Hepsini Büktük (One m8,iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Note 3)

Erdem ALKAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Hepsini Büktük ?

Son 1 aydır bir kullanıcının twitter üzerinden paylaştığı iphone 6 plus’ın cebinde büküldüğünü iddia ettiği görüntülerle başlayan, ve hatta “son bükücü” geyikleriyle devam eden tartışmaların ardından son noktayı koyan bir test yapıldı.Bu testte yer alan cihazlardan HTC one (m8),iphone 5, iphone 6, iphone 6 plus, Samsung Galaxy Note 3 ve LG G3 var.

hurda1.jpg

Sony Xperia serisinin bu testte olmayışı da dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan testlerde bir makine ile cihazlara ilk olarak 30 ar saniyelik 25 kg’lık basınç ve 4,5 kg’lık kuvvet uygulanıyor.

Bu testlerin sonuçlarına göre kasa kalitesi iyi olan cihazların (ki bunlar genelde metal ya da alüminyum kasalar) kırılmaya varan sonuçlarını görüyoruz.

Bu testlere göre uygulanan kuvvet ve basınçlarda; sınıfta ilk kalan model HTC one (m8) oluyor ve neredeyse kırılma noktasına erişiyor.Hemen yanında ise iphone 6 plus kırılma noktasına gelen ikinci model oluyor.

Sırasıyla takip edecek olursak; en dayanıklı son 3 model LG G3, iphone5 ve teste göre en fazla direnç gösterip en az deforme olan cihaz Samsung Galaxy Note 3 oluyor.

bukme.jpg

Cihazlara uygulanan basınç ve dayanılılık sınırları ise şöyle;

Galaxy Note 3 = 68 Kg
LG G3 = 58.9 Kg
iPHONE 5 = 58.9 Kg
iPHONE 6 PLUS = 40.8 Kg
iPHONE 6 = 31.7 Kg
HTC ONE (M8) = 31.7 Kg

iPhone Bending: Consumer Reports' Lab Results - YouTube

kaynak

Şimdi amacınız ne onu anlamadım :/

ulan hergun mal mal musteri geliyor .. bukuluyormus birader napacaz biz bunu .. samsung da istemiyorum diyorlar .. sektor gidin diyorum en kisa yoldan :)

Sonyleri teste sokup off ne sağlam makinaymış dedirtmek istemediler heralde :)

bükülmeyen telefon yoktur zaten ama ipfone pantolonun cebinde bükülüyor
arka cepten bahsetmiyorum
fanboy avutmasi gibi bir sey olmus bu konu
ins birazdan samsuncu fanboylar damlar buraya güzel bir atisma izleriz

Sony'nin son cihazı özellikle oldukça sağlam su falan da geçirmiyor.

Note 4 de çok sağlam duran bir telefon çünkü kasayı daha da güçlendirmişler gördüğüm kadarıyla.

IPhone 4'ten sonra doğru düzgün bir gelişme göstermedi zaten sadece ekranı büyüttüler ufak ram, işlemci oynamaları yaptılar. Kasa sağlamlığı konusunda da aşırı bir iddiaları yoktur.

Her şey bir yana bükülen telefonu garanti değiştirir, hele de bu kadar tatava olduktan sonra.

3310 mümkün değil bükülmez mesela

Bence çok ağladınız telefon bükülüyor diye. Birincisi o eşek kadar telefonu pantolunun cebine nasıl sokabiliyorsun gerçekten bilimsel araştırma konusu eğer sokabiliyorsan. İkincisi fiziksel olarak o kadar uzun ve ince bir şey daracık cebinin içinde uğradığı basınçlarla tabiki bükülebilir neden şaşırıyorsun anlamadım. Üçüncüsü de neden bu kadar endişelisin bükülüyorsa garantiden değiştirirsin.

Bu telefon dedikleri iletişim için kullanılıyor, bu özelliği kimse neden kullanmıyor. Bir telefonun asli görevi iletişim bunu kafalara sokmak lazım. Bir telefon bükülse ne olur bükülmese ne olur. Hayır yani cebinde bükülmesi neyi ispatlarki.

Bunlar boş işler. Şirketlerin pazarlama kazığı başkada bişey değil.

GT-I9300 Tapatalk

Servet de ablayi bukmus.

bükülse de bükülmese de gene milyonlarca satacak 6 lar :)

Geri
Üst Alt