Alp Çelik
Tecrübeli Üye
- 3 Temmuz 2011
- 7.010
- 2.119
- 1.438
Dostum ilk olarak insan haklarinin adam akilli uygulandigi cagdas ulkelerde kalinlastirdigim olay yok . Dedigin sey akla mantiga uymaz tefe tufe vardir arttirimlar ona gore olur'' yaninda alisveris merkezi kuruldu ben senin kirani 500'den 1000 cikardim isine gelmiyorsa cikarsin'' gibi bir sey soz konusu degildir normal ulkelerde . Her sene sozlesmende anlastigin uzerinden zam yapabilirsin . Turkiye'de ne kadar uygulaniyor kiracanin hakki ne kadar korunuyor o tartisilir . Fakat ilk kisimdaki kurdugun mantik tamamiyle yanlis . Sirketin kar ve zararina ortak oluyorsun meselesine gelince kanuni olarak durumu tam bilmiyorum mantiksal olarak sirketin haraketlerinden kucuk ortagin etkilenmesi isin '' kavun tatli salatalik aci kismidir ( kavun ve salatalik yerine gerekli uzuvlari yazamiyorum malesef ) '' ki bence bu cok normaldir . Zaten ben buna karsi cikmiyorum da. Bence olmasi gereken bir risk . Sadece ilk yazida sanki yatirimci her kosulda kar ediyor gibi gosterilmis ben de daha objektif bakmak adina zarar da edebiliyor kismini yazmak istedim .
Peki o zaman çok çok daha basit anlatımıyla anlatayım: Bir kumarhaneye gidiyorsun. Poker masasına oturuyorsun. Açılışı 5 dolardan pot atıyorsun, neyse kağıtlar dağıtılıyor adam 20 pot diyor atıyor ortaya. Sen gördüm dersen oyuna devam edersin, görmezsen elindeki para azalır, bir sonraki oyuna kadar beklemek zorunda kalırsın. Kimse de kaybettiği para için ağlamaz. Çağdaş ülke kuralıdır