Hikmet Karaman, Galatasaray'ı ABD Gibi Oynatacak!

Necati Şanlı

"Şimdi ne desem ırkçılığa girer"
Tek Yumruk
Hikmet Karaman kafasındaki planı yakın çevresine anlattı. Göreve gelirse Galatasaray'ı ABD Basketbol Milli Takımı gibi oynatacağını söyledi.

Sezona beklentilerin çok uzağında bir başlangıç yapan ve ilk 5 resmi maçında sadece 1 galibiyet alabilen Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli'nin koltuğu sallanmaya başladı. 25 Ekim'de yapılacak seçim sonrası Başkan Ünal Aysal'ın görevde kalması halinde Hikmet Karaman'ı takımın başına getireceği söylentileri ağırlık kazandı. Bu iddialar henüz doğrulanmasa da Karaman, sarı-kırmızılı takımı nasıl bir oyun sistemi ile oynatacağını bile hazırladı. Buna göre tecrübeli teknik adam, ABD Basketbol Milli Takımı'ndan ilham aldığı bir sistemi Galatasaray'a uygulamayı planlıyor.

BASKETÇİLERLE İDMAN
Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuyla ilgili yakın çevresine açıklamalarda bulunan Karaman, geçtiğimiz ay İspanya’da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nı çok yakından takip ettiğini belirterek “ABD’nin hücum oyuncuları esnek bir sistemle oynuyorlar. Topu içeri sokup aniden dışarıya çıkararak sayı buluyorlar. Ben de bu sistemin bir benzerini futbola uyarlayacağım. Elinizde uzaktan topa iyi vuran oyuncular varsa bu sistem çok iyi bir şekilde işler. Eğer Galatasaray’da çalışma fırsatı bulursam bu sistemi uygulayacağım. Hatta ara sıra futbol ve basketbol takımını birlikte idman yaptıracağım” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Galatasaray’da geçtiğimiz sezonun sonunda Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının ardından Karaman ile Ünal Aysal bir araya gelmişti. Aysal, Karaman ile fikir alışverişi yapmıştı. Yapılan bu görüşme sonrası Karaman’ın göreve geleceği yorumları ayyuka çıksa da Cimbom göreve Prandelli’yi getirmişti.

ATAMAN: UZUN ZAMAN ALIR
Hikmet Karaman’ın basketboldan esinlenerek kurguladığı futbol stilini Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’a sorduk. Tecrübeli teknik adam sistemi mantıklı bulsa da futbola uyarlanmasının zor olacağını söyledi: ABD, futboldan örnek verirsek, 2 yıl önceki Barcelona gibi. Çok hızlı, tempolular. Fiziki güçleri ve atletik yetenekleri çok fazla. Aynı zamanda bireysel yetenekleri olan bir takım. Rakiplerini adeta boğuyorlar. Şu an Süper Lig takımlarının herhangi birine onların sistemini uygulatmak uzun süre alır. Ben Hikmet hocanın basketbol sistemlerini yakından takip ettiğini biliyorum. Kendisiyle ara sıra bu konularla ilgili konuşuyoruz. Bu sistemi herhangi bir Türk takımına benimsetmek için çok yoğun bir şekilde çalışmak lazım” yorumunu yaptı.

Hikmet Karaman'ın çılgın Galatasaray planı - Spor Haberleri - Radikal

Son düzenleme:
sonunda cikti
kac kere düzenledim lan haberi :asd:

Bu Galatasaray"ı çözdüm deyip 3lük olan hoca değilmi :D

Şimdi Hikmet karaman

Hem Basketbol Hemde Futbol Teknik Direktörlüğüne mi aday :)

Tabi canım.Bizde senin fantezilerini izlmek için sabırsızlanıyoruz.Bi arada golf gibi oynatırsın.Muslera kaleden kaleye vurur,gol olursa artık.

topu altıpasa kadar getirdikten sonra
aniden ceza sahası dışına çıkarıp şut atacakmışız

yüzyılın buluşu.
hikmet yenisini bulana kadar en saçması bu

Gol atan kaleye oynardık küçükken belli bi çizginin ilerisinden şut çekmek yasaktı sanırım ondan ilham almış :D

Burak ve pas atmak, kandırmayın galatasaraylıları,saçlarımı kaybetmek istemiyorum.

Yav bu takım dışarıdan niye bu kadar fanteziye müsait gözüküyor, bize gelen (veya gelmeyi hayal eden) tüm hocalar kendilerini tatmin etme yolu olarak görüyorlar sanki takımı. Hayatları boyunca yapmadıkları işleri bize gelince yapmaya başlıyorlar, nereden buluyorlar lan bu cesareti?

Hikmet karaman bana hep komik gelmiştir. ancak bir denemekten ne zarar çıkar anlamadım. elin italyanı ispanyolu gelip paralarımız söğüşleyeceğine bir kez de olsa hikmet karaman gibilerine şans verelim. takım bugünden kötü olmaz bence

herhangi bir yerli hoca prandelliden kötü olamaz

daha dogrusu takımı bu kadar kötü dizmez sahaya

Kızmayın ama Prandelli'den daha kötü sonuçlar almaz bu adam.

Bıraksın içeriden dışarı pas çıkarmayı da bu takımı nasıl ceza sahasına sokacağız onu söylesin bize.Daha ceza sahasına girmeyi bile öğrenemedik, girdikten sonra geri çıkmaktan bahsediyor.

İyi denilenlerden ne gördükki. Mancini, Parandelli vs. öncesi gelen kariyerli hocalar ne verdi takıma. Ersun 2 haftada kovulur dedik, küçümsedik şampiyon yaptı şikecileri şimdi neredeyse çoğu kişi onu istiyor bu forumda. Yani bizim bildiklerimiz ve öngörülerimiz her zaman salt doğru değil. O yüzden ismi bilindikte olsa, kariyerlide olsa, kariyersizde olsa bu işler hiçbir zaman belli olmaz. Asla sizin istekleriniz dışında veya küçümsediğiniz seçeneklere önyargılı olmayın. Bazen istemek, inanmak başarılı olabilmek için herşeyden daha önemli olabiliyor.

GT-I9300 Tapatalk

Anlattığı sey manasız da olsa Hikmet hocanın gereksiz kucumsendigini düşünüyorum. Bu adam yıllardır bizi istiyor, aslında denesek büyük bir motivasyon ve hırsla çalışır.

-Tapatalk-

Hikmet karaman bana hep komik gelmiştir. ancak bir denemekten ne zarar çıkar anlamadım. elin italyanı ispanyolu gelip paralarımız söğüşleyeceğine bir kez de olsa hikmet karaman gibilerine şans verelim. takım bugünden kötü olmaz bence

yabancı biri gelip denemeye kalksaydı, vay be ne müthiş adam kendine özel sistemi stili var ba ba ba bak..

Geri
Üst Alt