Hasan Hazara
10 Numara!
- 28 Aralık 2008
- 11.526
- 408
- 1.878
Ama bkre fth trm uefa kpsini kzndird tmmi merve:S @:
:asd22:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ama bkre fth trm uefa kpsini kzndird tmmi merve:S @:
Geçen dönem derste Galatasarayımızın mali analizini 4 arkadaş yaptık durum vahim. Riva bile anca toparlatır diyorduk.
Türkiye'de senin kafadan olanlar çok. Ondan bir halt ilerleyemiyoruz.Şöyle uzun yazıları görünce okumaya üşeniyorum nedense.
Türkiye'de senin kafadan olanlar çok. Ondan bir halt ilerleyemiyoruz.
Riva bile kurtaramazRiva'ya kurtarıcı olarak bakmak hata olur. Üzerine basa basa söylüyorum, olur da Riva'nın satılması veya projelendirilip elimizden çıkması halinde yine en az Riva kadar bir yatırım yapmak gerekir. Yoksa hazırdan yemek olur bu durum. Borçlar sıfırlanacak diye bişey yok, uzun vadeye yayılır, düşük faizli kredilerle sermayenin cepte kalması sağlanıp, eldeki aprayla ticari yatırımlar yapılır, gelirler düzenli hale getirilir, bankaya borçlar zamanında ödenir, belirli bir noktadan sonra tekrar borçlanılır bu böyle devam eder. Nakit akışı sağlandığı sürece borçlar sizi korkutmasın. Büyük kulübün geliri de borcu da çok olur. En önemli noktalardan biri futbolcuya ödenen rakamın toplam cironun %50 sini geçmemesidir. %50 ye düşürebilirsek futbolcu maliyetlerini o zaman borçlar azalacaktır.
Aynı zamanda o kişiler real futbolu FM gibi gören kişiler..rivayı satalım borçlar biter barcelona gibi oluruz diyenlerin %90 ile terim gelsin dertler bitsin diyenlerle aynı kişiler. eğitimde mantık dersleri zorunlu olarak 7 saate çıkarılmalı.
Türkiye'nin bugünki futbol düzeninde Riva'yi satmak aptallik olur. Kulüpler yillardir zarar ediyorlar. Riva'dan gelecek para önümüzdeki senelerin zararini kapatir. Sonra gene ayni kisir döngü.
Çare düzeni degistirmekte. Maliyetler epey azalmali. Diger branslar elde ettigi gelirin 5 katini harcarsa bu islerin içinden çikamayiz. Azizeyle sidik yarisina girmeye gerek yok. Biz ülke olarak spor'da parayla basariyi satin almaya çalisiyoruz. Ama sürekli basari parayla gelmiyor.
Riva şu an satılsa adım gibi eminim ki oradan gelen para da anında hiç olup gidecek. Ünal Aysal'ın yetki alamayışının sebebini şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Özellikle bugün Adnan Öztürk'ün anlattıklarından sonra. Es kaza Ünal Aysal o yetkiyi alıp Riva'yı elden çıkartsaydı Riva da yok pahasına gitmiş olacaktı. Öncelikle yapılması gereken şey, aklı başında bir yönetimin duruma el koyup mevcut harcamalarda yeniden düzenlemeye gitmesi ve gerekli taahhütleri vererek zararı eritmeye çalışmasıdır. Bu kapsamda Riva ve diğer taşınmazlar değerlerini bulacak şekilde değerlendirilmelidir.
Real madrid zamanında şehir içinde kalan antreman tesislerini 1 milyar gibi bir rakama elinden çıkardı ve borçlarını kapatıp kulübü düzenli bir ekonomiye kavuşturdu.
Bende rivanin şu anki haliyle bile 150 den çok daha fazla edeceğini düşünüyorum.
Metre kareyi 500 dolardan satsan bile 550 milyon dolar yapıyor.