugun garantiside olmayabilir....

Bir mactan sampiyonluk gidemez. Bir macin 33 mac telafisi vardir. Sampiyonluk eger bir mactan gitmis ise, ozaman daha önce baska yatalar yapmis olmalisin... Dünaya´da her hoca hata yapar ve yapacaktir... Ister kralini getir senelik 15 Milyon avro öde... Az hata yapan, kariyerinde bolcana sampiyonluklar görür. Mancini´de iyi bir hocadir.

Bir mactan sampiyonluk gidemez. Bir macin 33 mac telafisi vardir. Sampiyonluk eger bir mactan gitmis ise, ozaman daha önce baska yatalar yapmis olmalisin... Dünaya´da her hoca hata yapar ve yapacaktir... Ister kralini getir senelik 15 Milyon avro öde... Az hata yapan, kariyerinde bolcana sampiyonluklar görür. Mancini´de iyi bir hocadir.

Niye final maciysa gider. Kritik bir macsa gider. Ama 100 dogrunun sampiyonluk garantisi yoktur. Rakibin belki 101 dogru yapar belli olmaz.... sende bi mac yuzunden 100 dogruda kalirsin...

Niye final maciysa gider. Kritik bir macsa gider. Ama 100 dogrunun sampiyonluk garantisi yoktur. Rakibin belki 101 dogru yapar belli olmaz.... sende bi mac yuzunden 100 dogruda kalirsin...

Eger sen lig´de 90 puan, rakibin ise 91 puan toplamis ise. Ozaman iki takima ve Teknik Direktör´e tebrik edersin kardesim... Zaten muhtesem bir lig izleyip, keyif almis olmalisin eger böyle bir sonuc ortaya cikiyorsa bir futbol sever olarak. Ama eger sampiyonluk 70 puan civarlarinda ise ve kaybediyorsan bir mac yüzünden, ozaman hatalarin olmustur demektir... Bana göre GS bu Bütce ile asla 70 puan altina düsmemelidir...

Eger sen lig´de 90 puan, rakibin ise 91 puan toplamis ise. Ozaman iki takima ve Teknik Direktör´e tebrik edersin kardesim... Zaten muhtesem bir lig izleyip, keyif almis olmalisin eger böyle bir sonuc ortaya cikiyorsa bir futbol sever olarak. Ama eger sampiyonluk 70 puan civarlarinda ise ve kaybediyorsan bir mac yüzünden, ozaman hatalarin olmustur demektir... Bana göre GS bu Bütce ile asla 70 puan altina düsmemelidir...

Butce ile alakasi yok takim kurmayla alakali. Tff sana diyor 6 yabanci geriye kalan 5 yerli seni 70 puan altina dusurebiliyor hele bide yabanci secimin fiyaskoysa hayli hayli duser. Sonucta bizim yerliler ile anadolu yerlileri arasinda aman aman bir fark yok hatta bizden daha iyi yerli kadroya sahip olanlar var tek avantaj yabanci kalitemiz oda tutarsa.

Konu Terim'le alakalı değil. Garip bir ülkede yaşıyoruz.

Dünya üzerindeki tüm mahkemelerin şike yaptı dediği bir takım küme düşmeyi bırak 1 puan dahi ceza almıyor, Türkiye'deki tüm mahkemelerin bu işleri organize ettiği için hapse girsin dediği adam elini kolunu sallayarak maçtan maça dolaşıyor, stadlara/salonlara girmeme cezası bile almıyor.

Altyapılar desen allaha emanet. Kişisel yetenekleriyle zar zor 12M€ değer kazanan oyuncun avrupada 2 senede fiyatını 3'e katlıyor. Buraya gelip de gram üzerine koyan bir allahın kulu yok.

Onu geçtim teknik direktör olsun futbolcu olsun Türkiye'ye gelip de oyun becerisini, tekniğini, en önemlisi kişisel disiplinini kaybetmeyen oyuncuları parmakla sayarsın.

Her işimiz kaotik, her işimiz plansız. Futbolu yönetenlere bakın. Bir yerlere gelmek için illa birilerinin adamı olman gerekiyor. Gerçekten hak eden kişiler komik maaşlarla sürünürken, yanaşmalar el üstünde tutuluyor.

Dedim ya konu Terim'le alakalı değil. Terim teknik bilgisi vasat, ama kendine güveni ve motivasyon sağlama yeteneği üst seviye bir teknik direktör.

Bir de teknik bilgisi olsa zaten üst düzey liglerde hoca olmaya devam ederdi.

Kaliteli bir oyuncu grubunu ona teslim edersen mutlaka başarılı olur ama sıfırdan bir takım oluşturmak, yetenekli oyuncuları keşfetmek, onları geliştirmek v.s. gibi konularda en son tercih olması gereken kişidir. Futbolda milyar dolarların döndüğü bir ülkede bu işi doğru dürüst yapacak bir ekibi geçtim, tek kişinin bile olmaması? İşte bunu sorgulamak lazım.

Geri
Üst Alt