hilafet

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
ülkenin %90 ı Cumhuriyetin ne anlama geldiğini bilmiyor bence.
halka bunu anlatmakta yarar görüyorum çünkü anladığım kadarıyla laiklik ile karıştırılıyor. :crushed: laiklik kötü demiyorum ama aşırı sağcıları böyle ilişkilendiriyor.

sosyal medya hesaplarımdan şu ilkokul görselini paylaştım.

1704291989621.png

iktidar neden bu fikri destekliyor sizin görüşleriniz neler ?

O kadar derin bir mevzu ki.. mahkemelik olmak istemem cumbabayla :asd:

ozetle halk eğitimsiz bırakıldı. cumhuriyet kazanımları çok erken terk edildi Anadolu'da. Halk uyuyor survivor futbol ve kolpa dış siyasetle.

umarım uyanırız

antifener

Recep Timur’a söz hakkı geçti

ülkenin %90 ı Cumhuriyetin ne anlama geldiğini bilmiyor bence.
halka bunu anlatmakta yarar görüyorum çünkü anladığım kadarıyla laiklik ile karıştırılıyor. :crushed:

cumhuriyet ve laiklik (ya da laisite) aynı kavramdır. biri antik grekten fransızca, diğeri arapça جُمْهُور‎

laikos halk demektir, cumhur da arapça halk demektir, cumhuriyah da laisite gibi "halkın/halktan" anlamına gelir. yani ikisi de "halkın kendini yönetmesi" demektir. laisitenin avrupai kullanımı kilise ile yönetimin ayrılışını ifade eder, bunun osmanlı hanedanına karşılık gelen versiyonu da cumhuriyet oluyor...

Fanları bu ülkedeki en tehlikeli güruhtur

Şimdi iyice semirdiler ve sesleri de gür çıkıyor ama istediklerini asla alamayacaklar

Tarih geriye doğru akmaz

Millet ne işlerle uğraşıyor. Bizimkiler neyin derdinde? Yok başörtüsü yok 28 Şubat yok hilafet yok mağduriyet vs. Ondan sonra niye ülke gelişmiyor? Ulan müptezel bir gün olsun. Cumhuriyetle ilgili bir yazı okudun mu? Veya hilafet şeriat diye ortalığı inletiyorsun da dünya üzerinde bunu yönetecek peygamber var da bizim mi haberimiz yok? Dünya üzerinde hilafeti şeriatı kusursuz şekilde yönetecek bir tane adam göster de görelim. Daha ülke ekonomisini yönetemeyenlerle İslam dünyasını yönetmesinin hayalini kuruyor. Çok meraklıysan git Afganistan'da gör nasıl bir yönetim olduğunu. Gelip bu topraklara dikta etmeye çalışıyorsun. 28 Şubat diye yıllardır mağduriyet devşirmeye çalışanlar o dönem yaptıkları açıklamaları dile getirsinler de görelim. Bildiğin iç savaş çıkarmaya yönelik açıklamalar yapıyorlardı. Ordu hoop hemşerim ne oluyor diyince orduyu şeytan gibi göstermeye çalıştılar. Sanırsın sütten çıkmış ak kaşıklar ya! Yemin ediyorum bu millet bu kafayla bu günlere iyi gelmiş.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt