Hellbound | Netflix

Kesinlikle bir hype var o yüzden tutup tutmayacağını kestiremiyorum mesela film olsaydı 6.7 falan alırdı kesin imdb’den.

Konstantin filminin o darK havası yok mesela ama dini eleştiri ve dram açısından son derece başarılı.

Bir de biz kendi coğrafyamız olarak zaten dini sömürü açısından artık bıkmış bir ülkeyiz bu açıdan insanlara sıkıcı gelebileceğini de düşünmüyor değilim, Kim bilir belki de tersine ilgi çekici gelir görmek lazım nasıl bir tepki oluşturacak

Aynen dediğin gibi sömürü kısmında çok etkilenmedim ama yine de kendi kültürleriyle soslayarak güzel işlemişler. Bunlarda da varmış kült mült işleri zaten oradan esinlenmişler.

Hatırlarsın şu olayıu,

Bilim kurgu bölümünde görünce ilgimi çekmişti. Öneren var mı?

1 numaraya gecmis

Ben de beğendim doc. Yazdığın için de teşekkür ederim yazmasan hayatta izlemezdim.

Aynen dediğin gibi sömürü kısmında çok etkilenmedim ama yine de kendi kültürleriyle soslayarak güzel işlemişler. Bunlarda da varmış kült mült işleri zaten oradan esinlenmişler.

Hatırlarsın şu olayıu,

Kore’de dini kült toplulukların bu kadar popüler ve etkin olduğunu bilmiyordum ancak diziden de anlaşıldığı üzere aynı bizde olduğu gibi ciddi bir cemaat örgütlenmesi revaçta.

dizinin sonu tanrının bu olayları bir kurgu içerisinde gerçekleştirdiğini gösteriyor bence.günahları bu derece cezalandırılmayı haketmeyen hükümlüleri diriltiyor yada hepsini mi diriltti acaba? Bu sorular bize 2.sezonun daha hareketli olacağını gösteriyor, ayrıca ilk bölümdeki dedektifin geri geleceğini düşünüyorum.
Dizi saçma sapan bir bilim kurgu ya da uzaylı muhabbetine kaymazsa ben izlemeye devam ederim
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kore’de dini kült toplulukların bu kadar popüler ve etkin olduğunu bilmiyordum ancak diziden de anlaşıldığı üzere aynı bizde olduğu gibi ciddi bir cemaat örgütlenmesi revaçta.

dizinin sonu tanrının bu olayları bir kurgu içerisinde gerçekleştirdiğini gösteriyor bence.günahları bu derece cezalandırılmayı haketmeyen hükümlüleri diriltiyor yada hepsini mi diriltti acaba? Bu sorular bize 2.sezonun daha hareketli olacağını gösteriyor, ayrıca ilk bölümdeki dedektifin geri geleceğini düşünüyorum.
Dizi saçma sapan bir bilim kurgu ya da uzaylı muhabbetine kaymazsa ben izlemeye devam ederim
Ben de senin anladığın gibi anladım. Bebek neden ölmedi ve ölen anne-babası nolacak konusunu iyi bir şekilde bağlayamazlarsa bırakırım ama izlemem. Esas olarak merak uyandıran ve dizinin derin bir alt metni var hissi uyandıran kısım tam da burası bence.

Ben de senin anladığın gibi anladım. Bebek neden ölmedi ve ölen anne-babası nolacak konusunu iyi bir şekilde bağlayamazlarsa bırakırım ama izlemem. Esas olarak merak uyandıran ve dizinin derin bir alt metni var hissi uyandıran kısım tam da burası bence.

dizide ana konulardan birisi masumiyet bence hem gayrimeşru çocukları olan kadın hem bebek hem de profesörün kızı buna vurgu oluşturuyor.dizide saçma bulduğum bir nokta en baştaki restoranda başlayan sahnedeki vakada canavarların yoldaki araçlara bile giç çekinmeden saldırması olmuştu, bir sahnede aracın altına girdiği için hükümlü resmen çatısını ezdi aracın ki içindeki elemana ne oldu kestirmek zor, biraz görsellik ve gerilim için yapılmış gibi .. ölüm sahnelerinde collateral damage pek umurlarında değil gibi ama canavarların direk bir insanı öldürdüğü bir sahne de yok.dizinin böyle kurgusal hataları var o açıdan çok eleştirilebilecek bir dizi.2.sezon sıçıp batırabilirler çünkü beklenti daha yüksek olacak ve sürpriz etkisi de azalacak dizinin..bebek hüküm aldığında ben çok şaşırmıştım mesela, merak etmiştim sonunu nasıl kurgulayacaklar diye.çünkü tv ve sinema tarihinde bir bebeğe Brutal saldırı kurgulayan bir yapım hatırlamıyorum keza bu dizide de bebek Kurtulmuş oldu

İlk bölümü zor bitirdim, pek sarmadı. 2. Bölüme geçip geçmemekte kararsız kaldım.

Guzeldi lakin o sonu neydi oyle ? Kafam allak bulak oldu, birsey anlamadim.

Guzeldi lakin o sonu neydi oyle ? Kafam allak bulak oldu, birsey anlamadim.
olenler yada olenlerden bir kismi geri dirildi
bebege dokunmadilar bu da ya bir masumiyet belirtisi yada aile ve izleyenler icin bir sinavdi
geriye en onemli soru kaliyor ; bu olaylar ilahi mi yoksa bilim kurgu mu? arkasinda insan yada uzayli teknolojisi mi var , simulasyon mu?

dizinin en cok begendigim yani hukum alanlarin ozellikle gunah islemeden alanlarin hukum aldiktan sonra bu psikoloji ile gunaha yonelmeleri , bu da kader sorusunu gundeme getiriyor.
ayrica hukum alan bebegin ilerde bir gunahkara hatta cok dehset verici bir karaktere donusme ihtimali de var.

dizi hakkinda squidgame kadar bir hype olusmadi bence pek tutmadi gibi sanki

olenler yada olenlerden bir kismi geri dirildi
bebege dokunmadilar bu da ya bir masumiyet belirtisi yada aile ve izleyenler icin bir sinavdi
geriye en onemli soru kaliyor ; bu olaylar ilahi mi yoksa bilim kurgu mu? arkasinda insan yada uzayli teknolojisi mi var , simulasyon mu?

dizinin en cok begendigim yani hukum alanlarin ozellikle gunah islemeden alanlarin hukum aldiktan sonra bu psikoloji ile gunaha yonelmeleri , bu da kader sorusunu gundeme getiriyor.
ayrica hukum alan bebegin ilerde bir gunahkara hatta cok dehset verici bir karaktere donusme ihtimali de var.

dizi hakkinda squidgame kadar bir hype olusmadi bence pek tutmadi gibi sanki
Squidgame de oyunculuk daha iyidi bana gore, ayrica degisik oyunlarda yasamaya calisma sahneleri de cok guzeldi. Hellbound biraz daha monoton ilerliyor.

Squidgame de oyunculuk daha iyidi bana gore, ayrica degisik oyunlarda yasamaya calisma sahneleri de cok guzeldi. Hellbound biraz daha monoton ilerliyor.
Squidgame ile kıyaslanacak bir yanı yok bence de. Diziyi beğenmedim değil beğendim ama bir squidgame değil kesinlikle, squidgame'in abartıldığını düşünmeyenlerdenim bu arada gayet de senenin en iyi işleirnden biriydi.

Geri
Üst Alt