HİKAYE DEĞİL GERÇEK
(Bu yazı gelmek isteyip gelemeyen cefakar kardeşlerime detayları bilsinler diye ve gelmekten korkup gelmeyen ancak gerçek dışı yazılar yazanlara da artık yazmasınlar diye yazılmıştır)
Bu gün Cizre maçını yazmaya nereden başlayacağıma karar vermek inanınki çok güç olacak. Öncelikle yazacaksam hiçbir gazete, köşe yazısı, internet fenomeni okumam ancak çok sevdiğim bir dostumla konuşuyordum şimdi yazımı yazacağım dediğimde bana birkaç kişi ve yazıyı muhakkak okumam gerektiğini söyledi. Dayanamadım okudum şimdi nereden başlayacağımı biliyorum.
Yazılarımı takip edemeyen arkadaşlarıma dip not ile başlayayım. Daha önceki yazımda tff’ ye itirazımızın netice bulamadığını maçın yerini değiştiremediğimizi yazmıştım ve demiştim ki o zaman maça can güvenliğimiz olmadığı için gitmeme kararını alıp cezasına katlanalım demiştim. Yer değişikliği yazışmalarının tff tarafından son güne kadar hatta son dakikaya kadar sürmesi sonucu Cizre’ye havaalanına gidildi. Hatta oradayken bile Tff den haber beklendi. Hava alanında 20 yöneticimizden sadece 1 inin takımla gelebileceği söylenmiş daha sonra 10 kişiye çıkarılmış. Diğerlerinin havaalanında kalması istenmiş. Başkanımız havaalanında kimsenin kalmaması koşulu ile gidilebileceğini iletmiş yoksa 10 kişilik yönetimimizi göndermem diyerek rest çekmiş. Hatta maça çıkmayın denmiş, yönetimimiz Göztepe maçtan kaçtı dedirtmeyiz diyerek benimde dediğim gitmeme kararını neden almadıklarını güzel bir şekilde cevaplamış oldular.
Havaalanında bir grup takımımıza saldırmaya çalışmış ve taşlamış. Güvenlik güçleri takım, yönetim ve otostopla oraya ulaşan 9 taraftarımızı kuşun geçirmez araçlara bindirerek yola çıkarmıştır. Havaalanı etrafında taşlamaya başlamışlar. Diyeceksiniz her yerde taşlıyorlar zaten. Ama hiçbir yerde Molotof ve onlarca havai fişekle korkutmaya çalışılmıyor. Kendinizi kutu gibi bir yerde düşünün ve üstünüze bunlar atılıyor. Lütfen kendinizi koyun ve düşünün. Şehrin dışından gidildiği için stada kadar sorun olmuyor.
Bu arada ben ve 5 arkadaşımız Diyarbakır Havaalanına indik oradan bir taksi kiralayarak Cizre’nin yolunu tuttuk. Tribünümüzden Cevat Hasanali ağabeyimiz bunu duyunca kafileden de ayrı olduğumuz için Cizre deki iş adamı sayın Mert DURSUN’u aramış. Çok sağ olsun ilgisini eksik etmedi ve bizi İdris bey aracılığı ile hiç yalnız bırakmadı. Mert bey ve İdris beye ve Cevat ağabeyimize teşekkür ederim.
Cizre’nin içinde insanlar sakin ancak stat çevresi o kadar hareketli ve kalabalık ki birde diğer arkadaşlara olanları telefon trafiğinde öğrendiğimiz için tedirgin olmamak elde değil. Sonra bizde stada giremeyen taraftar ve yönetici arkadaşların olduğu binaya gittik ve maçı izledik.
İstiklal marşını okumak için resmi makam yöneticileri kalkmazken yöneticilerimiz kalktıkları için küfürler eşliğinde marşımızı tamamlamışlardır.
Yazılarda okuduğum bu soru aklıma takıldı. Metin Diyadin as kadronun tamamını neden oynatmadı?
Hocamız düşüncesi sanırım bu kadronun yeteceğini yönünde olacak ki as kadrodan futbolcuların yanına yedeklerden de sahaya sürmüştür. Ancak futbolcu kardeşlerim oyun dışı etkenlerden etkilemiş olacak ki golü bulamadık . Hakemde etkilenmiş olacak ki maç uzamasın diye uğraştı.
Şimdi gelemeyenler için yazıyorum. Havaalanında , stat yolunda, sahanın içinde ve dışında bu kadar mevzuu varken maç esnasında 2 kere oyun durmuş ve biber gazları ortalığı kaplamışken , her taraftan yabancı madde atılıyorken her an sahaya bir sürü insan girebilecekken ne kadar konsantre olabilirsiniz? Futbolcularda insan. Futbolcu kardeşlerime teşekkür ederim. Ancak tarafsız sahada kötü oynasak istediğinizi söyleyin. Şartlar eşit değildi bilinsin. Maalesef elendik.
Şunu not olarak eklemek istiyorum orada yaşananların Cizre sporla ve sporla alakası yok.
Kuru sıkı sallayan maçı izlemeyen atmosferi bilmeyen ukalalara yazıyorum . Bunları bilin diye giden bir Göztepeli olarak yazıyorum. Göztepetv de elimden geldiğince çektiğim fotoğraflar var. Yazdıklarımı anlamayanlar görerek anlasınlar diye.
Başta maça giden taraftar kardeşlerime ve ağabeylerime , sahada olan idari kadro ve futbolcularımıza, taraftar yönetici kardeşlerime, yöneticilerimize ve Başkanımız Sayın Mehmet SEPİL e sonsuz teşekkürler. Hiçbir taraftarımız geri dönerken mağdur edilmedi ve gelinen özel uçakla geriye hep beraber döndük.
Saygılarımla
Göztepe TV - Mutlu AYDEMİR