holiganizm

Cihangir Göktaş

Aslan Üye
geldiği nokta itibariyle şahsımı ürküten bir hâl almaya ve beni derin düşüncelere gark ettiren spor terörizmi. bireyi homo sapiens’ten daha ilkel hale koyan bu ‘düşünememe yapısı’ toplumun en ufak bir çıkar çatışmasında nasıl tehlikeli hâle gelebileceğinin göstergesi.

amacım elitizm kasmak değil. ki holiganizmin eğitimle pek de alakası yok. iyi eğitim alan kişi bile bir spor müsabakası sebebiyle önüne gelene hard küfür edebilecek hale gelmekte. küfür ki holiganizmin en pasif silahı.Bugun gördük ki bu spor terörü yüzünden insanlar , insanın vücut bütünlüğüne zarar vermekten kaçınmayacaklardır.

bunun temel altyapısının ne olduğu üzerinde düşününce herhangi bir sonuca da varamıyorum. insanları bu ‘terörizm’e iten ne? pragmatizm desen değil. kendilerine herhangi bir fayda sağlamasına aksine maddi manevi zararlara sebebiyet veren bir yapıya sahip holiganizm.

bunun temel altyapısının ne olduğu üzerinde düşününce herhangi bir sonuca da varamıyorum. insanları bu ‘terörizm’e iten ne?

- Fanatizm (Takım tutma değil - bir fikre / oluşuma gözü kapalı inanmak )
- Bu doğrultuda zıt düşünme
- Farklı düşüneni haksız kabul etme, yok sayma
- Kendini çok zannedip, bulunduğu pozisyon/konumda "biz ne dersek o" yu kabul ettirme.
- Düşünemeyen kitleyi kendi fanatizmine alet edip inandırma.

ülkenin her zerresindeki olay bu.

bir şey siyasileşiyorsa ve ortada parada varsa - kirlenir - kaçış yok

Geri
Üst Alt