- 20 Haziran 2011
- 57.693
- 63.044
- 4.533
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
haha mac saatinde yanigenel anlamdaydi ama bisey diyimmi buranin futbolu cok ilerledi rapid olsun salzburg olsun cok ileri adimlar atiyorlar milli takimin durumu zaten ortada nagmalup lider bitirdi dile kolay rusya gibi isvec gibi takimlari her mac ezip gecti, son macimizida kaybettik avusturyaya, zor bir mac olacak tam bir avrupa sampiyonasinda ciddi bir prova maci!
ya bakma sen valencia takimindan kusura bakmada bizde simdi en az 5tane yerizaynen rapid cok ileri adim atti 6-0 yenildi![]()
ya bakma sen valencia takimindan kusura bakmada bizde simdi en az 5tane yeriz
haha ligi sorma zaten bi macini takip etmis degilimavusturya ligi berbat bence ancak milli takim yükseliste
ya bakma sen valencia takimindan kusura bakmada bizde simdi en az 5tane yeriz
naptin la sen necisin süpelendim simdi6 yeriz 6s
Mantikli degil mi? Kusura bakma ama sadece Türkiye'de mantikli degil iste. Niye eziliyormus 30 yasinda ki adamlara karsi? Boks mu yapiyoruz biz burda? Yetenekler konusur.Mantıklı değil o işte. 18 yaşındaki çocukları 30 yaşındaki adamlarla karşılaştırırsan ezilirler. Şuan onlar için U21 turnuvası daha mantıklı ve önemli. A takımda oyuncu kalmazsa o zaman dersin bu Emre Mor niye oynamıyor diye. Orada Arda, Hakan vs. oyuncular var. Oynamayacağını bile bile A takıma almak da iyi bir şey değil.
haha mac saatinde yanigenel anlamdaydi ama bisey diyimmi buranin futbolu cok ilerledi rapid olsun salzburg olsun cok ileri adimlar atiyorlar milli takimin durumu zaten ortada nagmalup lider bitirdi dile kolay rusya gibi isvec gibi takimlari her mac ezip gecti, son macimizida kaybettik avusturyaya, zor bir mac olacak tam bir avrupa sampiyonasinda ciddi bir prova maci!
Mantikli degil mi? Kusura bakma ama sadece Türkiye'de mantikli degil iste. Niye eziliyormus 30 yasinda ki adamlara karsi? Boks mu yapiyoruz biz burda? Yetenekler konusur.
Yanlis anlamada hic aktif futbol oynadin mi bir kulüpte? Cünkü aktif futbol oynamis biri böyle birsey dememeli.
Götze 22 yasinda final de gol atiyor. O niye ezilmedi 30 yasinda ki adamlara karsi? Coman 19 yasinda, neden ezilmiyor?
Böyle mantik mi olur allah askinda. Emre Mor'u hazirlik maclarinda kadro'ya alirsin, durumunu görüp ona göre EURO'ya getirirsin getirmezsin.
Sen benim ne demek istedigimi anlamiyorsun ki. Genelde katiliyorum ve ayrica U15'te oynayanlari A takim'a alamazsin, bunu bi gecelim.Tecrübe diye bir şey var. Önce tecrübe kapmaları lazım. Oldu o zaman U15'de yetenekli bir oyuncu var yetenekli, potansiyeli var diye direkt A takıma mı koyalım ? Kendi yaş alt turnuvalarında tecrübe edinmeleri lazım. Gotze de Coman da alt yaş milli takımlarında oynamış oyuncular. Emre Mor dediğimiz oyuncu daha geçen seneye kadar Danimarka U19'da oynuyordu. Yani oyuncuları, kültürü, sistemi henüz bilmiyordur. Bu Slovakya maçıyla ilk defa Türkiye formasını giyecek. 2-3 maç patladı diye direkt milli takıma alınmamalı işte.
Ben pro futbol oynamadım amatör olarak futbol oynadım. Yetenekli olan oyuncular 18 yaşında da olsa belli ediyordu kendini. Ama profesyonel maçlar çok farklı işte. Türkiye'de iyi bir alt yapı sistemi olmadığı için bizde gelişim gösteren oyuncular bir elin parmak sayısını geçmez. Kadroya bakıyorsun yetenekli dediği oyuncular Arda, Hakan şuan ikisi de yurtdışında oynuyorlar. Hakan MT maçları dışında hiç Türkiye'de oynamamış bile. Almanya'da, Fransa'da alt yapı sistemi inanılmaz geliştiği için orda sorun yaşamıyorlar. Kültür ve eğitim farklılıkları var.
Dediğim gibi şuan U21 turnuvası hazırlık maçlarından daha önemli o genç oyuncular için. Zamanında Arda da Gotze de Coman da U15'den tut U21'e kadar oynamış oyuncular. Alt yaş turnuvalarında kendini gösterir, A takımında oyuncu kalmazsa o zaman dersin Emre Mor niye oynamıyor diye. Şuan bizim için erken.
Sen benim ne demek istedigimi anlamiyorsun ki. Genelde katiliyorum ve ayrica U15'te oynayanlari A takim'a alamazsin, bunu bi gecelim.
Wonderkid dedigin oyuncuyu hazirlik maclarinda oynatman sana birsey kaybettirmez. Ben EURO'ya getir demedim, orda ilk 11 oynasin da demedim. Danimarka'da oynamasi da bunu degistirmez eger o kadar yetenekli ise. Yetenek ligine göre degerlendirilmez, referanstir o ayri. Bu tecrübe yalani da sadece Türkiye'de vardir. Balta daha tecrübeli diye Denayer yerine oynuyor mesela.
batuhan 2008 mayısında u-17 oynuyordu , ekim 2008de a milli takımla 11 çıktı , bunu yapan da sinyordur
Ben senin ne demek istedigini gayet iyi anliyorum ama tecrübe gibi argümanlari kabullenmiyorum.Sen de benim ne demek istediğimi anlamıyorsun. Orda U15 oyuncuları alalım dememiştim zaten, yani yetenekli diye alt yaşta olan oyuncular üst takımlarda oynamamalı.
Danimarka Ligi'nden bahsetmedim bile. Yukarda bahsettiğim, şuana kadar sadece Danimarka genç takımı için oynamış bir oyuncuyu şak diye Türkiye A takıma koymak abes olur. Ben de isterim genç oyuncular kendini geliştirsin A takımda oynasın. Ama önümüzdeki yaz Euro 2016 var ve as oyuncuları oynatıp ona göre kadro şekillendirmek ve oyuncuların son durumunu görmek gerekir. Bu hazırlık maçları da normalden çok daha önemli bizim için. Yani şimdi Emre Mor'u bu maçta oynatsan ne olacak ? Kendin diyorsun Euro'ya getirmezsin diye. Euro'ya gitmeyecek bir adamı da bu test maçlarında oynatmak mantıksız olur. Kaldı ki boş da durmayacak kendisinden 3 yaş daha büyük oyuncuların olduğu U21 turnuvasında oynayacak.
Ben senin ne demek istedigini gayet iyi anliyorum ama tecrübe gibi argümanlari kabullenmiyorum.
Ama sen hala anlamadin Yasin. Ben EURO'ya getiremezsin demedim. Getirirsin. Hazirlik maclarinda as oyunculari oynatip durumunu görmek lazim diyorsun. Ee Emre'nin de durumunu göre ve bakarsin takim'a ciddi katki saglar? Durumuna göre EURO'ya getirirsin yazdim.
Ve sadece Danimarka genc takim'i icin oynamis birini niye sak diye A takim'a alamiyorsun? Iste ben bu mentaliteye karsiyim. Bak yine tekrarliyorum, direk önemli bir turnuva'ya alinsin fln demiyorum. Ama hazirlik maclarina alinsin ve degerlendirilsin.
Emre daha iyi ise Arda veya Hakan oynamasin, bunda ne var?Euro 2016'da o mevki için yeterli oyuncularımız var. Emre'yi A kadroya alırsak Arda veya Hakan oynayamayacak. Emre'yi ilk 11'e almazsak boşu boşuna benchwarmer oyuncusu olacak. İlk mesajda da yazdım önce pişmesi lazım, pişmesi için de A takım maçlarıyla değil U21 maçlarıyla. Sen A takım maçlarıyla pişmesini düşünüyorsan çok da haksız değilsin.
Demek ki teknik ekip U21 için düşünüyor..